De wil van God is voor velerlei interpretatie vatbaar

sister wives

Even een noot van de redactie, oftewel van mij.

Deze post gaat niet over het corona virus! Maar ik zou me kunnen voorstellen dat sommige mensen dat misschien zouden denken vanwege de titel.

Het corona virus als een straf van God! Dit keer geen zondvloed, maar een virus. Dat komt er van mensen! Had je maar niet.... (vul maar iets kwalijks in)

Maar ik geloof daar persoonlijk dus echt niets van!

De straffende God uit het Oude Testament bestaat mijns inziens niet.

Op dit moment zien we God denk ik in alle mensen die elkaar de helpende hand toesteken.

Oké, over naar de post!

De wil van God in Sister Wives

Sinds ik de serie Sister Wives, over het polygamie gezin van Kody Brown heb herontdekt, vraag ik mij 3 dingen af:

 1. Hoe komen ze in vredesnaam financieel rond?
 2. Hoe gaat Kody Brown aan zijn vrouw Robin uitleggen dat zij Gods wil verkeerd begrepen heeft? En dat hij de enige juiste interpretatie heeft?
 3. Waarom moet Mary in een kast van een huis wonen, terwijl ze in haar eentje is?

Hoe komen ze financieel rond?

Om deze vraag te begrijpen, even een schets van hun situatie:

De familie Brown, die uit 1 echtgenoot, 4 vrouwen en ontelbaar veel kinderen bestaat, verliet hun 4 huizen in Las Vegas om naar Flagstaff te verhuizen. Die huizen zijn nog niet verkocht. Maar zij wonen inmiddels al in het plaatsje Flagstaff waar ze 3 huizen huren, en 1 huis gekocht hebben.

Maar wacht even!

Dat is nog niet alles: ze hebben ook een enorme lap grond gekocht waarop Kody 1 gigantisch huis wil bouwen waar ze allemaal kunnen wonen. Helaas weigeren zijn vrouwen met elkaar in 1 huis te wonen, dus maken ze plannen om daar 4 huizen te bouwen.

Dat betekent dat ze elke maand de kosten van 8 huizen + een grote lap grond moeten ophoesten.

En daarnaast zijn er natuurlijk nog de kosten voor boodschappen en het dagelijks leven. Hoe het kan dat ze nog niet failliet zijn, is mij een raadsel. En dan moet mij ook nog even van het hart dat ze in kasten van huizen wonen.

De wil van God

Het huis dat Kody huurt met zijn vrouw Robin wordt verkocht. In het plaatsje Flagstaff staan bijna geen huizen te huur. Volgens Kody is dit een teken van God dat hij wil dat ze een huis gaan kópen. Maar zijn vrouw Robin ziet dit als een gebrek aan geloof van Kody. Zij is ervan overtuigd dat God op het laatste moment nog met een huurwoning op de proppen zal komen. En dat vindt Kody dan weer erg dom van haar.

Volgens Kody zegt God met het gebrek aan huurhuizen juist dat ze moeten kopen.

De spanningen lopen hoog op tegen hen beiden.

Filmpje waarin ze zich voorstellen

Dit introductiefilmpje is van toen de serie net begon.

Tot slot

Bij dit soort reality programma's is er vaak enige twijfel wat écht is, en wat in scène is gezet om kijkers te blijven trekken. Maar het gedoe met de huizen, de spanningen tussen Kody en Mary zijn echt genoeg, om Sister Wives een leuke vorm van ramptoerisme tv te maken.

Ik kijk het tenminste graag.

Sister Wives is leuk om te kijken voor mensen die benieuwd zijn naar het dagelijks leven van polygamisten, of die interesse hebben in andere leefstijlen.

Praktische informatie

Sister Wives is te zien op TLC. Maar je kunt een heleboel afleveringen ook gewoon vinden op youtube.

Er is overigens ook een boek:

Zou jij een polygamie leefstijl aan kunnen?

Similar Posts

13 Comments

 1. Ik keek wel af en toe ernaar. Deze man wilde wel van alles van doen met nieuwe huis. Waar haalde geld verdaan. Sommige vrouwen wilden eigenlijk niet. Wel apart om te zien. Niet altijd kan ik naar kijken. Gewoon toevallig dat ik ging zappen. Zijn wel aparte mensen.

 2. Ik keek ook af en toe. Vond het interessant, maar inderdaad leverde het vooral vragen op. Hóe doen ze dit? En ook, hoe doen die vrouwen dat? Het idee dat hij na jou weer naar een ander gaat. Ik zou gék worden.

 3. Ik heb er helemaal niets van gezien. Wie weet, als deze crisis lang duurt en ik al het kijkbaars gezien heb dat ik er aan begin. :)

 4. Hij krijgt waarschijnlijk geld voor de opnames en alle herhalingen zullen wel geld in het laatje brengen. Ik heb de serie niet gezien. Ik ben niet zo gek op reality tv.

  1. Ja, ze zullen inderdaad ook wel betaald worden voor hun deelname aan het programma. Dat is in ieder geval al een duidelijk inkomen. Ik krijg niet de indruk dat Kody een baan heeft verder...

 5. Ik vind dit ook geweldig om te kijken. De 2e vrouw is makelaar en Robyn heeft een bestseller geschreven, verder krijgen ze natuurlijk veel geld voor die serie, maar dan nog. Ik vraag het me ook af.

  1. Dat zei ze in de laatste aflevering die ik heb gezien, stond er ook van te kijken. Volgens mij heeft zij ook gestudeerd.

 6. Je vraagt je toch af wat er echt is. Tenminste ik wel. En polygamie? Ik moet er niet aan denken. Ik wil die ene die ik nu heb al af en toe achter het behang plakken. Laat staan dat je er vier rond hebt lopen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.