Reacties

Kerstboom: ik laat de mijne zien — 14 reacties

 1. Die vintage kerstbal is werkelijk prachtig!
  Wij hebben jonge katten en een voorliefde voor glazen ballen en van die ouderwetse glazen kralenslingers, dus geen boom afgelopen jaar en vermoedelijk evenmin dit jaar. De mooiste boom die we ooit hebben gehad was een klein exemplaar met alleen maar de oudste geerfde zilveren versieringen er in. Dat jaar hadden de kinderen een mini kerstboom met alles waar ze maar zin in hadden - snoepgoed, papieren ballen, zelfgemaakte slingers en wat er maar aan bonts te vinden was op zolder. Mooist versierde kerst tot dusver. Maar niet erg milieuvriendelijk bij nabeschouwing, twee echte kerstbomen die de winter in de tuin niet hebben overleefd. Inmiddels is mijn man bekeerd tot een nep-boom, waarmee mijn enthousiasme voor kerstbomen eerlijk gezegd aanzienlijk is bekoeld.

  • Mooi hè, die vintage kerstbal! Ik kwam hem zo maar tegen bij de Kringloop en heb hem meegenomen.

   Een nepboom is inderdaad erg nep! Maar wel superhandig, en goedkoop. En er hoeft geen echte boom voor te sneuvelen.

 2. Wat een leuk idee om zo de kerstbomen te linken van wie dat wil. Hier staat nog geen boom. Wij hebben altijd een redelijk kleine kunstboom staan. Die hebben we al jaren en we doen het er nog wel een paar jaren mee denk ik.
  Zodra we hem neergezet hebben maak ik een foto en zet hem op de foto.

 3. Geen kerstboom dit jaar, net als vorige jaren eigenlijk. Ik kies er voor om lekker weg te gaan de bomenstandaard deed ik al weg.
  Wel nog enkele kerst dingen en namaak kerststukjes in huis en voor hetraam een namaak rond ding met groen en kerstfrivoliteiten.

 4. jemig, wij moeten nog sinterklaas vieren, doordat onze jongste zoon 1 dec jarig is vieren wij sinterklaas dus altijd laat.Maar leuk idee, ik weet alleen nog niet of ik een boom doe, ik ben de eeuwige twijfelaar :-)
  ja met alles.

 5. Dit jaar wel weer een boom, een kunst die ik al 11 jaar heb. Het is niet een hele grote maar voor onze woonkamer groot genoeg. Er zitten zwarte en zilveren ballen en gekleurde lichtjes in tot ongenoegen van manlief en zoon. Dochter is nog te klein hahahaha. En ze hebben gewoon pech gehad, het is mijn boom en mijn ballen en ik ben er gek op. Ik zet hem ook op, wordt er ook niet bij geholpen, behalve het naar beneden halen van de doos. En als ze het anders willen moeten ze het zelf doen, hebben ze toch geen zin in. Dus tot die tijd, als ik ooit iets anders wil, moeten ze het hier mee doen. En ik ga hem maandag opzetten, heb nu wel al ons huis verder versierd met kerst maar de boom zelf dus pas maandag. En afhankelijk van de grootte van de kerstknutsels van zoonlief mogen ze er eventueel in en anders zoeken we er een ander plekje voor. Maar volgens mij wordt het op school neergehangen en komt het net voor de vakantie mee naar huis. Dit was in elk geval wel met de Sintknutsels het geval.

 6. Onze dochter viert woensdag haar verjaardag en volgende week zaterdag haar feestje. Dus volgende week zondag gaan wij hem pas zetten.

 7. hier ook nog geen boom maar voor de eerste keer een nepboom.gekregen uit het leeg te maken huis van onze ouders.ik heb hem nog nooit zelf gezet is hier echt een mannen werkje.kerststukjes maak ik wel zelf.wel ben je nu geur kwijt van de dennen

 8. Heb je een kunst of ‘echte’ kerstboom, en waarom.
  Wij hebben een kunstboom, ik kan niet tegen een echte en ik vind het een stuk makkelijker en praktischer
  Hoe groot is je kerstboom?
  2meter
  Wat voor soort kerstballen gebruik je?
  echte en nep
  Heb je een favoriete kerstversiering?
  De kinderen hebben een eigen boom
  Mogen de kinderversieringen er in?
  Ga je voor een bepaald ‘kleurschema’?
  Wanneer heb je de kerstboom gezet?
  Hij is gisteren gezet
  Hoe lang blijft hij staan?
  zeker tot oud en nieuw

 9. Wij hebben een 'echte' kerstboom met kluit van ongeveer 1.50 m. Mijn oudste dochter versiert de boom en zij dacht aan de kleuren roze, paars en zilver, maar kleine zus hielp mee en dus werd het een wat bonter geheel. Een pracht boom!
  De boom staat sinds gister (10-12-12) en meestal heb ik er na oud- en nieuw genoeg van en gaat die er dan ook meteen uit.

 10. 1.Heb je een kunst of ‘echte’ kerstboom, en waarom.
  Ik heb twee jaar geleden voor 20 euro een hele mooie nepperd gekocht in een opheffingsuitverkoop.
  Gaat lang mee en je hebt geen rotzooi in huis.

  2.Hoe groot is je kerstboom?
  1.60m
  3.Wat voor soort kerstballen gebruik je?
  de onderste helft is plastic vanwege de katten
  de bovenste helft glas
  4.Heb je een favoriete kerstversiering?
  nee nog niet, vroeger thuis hing er een antiek bootje in de boom, ik hoop ooit weer zoiets te vinden
  5.Mogen de kinderversieringen er in?
  ik heb geen kinderen
  6.Ga je voor een bepaald ‘kleurschema’?
  zilver
  7.Wanneer heb je de kerstboom gezet?
  zes december
  8.Hoe lang blijft hij staan?
  tot ik er genoeg van heb

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>