Kerstversiering 2023

kerstversiering

De zondag nadat Sinterklaas het land heeft verlaten, zetten wij hier thuis altijd de kerstboom.

Dat is traditie.

Mijn man vind dat ik alles altijd bij het minste of geringste tot traditie verklaar, maar nou ja. Structuur, routines, tradities, ze geven houvast vind ik.

Kerst overslaan?

Vorig jaar na het overlijden van mijn dochter Lucy had ik weinig gevoel voor Kerst, maar mijn jongste dochter wilde graag de kerstboom zetten. En toen hij eenmaal stond was ik toch wel blij dat we het hadden gedaan. Dit jaar dacht ik dat ik helemaal oké was om de boom te zetten.

Onverwachts pijnlijk

Maar dat viel tegen. Bij het zien van de kerstspullen krampte het in mijn buik: 'Onze tweede kerst zonder Lucy,' en hoe ik dat helemaal niet wil. Tegelijkertijd zijn er mijn andere kinderen. Dat hielp me om, ondanks het nare gevoel, de boom op te zetten en te versieren. Nu hangt in ons huis op diverse plekken de kerstversiering, en voelt het toch wel goed.

En zoals ik al tegen mijn man zei:

'Er is toch geen beginnen aan om Kerstmis te mijden. Je kunt niet eens naar de supermarkt zonder dat je ermee geconfronteerd wordt!'

Dus probeer ik Kerstmis 2023 dan maar te omarmen, met zowel haar mooie als pijnlijke momenten.

Kerstversiering 2023

2023 1

Kerstversiering in de keuken

Twee kerst gnomes van de Action en de krans is daar ook van.

2023 2

Dit lichtgevende rendier kocht ik vorig jaar tweedehands bij Hodgepodge:

2023 3

Kerstengel

Deze kerstengel kocht ik bij een kringloopwinkel:

kerstengel

En de gekmakende, rinkelende kerstkrans heb ik ook weer opgehangen aan de voordeur:

kerstkrans

Leestip

Wanneer kerstboom weg?

Wat is jouw favoriete kerstversiering?

Similar Posts

12 Comments

  1. Kocht dit jaar een kunstkerstboom en die is wat groter dan de echte kerstbomen die ik voorheen altijd kocht.Maar niet zon zin om veel uit te geven aan nieuwe versieringen dus ga ik eens per week naar 2 kringlopen en sprokkelde daar extra slingers en kerstballen. Wat niet mag ontbreken is de papieren kerstengel gemaakt door mijn moeder in het verpleeghuis vlak voor ze overleed en de laatste kerstkaart(een pop up kerststal) die ze zelfstandig stuurde.

  2. De eerste jaren na het overlijden van onze zoon, hadden wij geen kerstboom. Lichtjes voor de ramen en in huis hadden we wel. Twee jaar geleden kocht ik in een opwelling toch een kerstboompje, dat boompje staat nog steeds in een bloempot buiten. Vorig jaar heb ik een kleine kunstkerstboom bij de kringloop gekocht. En nu ben ik helemaal los gegaan met overal in de woonkamer en keuken kunstkaarsen en lichtslingers. Het heeft dus even geduurd voordat ik er echt weer aan toe was.

  3. Ik vind december een leuke maand maar ik heb niks met ‘versiersels’
    Gezellig zegt iedereen maar mijn boshuisje is voor mij gezellig genoeg.
    Dus…geen boom, geen krans, geen gnoom en net zoveel kaarsen als in november.

    Gezellig hoor!

  4. Goed voor je hele gezin,dat je dit weer doet.Wij hebben al een paar jaar constant kerstboomlichtjes hangen in een hoek. Vond mijn man zo gezellig,dat mocht niet meer terug in de doos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.