Namen van stormen op een rijtje!

Namen van stormen

‘Waarom geven ze een storm een naam als Ciara als die zo lastig uit te spreken,’ las ik ergens. En inderdaad, in plaats van dat je Kiara moet zeggen, is de juiste uitspraak ‘Keera’. In de krant las ik het (logische) antwoord op deze vraag:

De naam Ciara komt uit Ierland!

En Nederland, Ierland en Engeland mogen om de beurt een storm een naam geven. Dit keer was Ierland aan de beurt. Het idee is dat mensen, als je een storm een naam geeft, hem beter onthouden en er meer van onder de indruk zijn.

Namen van stormen: wat kunnen we nog verwachten?

Welke namen van stormen staan er op de rol? Ik heb met een sterretje aangegeven, welke door het KNMI zijn bedacht.

 1. Atiyah
 2. Brendan
 3. Ciara
 4. Dennis
 5. Francis*
 6. Gerda *
 7. Hugh
 8. Iris*
 9. Jan*
 10. Kittie*
 11. Liam
 12. Maura Noah
 13. Olivia*
 14. Piet*
 15. Roisin
 16. Samir*
 17. Tara
 18. Vince
 19. Willow

Of we de naam ook echt gaan horen hangt er vanaf of het KNMI code oranje of rood afgeeft voor een storm.

Meer informatie en uitleg vind over namen voor stormen vind je op de website van het KNMI.

Wat vind jij van deze namen voor stormen?

Reacties op Namen van stormen op een rijtje!

 1. Nee die namen leven niet bij mij, trouwens waarom zóu ik iedere storm moeten onthouden? Ja die uit 1953, dié heb ik wel onthouden en die hád niet eens een naam!

 2. Het klinkt zo gezellig en lekker kneuterig:
  Vannacht trekt Jan over ons land!
  Morgen komt Olivia vanuit Engeland ons land binnen (waaien)!

 3. Ik heb de naam Ellen ook gelezen, zo heet ik n.l. en mijn man heet Jan. Ik zei nog tegen mijn man, nou Ellen stormt wel vaker maar die wind gaat ook weer liggen. Die namen doen mij niet zoveel.

 4. Nederlandse uitspraak volgens de standaardregel is niet Kiara maar Siara. Een C voor een E of I heeft altijd een S-klank. Een C voor een A, O of U of medeklinker het een K-Klank. Denk aan Cirkel en Citroen.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.