Reacties

Rozenbogen in de tuin: twee nieuwe! — 34 reacties

 1. Wat een goed idee zeg, zo'n rozenboog met een hekje! Ik heb er ook één in mijn tuin, maar wel zonder hekje. Het heeft een paar jaar geduurd voor de boog mooi 'vol' was, maar inmiddels ziet het er leuk uit. Mede dankzij klimop die ik er ook tussen heb gezet;).

  • Een rozenboog met een hekje is voor mij nu ook voor het eerst, maar ik vind het ideaal. We moeten hem alleen nog dieper in de grond krijgen zodat de hond er niet meer onderdoor kan.

 2. Wij hebben hier een hele afdeling voor rozen op het achtererf en de klimroos gaat gewoon tegen de schuur op met rekken.
  Een rozenboog past hier niet echt denk ik.

 3. Leuk! Bij ons in de tuin gaat het niet passen. We hebben wel een houten vierkanten "boog" die mijn vriend vorig jaar wat heeft uitgebreid om er een andere plant omheen te laten groeien - iets met paarse bloempjes, geen idee hoe het heet.

 4. Wij hebben ook een rozenboog staan, een zwaar ding dat verankerd staat in het beton en dat een afscheiding maakt tussen ons terras en onze tuin. Twee soorten rozen groeien erlangs: witte en lichtroze.
  En verder hebben we natuurlijk nog heel veel andere planten en struiken. De appelboom begint nu zijn prachtige bloesem te tonen.

 5. Een rozenboog geeft altijd wel een goede steun aan de klimroos.
  Vooral in de zomer met veel bloemen een feest om van te genieten.
  Ik had ooit een houten rozenboog met een poortje, vooral om de eigen hondjes binnen te laten.
  Je zou onder het poortje een stukje gaas kunnen bevestigen om de hond van de buren buiten te sluiten, of vragen of de buren een grotere hond nemen. Hans

 6. Een grotere hond is een goede oplossing...nog twee mogelijke oplossingen voor het onderdoorkruipen van de hond...toch dieper zetten met behulp van een grondboor.
  Of een drempel maken, door de steentjes op die plek eruit te halen, de ondergrond op te hogen en de steentjes weer te plaatsen...of heel creatief met snelbeton een drempel maken.

  • Een grondboor hebben wij inderdaad ook aan gedacht, maar die hadden we natuurlijk weer niet in huis... De drempel ophogen is ook een goede tip. Dankjewel Greet!

 7. Ik heb een rozenstruik bij de voordeur staan. geen boog. Wat ranzig dat die buren ehhh de hond van de buren dat doet. Doen de buren er niets tegen om dat tegen te houden. Misschien een dorpeltje mogen aan de onderkant.

  Love As Always
  di mario

 8. Het eerste wat we uit onze tuin hebben gegooid (niet letterlijk :) was de rozenboog. Dat ding stond er al 20 jaar en de vorige bewoner had zijn rozen met liefde en aandacht gekweekt en verzorgd. De doornen waren enorm en overal. We vonden het geen fijn idee met onze peuter van 2,5.
  Ik moet toegeven dat de rozenboog met hekje er schattig uitziet. Misschien ook leuk met andere plantjes.

 9. Leuk, jij hebt een huis met luiken! Volgens mij zijn ze nog blauw ook. Mijn favoriete kleur (-: Wij hebben geen rozenboog maar wel een klimroos die als een boog om de pergolala is gegroeid. Erg mooi.
  Mijn man heeft om ons terras een hekwerk van simpel vierkant-gaas gezet en onze doldrieste labrador dendert er niet doorheen. Nee = nee. Het is aan te leren hoor. Succes.

 10. Leuk! Ik houd daar van! Ik wist niet dat ze zo duur zijn. Ik had vroeger een rozenboog in mijn tuin die ik bij het grofvuil had gevonden. Jarenlang plezier van gehad. Boffen, dus! Ik liet er mijn passiebloem tegen aan groeien. Nu heb ik een balkon. Met houten vlonders en heel veel potten.

  • Ik heb er ook ooit eentje bij de Trekpleister gekocht voor 4,50 Nicky. Maar die was dus wel van slechte kwaliteit. Maar deze zijn inderdaad duur, dat vind ik ook.

 11. Je kocht online omdat je in geen enkele stenen winkel een geschikte kon vinden? Ik hoop dat je ze dan al kocht voordat de Corona-maatregelen er waren. Weet je nog, blijf zoveel mogelijk thuis? Wat is dat toch dat mensen het normaal vinden om, nu deze maatregelen van kracht zijn, toch naar een winkel te gaan voor niet-noodzakelijke aankopen? Blijf alsjeblieft thuis, de medewerkers in de winkel zijn blij als zij hun baan kunnen behouden, maar nog blijer als ze niet ziek worden gemaakt door klanten die voor niet-noodzakelijke aankopen naar de winkel komen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>