Rozenboog Action: hoe is de kwaliteit? Een review! + update na 3 jaar

Rozenboog Action

Ik kocht een rozenboog bij de Action. Lees hieronder mijn ervaringen.

Rozenbogen

Rozenbogen vind ik prachtig, en wij hebben een grote tuin… Dus vind je bij de ingang van onze tuin een rozenboog met een poortje, en hebben we er ook eentje voor de rozen van mijn oma bij de voordeur. Maar nu kwam ik een rozenboog bij de Action tegen voor maar 7,95. Spotgoedkoop, en een rozenboog is een rozenboog.

Toch?

Ik vond dat ik niets te verliezen had, en deed hem in mijn mandje.

‘Ik ga even de rozenboog van de Action in elkaar zetten!’

Bij thuiskomst zei ik zelfverzekerd tegen mijn man: ‘Ik ga eventje de rozenboog in elkaar zetten!’

Maar toen had ik de doos nog niet opengemaakt.

rozenboog action

Zo gauw ik dat deed trok ik wit weg van schrik van het grote aantal onderdelen. Niet alleen dat, er zaten ook schróéfjes bij! Ik had verwacht dat ik de rozenboog van de Action gewoon in elkaar kon schuiven als een soort Duplo! Maar toch niet met schroefjes?!

Help?!

Wat doe je dan als geëmancipeerde vrouw?

Dan roep je je man, want detachering is helemaal van nu!

Gelukkig liet hij zich niet afschrikken door de vele onderdelen, en 25 minuten zat de rozenboog van de Action in elkaar.  ‘De kwaliteit is van lik m’n vestje,’ mopperde mijn man, maar dat vond ik ‘negatief gedoe.’

Het plaatsen van de rozenboog van de Action

Mijn man had de rozenboog van de Action in de keuken in elkaar gezet. Hij is zo licht dat je hem met 1 pink kunt tillen, maar het vereiste wel wat ruimtelijk inzicht om hem het huis uit te manoeuvreren.

Rozenboog action

Eenmaal buiten zetten we de rozenboog op de plek waar ik hem had gedacht: bij het verborgen hoekje in onze tuin dat ik er na 10 jaar wonen ontdekte.

Toen toonde de rozenboog van de Action haar ware aard.

Bij het stevig aandrukken van de poten in de aarde, besloot het onderstel dat het daar de kracht niet voor had, en trok onmiddellijk scheef. Gelukkig lukte het met wat kunst en vliegwerk toch om hem weer redelijk recht te buigen.

Het is een mooie rozenboog om te zien, maar een typisch gevalletje: ‘You can look, but please don’t touch.’

Rozenboog Action conclusie

Voor 7,99 is de rozenboog van de Action niet duur, maar de kwaliteit is niet geweldig. Niettemin, als je hem voorzichtig plaatst en er niet teveel van verwacht, is het een mooi tuinornament.

Op de lange duur vermoed ik dat deze rozenboog niet jarenlang mee gaat, maar voor nu ben ik er best blij mee.

Rozenboog Action update 2023

De rozenboog van de Action staat nog steeds prima! Dat valt mee.

Praktische informatie

De rozenboog is te koop bij je plaatselijke Action voor 7,95. Hij zit in een langwerpige doos, en weegt bijna niets. Hij is dus makkelijk mee te nemen. Hij is van metaal.

Als je hem stevig in de aarde wilt zetten, druk dan niet te hard!

Similar Posts

16 Comments

 1. Ik zou hem terugbrengen als dat nog kan. Want een rozenboog heeft de functie om de rozen te steunen. Deze boog stort binnenkort in elkaar en dat is jammer van je klimrozen.
  Dit soort dingen moet je eigenlijk niet bij de Action kopen.

 2. Eigenlijk is het dus gewoon een miskoop, maar manlief is er zo lang mee bezig geweest dat je hem dat niet kan vertellen. ;-) volgende keer laten liggen dus

  Love As Always
  Di mario

  1. Ik heb hem vorig jaar ook gekocht en hij zit nu al vol roestplekken!Het is echt brol.

   Groetjes Aurelia

 3. Ik ben benieuwd of de boog een stevige storm overleeft. Maar tot die tijd in ieder geval heerlijk van genieten. Rozenbogen geven een tuin iets heel gezelligs en huiselijks, vind ik!

 4. Bij hevige wind zie ik deze boog niet lang recht blijven staan. Gelukkig is het een lage prijs. Volgend jaar best een steviger kopen in een tuincenter.

  1. Ik heb het idee dat hij best stevig staat Francky. We hebben hem goed in de grond geduwd, en aan weerszijden wordt hij op de plek gehouden door de struiken.

 5. Ik zou ‘m terugbrengen. Dit soort dingen voegen alleen maar iets toe aan de afvalberg. En dat vind ik dus echt erg. De productie (en het gebruik!) Van dit soort inferieure ‘producten’ (is een dergelijk gemarginaliseerd onding wel een product te noemen?!) helpt onze planeet in versneld tempo om zeep.

 6. Staat een aantal jaren totdat of de roest gaat opspelen of de wind. (Heb 24 jaar geleden ook zo’n goedkoop boogje gehad) Maar reken uit wat het je per jaar of desnoods per maand kost en ach..het idee is leuk. Maar een wat duurder exemplaar (ok..tien x duurder) van een tuincentrum gaat waarschijnlijk langer mee.

 7. Koop je man een lasapparaat voor zijn verjaardag. Het voorbeeld is er al. Hoeft hij alleen maar betonijzer op maat te zagen en aan elkaar te lassen. Wel de pootjes wat langer te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.