Reacties

Weeralarm regeling voor scholen — 17 reacties

 1. Ik verwachtte toen ik daarnet opstond een heel pak sneeuw, maar nee, er ligt nu 1cm ofzo. even het nieuws bekeken en de sneeuwzone zou later komen, ze heeft dus vertraging :-)
  Van mij mag het toch hierbij blijven want ik moet nog winkelen vandaag en komende weekend is het rond rijden naar familie voor de sint...

 2. Mijn kinderen gaan naar een basisschool in de grote stad. Het is voor mij persoonlijk heel eenvoudig om het stuk naar school te lopen als het fietsend niet gaat. Met twee kinderen op de fiets neem ik minder risico.
  Ik denk dat een weeralarmregeling bij ons op school niet echt nodig is aangezien de meeste kinderen in de buurt van school wonen. Een stukje lopen is dan echt geen ramp. Zeker met heel jonge kinderen kan het toch best leuk zijn een stukje door de sneeuw te ploeteren? Sleetje mee en gaan. :)

 3. De school van de jongste is een buurtschool, twee straten verderop en gaven geen weeralarmregeling af, ook niet de mbo school van mijn dochter die drie straten verderop zit.
  Ik vind ook dat ze best kunnen fietsen, behalve als het te gek wordt..maar ja, dan lopen ze vaak verder (deed ik vroeger ook..wij hadden geen auto thuis...)

 4. Dochter werd vanmorgen opgehaald door de buurvrouw die haar haalt en brengt met de auto. Wat een luxe, we stonden alledrie al ingepakt klaar om op de fiets en in de fietskar te springen

  Kan me ook niet heugen dat ik ooit gebracht ben met de auto wegens rotweer. Maar ik hoefde dan ook maar 5 km, een vriendinnetje moest 18 km en heel soms bracht haar vader haar halverwege tot de toltunnel.

  Vind het nogal onzinnig, al die weeralarmen. Maar er moet tegenwoordig overal hysterisch over worden gedaan. Waaah weeralarm *paniek* Vroegah sneeuwde het gewoon, punt uit. Filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=2qA4rcU8YNI

 5. Ook bij ons geen probleem. Wij wonen 200 meter van school. Echter, de verkeerssituatie is nu natuurlijk weer anders dan 20 jaar terug, dat maakt fietsen vind ik wel veel gevaarlijker dan toen. En eerlijk gezegd, mn oudste gaat volgend jaar naar de middelbare en ik vind dat wel spannend. Moet ik wel bekennen dat we ons over haar altijd zorgen maken omdat ze nogal een achtergrond heeft.

 6. Dochter die met de bus naar school moet, heeft vandaag vrijaf. Die school heeft een weeralarmregeling, via internet te raadplegen.
  De basisschool heeft geen regeling. Wij wonen ook in het veld, maar de wegen zijn hier al gestrooid, in het dorp was 't erger. Het is wel eens erger geweest wat het weer betreft en dan gingen we er ook gewoon doorheen. Gewoon je gezonde verstand gebruiken en voorzichtig rijden.
  Een weeralarm betekent niet dat iedereen thuis moet blijven, maar dat, als je een keus hebt omdat je flexibel of thuis kunt werken, je dan een dagje thuis blijft. Of het bezoekje aan die vriendin een paar dagen uitstelt. Zodat het rustiger is op de weg. Het betekent niet dat niemand naar het werk of school kan. Wat dat betreft vind ik wel dat er soms onnodig paniek gezaaid wordt, zoals wel vaker met de media het geval is trouwens (neem de Spaanse griep b.v.).
  Tussen de middag kijk ik hoe het is en besluit dan of ik mijn oudste zoon nog die paar uurtjes naar school laat gaan - ofwel of ik nog twee keer door de sneeuw ga ploeteren.

 7. Onze kinderen (middelbare school) kregen gisteren het bericht dat vandaag misschien sneeuwvrij zou zijn. Vanmorgen om half 8 zou het besloten worden. Nou, geen sneeuwvrij dus!
  Dat vonden ze niet leuk natuurlijk. Het sneeuwt hier ook nog steeds en het waait hard. De sneeuw komt horizontaal m'n raam voorbij hier. Ze moeten 6 km fietsen. M'n dochter liet me een berichtje van de politie zien; dat je niet mag gaan fietsen vandaag, stond er.
  Maar ze zijn toch gegaan, onder protest.

 8. als ik twijfel blijven de kids thuis. Weeralarm of niet, veiligheid voor alles. Ook dat moet je leren vind ik dat je geen onnodige risico's neemt. Zoonlief moet 60 km verder naar school, geen doen. Dochterlief is nu met een vriendin met de auto, zij zit dichterbij op school en kan nog lopend naar huis. Maar een dagje school missen gaat is voor niemend slecht.

 9. Onze dochter heeft vandaag nog vrij van de basisschool ivm sint. Maar die kan te voet. Zoon is vanmorgen vertrokken in de sneeuw. Wij hebben goed met hem een andere weg doorgesproken omdat de fietsbrug waar hij over moet nu te gevaarlijk is. Ze zijn met z'n zessen en als het straks met naar huis komen te gortig wordt, dan lopen ze maar. Er zijn altijd stukken die ze wel kunnen fietsen. Vorig jaar moest hij 14 km gaan door weiden en bossen en toen bracht ik wel.
  Nu hij 7 km moet en met anderen door dorpen, nee daar worden ze zelfstandig van. Idd wat iedereen al zegt, wij moesten vroeger ook zelf zorgen dat wij er kwamen.

 10. IK fietste vroeger ook gewoon door weer en wind 8km naar de middelbare school. En had ook een ochtendkrantenwijk en moest altijd als eerste met volle tassen de besneeuwde of beijzelde fietspaden betreden. Ik voelde me soms dan wel heel stoer, dat ik dit toch allemaal maar deed.
  Nu ik lekker thuis bij de verwarming zit, denk ik wel aan iedereen die de weg op moet.

  • Tegenwoordig maken ze een enorm gedoe er van als het een beetje sneeuwt, ik snap dat niet hoor.. Vroeger had je dat niet, de enige keer dat wij sneeuwvrij hadden was in de winter van 1979:) Verder gewoon naar school op de fiets.
   Maar ik moet eerlijk toegeven dat ik ook blij ben als het kroost weer veilig en wel thuis is;)

  • Ach ja, die winter van '79: dat is de enige keer dat we vrij kregen vanwege te glad - alleen vertelden ze ons dat pas nadat we 3 km met vallen en opstaan door de polder naar school waren geglibberd.... We konden nog net een kop koffie krijgen, voordat we weer 3 km. terug konden lopen. Verder gingen we gewoon - alleen bestond er toen nog niet zoiets als weeralarm, geloof ik....

 11. Het is inderdaad dubbel: aan de ene kant heb ik vertrouwen in de kinderen en zijn ze in uitstekende gezondheid, en vind dat er dus niets mis is met fietsen. Daar worden ze sterk van.

  Anderzijds zou het voor mijn gemoedsrust net zo fijn zijn als ik ze gewoon allemaal thuis hield!

  Als moeder ben je voortdurend aan het schipperen tussen 'loslaten' en en ze willen beschermen.

 12. In '79 gingen wij ook niet naar school, 8 km. Flink zijn okee. Maar de huidige instelling dat alles mogelijk is, als je maar wilt, vind ik ook weer overdreven. Veel hangt van de omstandigheden af en die zijn voor iedereen verschillend. Er is niets op tegen dat lln van verder weg bij slecht weer dispensatie van de les krijgen en de lln van dichtbij gaan dan maar gewoon wel. Het leven is niet eerlijk en omstandigheden vallen soms in je voordeel en soms in je nadeel uit. Wen er maar aan. Ook dat kan een belangrijke les voor jongeren zijn!

 13. Ik ben blij dat ik met de auto naar de zaak kan op dagen als deze.
  Morgen moet ik 5 km verderop zijn bij de boer voor de melk voor de familie en mijzelf. Een kleine (mooie) polderweg. Ik overweeg om lekker met de fiets te gaan. De scooter is nu aan de kant gezet.

 14. Vroeger (oké niet zo heel lang geleden, een jaartje of 10) moest ik ook 12 kilometer naar school fietsen. Door weer en wind. De enige keer dat ik gebracht ben was toen het geijzeld had en ik aan het eind van de straat onderuit ging.

  Nu scheelt het wel, onze gemeente is erg consequent in het strooien en schuiven van de fietspaden, zeker op de routes van de schoolgaande kinderen vanuit de dorpen.

  Mijn school hield er in ieder geval nooit rekening mee. Toen hadden we volgens mij ook nog geen weeralarmen of iets dergelijks.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder