Rozenbogen in de tuin: twee nieuwe!

Rozenbogen

Een paar jaar geleden timmerde mijn man van hout een ‘rozenboog’ voor mij.

Je moet een gegeven paard niet in de bek krijgen, maar een boog was het niet.

Rozenboog met een puntdakje

De ‘rozenboog’ had namelijk een puntdakje. En hij leunde permanent schuin alsof hij teveel gedronken had. Maar goed, iets is beter dan niets, je moet geven en nemen in het huwelijk, niemand is perfect, het kwam uit een goed hart, etc. etc. etc.  Bovendien was hij ‘best wel pittoresk’.

Maar toen kwam in februari een heftige storm.

En die maakte een einde aan de rozenboog van mijn man.

IMG 20200408 135058

Het puntdakje was er finaal afgewaaid.

Ik kon er niets aan doen: mijn verlangen naar een echte rozenboog, zonder puntdakje, stak de kop weer op.

Rozenboog Intratuin

En dit keer zette ik door. Voor 89,95 kocht ik een nieuwe rozenboog online bij Intratuin. Elke keer dat ik hem zie gaat mijn hart sneller kloppen, want hij is alles wat ik van een rozenboog verwacht.

Hij oogt romantisch, staat recht, en hij doet zijn naam eer aan.

Want…. hij heeft ook echt een bóóg!

Nog een rozenboog: rozenboog met een hekje

Na het succes van deze rozenboog kreeg ik de smaak te pakken! Aan het begin van het pad naar ons huis, stond namelijk nog een oude bouwvallige rozenboog van een paar tientjes. Ik vond hem wel prima, maar mijn man mopperde regelmatig dat hij gammel en bovendien verroest was. Vervolgens deed zich een nieuw probleem voor, dat ogenschijnlijk echt niets met rozenbogen te maken heeft.

Namelijk de hond van de buren.

De hond van de buren komt soms onze tuin in, en laat daar dan een… onsmakelijke boodschap achter. Dat bracht mij op het idee van een rozenboog met een hekje. ‘Wat nou als we die slechte rozenboog vervangen door een rozenboog met een hekje?’ stelde ik aan mijn man voor. ‘Dan hebben we én een nette rozenboog, en de hond van de buren kan onze tuin niet meer in.’

Rozenboog met hekje gevonden bij bol.com

Het bleek nog helemaal niet zo eenvoudig om een degelijke rozenboog met een hekje te vinden. We wilden nu bovendien zeker zijn van een goede kwaliteit van de rozenboog. Uiteindelijk vonden we een rozenboog met poortje bij bol.com voor maar liefst 187,45.

Screen Shot 2020 04 13 at 14.15.29

We kochten hem bij bol.com vanwege hun makkelijke retourbeleid. Mocht het materiaal nou toch weer tegenvallen, dan wisten we ons bij bol.com verzekerd van een goede service. Maar terugsturen bleek gelukkig niet nodig. De rozenboog is prima. Er is maar 1 piepklein probleempje:

Mijn man krijgt hem niet diep genoeg de grond in, met als gevolg dat de hond van de buren er gewoon onderdoor kruipt…

Nou ja, dat moeten we dus nog even oplossen, maar hij staat wel prachtig!

Tot slot

Een rozenboog geeft een romantische sfeer aan je tuin, vind ik. Bovendien is hij ideaal als je rozen hebt: die kunnen er mooi overheen groeien. In mijn geval zijn dat de rozen van mijn oma bij de voordeur.

Wij kochten één rozenboog bij Intratuin, omdat we dat model niet bij bol.com konden vinden en rozenboog met hekje dus wel via bol.com.

N.B. We kochten online omdat we in geen enkele stenen winkel een rozenboog konden vinden!

Wat heb jij in jouw tuin/balkon?

Zie ook Balkon gezellig maken.

Similar Posts

34 Comments

 1. Wat een goed idee zeg, zo’n rozenboog met een hekje! Ik heb er ook één in mijn tuin, maar wel zonder hekje. Het heeft een paar jaar geduurd voor de boog mooi ‘vol’ was, maar inmiddels ziet het er leuk uit. Mede dankzij klimop die ik er ook tussen heb gezet;).

  1. Een rozenboog met een hekje is voor mij nu ook voor het eerst, maar ik vind het ideaal. We moeten hem alleen nog dieper in de grond krijgen zodat de hond er niet meer onderdoor kan.

 2. Wij hebben hier een hele afdeling voor rozen op het achtererf en de klimroos gaat gewoon tegen de schuur op met rekken.
  Een rozenboog past hier niet echt denk ik.

 3. Leuk! Bij ons in de tuin gaat het niet passen. We hebben wel een houten vierkanten “boog” die mijn vriend vorig jaar wat heeft uitgebreid om er een andere plant omheen te laten groeien – iets met paarse bloempjes, geen idee hoe het heet.

 4. Wij hebben ook een rozenboog staan, een zwaar ding dat verankerd staat in het beton en dat een afscheiding maakt tussen ons terras en onze tuin. Twee soorten rozen groeien erlangs: witte en lichtroze.
  En verder hebben we natuurlijk nog heel veel andere planten en struiken. De appelboom begint nu zijn prachtige bloesem te tonen.

 5. Een rozenboog geeft altijd wel een goede steun aan de klimroos.
  Vooral in de zomer met veel bloemen een feest om van te genieten.
  Ik had ooit een houten rozenboog met een poortje, vooral om de eigen hondjes binnen te laten.
  Je zou onder het poortje een stukje gaas kunnen bevestigen om de hond van de buren buiten te sluiten, of vragen of de buren een grotere hond nemen. Hans

 6. Een grotere hond is een goede oplossing…nog twee mogelijke oplossingen voor het onderdoorkruipen van de hond…toch dieper zetten met behulp van een grondboor.
  Of een drempel maken, door de steentjes op die plek eruit te halen, de ondergrond op te hogen en de steentjes weer te plaatsen…of heel creatief met snelbeton een drempel maken.

  1. Een grondboor hebben wij inderdaad ook aan gedacht, maar die hadden we natuurlijk weer niet in huis… De drempel ophogen is ook een goede tip. Dankjewel Greet!

 7. Ik heb een rozenstruik bij de voordeur staan. geen boog. Wat ranzig dat die buren ehhh de hond van de buren dat doet. Doen de buren er niets tegen om dat tegen te houden. Misschien een dorpeltje mogen aan de onderkant.

  Love As Always
  di mario

 8. Deze rozenboog voor in de tuin ziet prachtig uit. Wel makkelijk dat je grote tuin hebt. Het is goed oplossing zo. Dan houden planten bij elkaar gespannen. Mooie tuin.

 9. Het eerste wat we uit onze tuin hebben gegooid (niet letterlijk :) was de rozenboog. Dat ding stond er al 20 jaar en de vorige bewoner had zijn rozen met liefde en aandacht gekweekt en verzorgd. De doornen waren enorm en overal. We vonden het geen fijn idee met onze peuter van 2,5.
  Ik moet toegeven dat de rozenboog met hekje er schattig uitziet. Misschien ook leuk met andere plantjes.

 10. Leuk, jij hebt een huis met luiken! Volgens mij zijn ze nog blauw ook. Mijn favoriete kleur (-: Wij hebben geen rozenboog maar wel een klimroos die als een boog om de pergolala is gegroeid. Erg mooi.
  Mijn man heeft om ons terras een hekwerk van simpel vierkant-gaas gezet en onze doldrieste labrador dendert er niet doorheen. Nee = nee. Het is aan te leren hoor. Succes.

 11. Leuk! Ik houd daar van! Ik wist niet dat ze zo duur zijn. Ik had vroeger een rozenboog in mijn tuin die ik bij het grofvuil had gevonden. Jarenlang plezier van gehad. Boffen, dus! Ik liet er mijn passiebloem tegen aan groeien. Nu heb ik een balkon. Met houten vlonders en heel veel potten.

  1. Ik heb er ook ooit eentje bij de Trekpleister gekocht voor 4,50 Nicky. Maar die was dus wel van slechte kwaliteit. Maar deze zijn inderdaad duur, dat vind ik ook.

 12. Wauw dat is een mooie met dat hekje erin.
  Ik ben gek op rozen, zal de foto eens even laten zien vanavond ha ha:)

  Geniet vandaag ook van je tuin met het mooie weer Nicole!

 13. Je kocht online omdat je in geen enkele stenen winkel een geschikte kon vinden? Ik hoop dat je ze dan al kocht voordat de Corona-maatregelen er waren. Weet je nog, blijf zoveel mogelijk thuis? Wat is dat toch dat mensen het normaal vinden om, nu deze maatregelen van kracht zijn, toch naar een winkel te gaan voor niet-noodzakelijke aankopen? Blijf alsjeblieft thuis, de medewerkers in de winkel zijn blij als zij hun baan kunnen behouden, maar nog blijer als ze niet ziek worden gemaakt door klanten die voor niet-noodzakelijke aankopen naar de winkel komen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.