Reacties

Wanneer kerstboom weg? — 27 reacties

 1. ja hier staat hij nog maar moet er eigenlijk dringend uit is al voor de helft kaal e n als je hem aanraakt dan hoor je een lawine van vallende naalden. maar hij blijft in principe staan tot na oud en nieuw. trouwens nog nooit zon slechte boom gehad die van 2012 en 2013 heb ik zelfs nog op de koningininendagmarkt verkocht. dat was dolle pret wie verkoopt er dan nog kerstbomen haha

 2. Eerlijk? Heb hem afgelopen zondag al weggehaald, zodra kerst voorbij is vind ik er niks meer aan. Heerlijk, gelijk weer een opgeruimd huis. De boom is inmiddels in stukjes gehakt (niet door mij uiteraard hahahaha) en gaat vanavond de vuurkorf in.

 3. Ik heb veen kerstboom, maar wel een sterretjesslinger rond een spiegel en bovenop de kast staan allemaal kerst/nieuwjaarsdagen. Die gaan morgen weg. Ik vond het dit jaar wel weer heel leuk om kaarten te krijgen en ga ze volgend jaar ook weer sturen. Maar idd voor nu is het wel weer mooi geweest.
  Heb even pauze van mijn werkzaamheden. Er staat een glutenvrije, suikerarme, appelrozijnencake te garen in de wonderpan (hoe alternatief wil je het hebben ;-) )
  Straks nog eisalade en tonijnsalade maken voor op toastjes. Dat zijn bij ons glutenvrije geroosterde boterhammetjes dit jaar. Ik was voor glutenvrije, zoute crackers in een winkel en daar had ik de glutenvrije mazzel van het jaar want een groot deel van het assortiment was 75% afgeprijsd. Ik heb nu dus een kast vol voorraad :D
  Tussendoortjes zijn hier voor het hele gezin meestal glutenvrij en zo hieven we vanavond geen rekening te houden met besmettingen. En dat is voor ons allemaal wel zo'n relaxed.
  Gezellige jaarwisseling vanavond en alle goeds voor het nieuwe jaar!

 4. Morgen gaat de kerstboom er uit maar als ik er niet aan toe kom ivm af te leggen visite, dan gebeurt het zondag. Vind het wel fijn bij het opruimen dat manlief dan ook thuis is, want dan kan hij zich om de kinderen bekommeren. En dan lap ik meteen de ramen, goed stofzuigen en dan kan het er weer even tegenaan.
  6 januari heb ik nog nooit gehaald, ondanks een kunstboom. Ik ruim op, op een vrije dag en als manlief dus thuis is.

  • Misschien ga ik de boom dan toch ook maar morgen vast doen. Ik heb echt zin om dat ding op te ruimen! Ik kan me voorstellen dat het handig is als je man ondertussen op de kinderen kan letten.

 5. Bij ons staat de boom nog, maar het begint een treurig geval te worden, met vooral onderaan droge, hangende takken. Nog even en de ballen glijden er vanzelf vanaf!
  Ik heb gisteren aangekondigd dat we morgen de boom gaan aftuigen en opruimen. Lijkt me een duidelijk en goed begin van het nieuwe jaar :-)

 6. mijn kerstboom betond dit jaar uit hele grote dennentakken die op mijn werk weggegooid werden. ik had er een miniboompje mee gefrobeld voor in mijn antieke kerstboomstandaard die ik van de zomer op een rommelmarkt kocht. de takken begonnen flink uit te vallen en heb daarom het miniboompje weggedaan en ja dan ook maar gelijk de andere kerstspullen en alhoewel ik het altijd erg gezellig vind al die kerstspulletjes vind ik een opgeruimd huis ook wel weer erg fijn.

 7. Ik zat gisteren ook al met jeukende handen, ik wil weer ruimte hebben in de woonkamer!
  Ik denk dat de mijne maandag weggaat als de kinderen weer naar school zijn.
  En tja die driekoningen, ik kom uit een katoliek gezin dus dat werd nog uitgebreid geviert in de kerk. En idd daarna werd de boom pas opgeruimd. Gelukkig doet hier niemand daar moeilijk over ;)

  • Wel bijzonder dat die Driekoningen in de kerk werd gevierd! Ik ken het alleen van horen zeggen. Ik ben Nederlands-Hervormd opgegroeid en kende die feestdag helemaal niet.

  • Dat is idd grappig. Wist wel dat niet iedereen het kende, bij de protestant-christelijke school van mijn kinderen doen ze er ook niks mee.
   Het was wel een kinderfeest in de kerk. Het verhaal werd nagespeeld en we kregen allemaal een stuk koek/cake. In drie stukken zat een boon en die kinderen kregen een mantel en mochten een daglang koning zijn.
   Maar hoe dat was dat weet ik niet want ondanks dat wij drie kinderen thuis hadden hebben wij nooit de bonen gevonden.

 8. Ik heb hem gister weggehaald. Ik wilde weer wat ruimte hebben en mijn handen jeukte om alles weer eens grondig schoon te maken.
  Dus kerstboom eruit. Meteen de ramen gedaan en de vitrage gewassen, alle meubels van hun plek en gereinigd en ingevet. Was lekker bezig dus de keuken ook maar van boven tot onder en van binnen en buiten gepoetst. Vroege voorjaarsschoonmaak zeg maar.
  Ingrid

 9. IK WIL drie koningen halen. Maar mijn echte boom niet. Die is kaal :(
  Dus ik denk dat het 1-1 opruimden wordt. Helaas.

  Hoewel ook wel lekker weer ruimte in huis en dat tapijt van naalden blijvend het huis uit!

 10. De kerstboom blijft staan tot na de drie koningen en word de volgende dag opgehaald door de gemeente :) Mensen die de kerstboom meteen de dag erna weg doen snap ik nooit zo goed. Want het is zo genieten! Dat ik er zeker nog even langer van wil genieten.

 11. Ik HOU van onze kerstboom! De dag na Sinterklaas kan ik niet wachten om onze nepper van zolder te trekken. Dit jaar heb ik allemaal nieuwe versiering gekocht, dus was ik zo mogelijk nóg enthousiaster om hem op te zetten. Maar nu de kerstdagen achter de rug zijn en het nieuwe jaar is begonnen, mag hij er ook wel weer uit. Misschien vandaag zelfs nog.

  Trouwens, ik wens je een heel fijn, vrolijk, gezellig, sportief, gelukkig en gezond nieuw jaar!

 12. Hier blijft de kerstboom staan totdat ik deze zat ben. Maar ik vind het reuze gezellig al die lampjes in de boom. Als ik de boom opruim en weer op zolder opberg dan is het ineens zo'n kale, lege plek.
  Het kan best zijn dat de boom na 10 januari nog staat, ik durf er niks van te zeggen. Voor hetzelfde geld is de boom maandag toch weg.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder