Reacties

Nek- en schouderklachten: heb ik een nieuw bureau nodig? — 21 reacties

 1. Ik zou zeggen ga eens bij een Ikea langs, daar hebben ze naast stoelen ook redelijk geprijsde verstelbare bureaus waar je aan kunt staan en ook aan kunt zitten. En afwisselend werken is goed voor je.

 2. Balen van die nek- en rugklachten. Toch apart dat je dat dan nu 'ineens' krijgt, terwijl je al jaren zo werkt. Hoop voor je dat het heel snel over is!
  Ik blog gewoon aan de eettafel. Wel op een in hoogte verstelbare stoel, maar ik typ op mijn laptop, die niet op een standaard staat. Schijnt ook allemaal niet goed te zijn.

 3. Ik heb wat aan ergonomie gedaan. Het belangrijkste is dat je naar je lichaam luistert en regelmatig een rondje loopt. Dwz niet een paar uur achterelkaar blijven zitten. Kreeg op het kantoor een nieuwe dure kantoorstoel die zo aan de kant stond. Ik kan er niet tegen dat er wielen onder zitten en zo'n kolom waardoor ik niet af en toe m'n benen er onder kan plaatsen. Bij mij genint het met een goede beugelstoel die je kan schuiven (dus zonder poten), waarbij mijn voeten vlak op de grond kunnen en niet te laag is. Vervolgens een tafel met een dun blad waar mijn benen goed onder kunnen. Zo'n tafel kan je op de juistelhoogte maken door wat van de poten af te zagen of iets onder de poten te zetten. Verder gebruik ik sinds computerheugenis een laptop. Die hebben voor mij het voordeel dat het scherm direct boven de toetsen zit waardoor ik niet steeds met mijn hoofd op en neer moet. Een te hoog scherm kan alleen als je volledig blind kan tikken en dat is me nooit gelukt. Verder een zeer snelle en zeker niet te grote muis die met een paar cm bewegen over het volledige scherm gaat. Heb in 40 jaar nooit last van RSI-achtige verschijnselen gehad.

 4. Ai, dat is een lastig probleem zeg. Je lichaam gaat zich wel anders vormen op een nieuwe stoel. Ik zag dat iemand Ikea al had geopperd en dat kan ik bevestigen. Zelf zit ik na het stoppen met werken aan mijn keukentafel in een keukentafel stoel. gelukkig nergens last van. Succes en beterschap met de lastige pijntjes.

 5. Een goed afgesteld bureau en bureaustoel zijn best belangrijk.
  Ik heb een goede afstelling van het bureau en een bureaustoel die bij mijn rug past.
  Het zitten in de bureaustoel is prettige dan op de bank. Hans

 6. Sinds vorig jaar heb ik geen bureau meer. Voor mijn opleiding zat ik altijd aan de eettafel, want daar heb ik mere dan genoeg ruimte voor mijn laptop, boeken en aantekeningen

 7. Echt erg. Ik heb boven een afgestelde bureaustoel en een echt bureau staan. Op zolder ook. Maar ik zit in een oude bruine stoel met een elektrische deken en een voetenzak. En als ik dan weer pijn in mijn zij krijg door die zwevende rib denk ik, o ja... is niet zo goed eigenlijk.

  Een leuke blog Nicole.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>