Groetjes uit… Terborg + zwevende paraplu’s

Groetjes uit Terborg

Op blogs van reislustige bloggers zie ik ze regelmatig voorbij komen: zwevende paraplu’s. Zo’n blogger is dan bijvoorbeeld ergens in Italië of Portugal.

Het idee van paraplu’s boven de straat schijnt uit Portugal te komen. Daar wordt één keer per jaar het Paraplu Festival van Águeda gevierd. DAn worden in verschillende straatjes paraplu’s boven de straten gehangen.

Zwevende paraplu’s staan enorm vrolijk en kleurrijk. Ik vind ze dan ook enorm leuk  te zien.

Zwevende paraplus in het Achterhoekse Terborg!

Dus wie schetst mijn blijde verrassing dat ze in het dorp Terborg 8 kilometer verderop ook zwevende paraplu’s hebben! En als je daar dan toch bent, kijk dan ook eens bij Mrs. Marple. Je vindt daar zowel tweedehands kleding als boeken, en allerlei leuke andere spullen.

Een lekker ijsje kun je eten bij Daisy’s. Mijn man en kinderen zweren tenminste bij hun ijs. Zelf neem ik er liever een kopje koffie. Voor lunch kun je terecht bij Lunchroom Terborg waar ze de koffie nog gewoon schenken uit een koffiekan. Net als in die Amerikaanse films. Oh ja, en het tweede kopje koffie is er gratis!

Wil je ook wat cultureels doen?

Terborg heeft één van de kleinste musea van Nederland. Het staat zelfs vermeld in het boek Ode aan de kleinste musea staat!

Similar Posts

13 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.