Reacties

Marktplaats frustratie — 35 reacties

 1. Ronduit slecht,ik had een beach biker geplaatst,kreeg wel reacties maar hoorde er niets meer over.Werd er zo chagrijnig van dat ik de advertentie heb weggehaald.

 2. Hmm jah ik heb ook zeer wisselende ervaringen, de ene keer superleuk en snel, de andere keer lijkt het tot een koopafspraak gekomen te zijn, maar trekt de tegenpartij zich om onbekende redenen terug of wil ineens minder betalen(omdat op mp hetzelfde item voor die prijs staat komt ook nog voor) of andersom heeft tegenpartij na mijn bod nog een beter bod gehad en willen ze dat ik dat bedrag betaal( doe ik dus nooit) of het anders verkopen aan die hogere bieder, wat ik flauw vind als wij al een koop en overdrachtsmoment hebben afgesproken.

  • Dat zou ik ook niet doen. Als ik iets heb afgesproken met een koper en ik krijg vervolgens een hoger bod, dan is dat vette pech voor mij. Afspraak is afspraak, ook al baal ik dan natuurlijk wel.

 3. Ik verkoop via 2dehands en kapaza maar zijn vergelijkbare sites natuurlijk en ook hier is dit vaak zo... je doet veel moeite en beantwoord elke mail en dan plots hoor je er niets meer van, ik blijf tegenwoordig niet meer wachten als ik na een paar dagen van iemand anders iets hoor.
  Onlags weer zoiets,koper 1en 2 na enkele mails niets meer te horen, koper 3 wou het onmiddelijk en werd meteen correct afgehandelt. Ik mailde dus nog maar naar 1en2 dat het verkocht is want 1ervan had mijn rekeningnummer en diende dus niet meer over te schrijven.
  'Kreeg ik de dag later een boze mail terug dat het aan hen beloofd was en ik het nu achter hun gat had verkocht...'
  Pff... Ik lig er toch niet echt wakker van hoor... dan moeten ze maar meteen terug reageren en het afhandelen.

  Ik weet toch ook niet of ik een item zou terug nemen nadat het werd aangekocht door iemand...

  • Ik vind dat je het keurig hebt afgehandeld. Dan hadden ze maar moeten reageren. Zeker omdat je vaak nooit meer wat terug hoort moet je op een gegeven moment knopen doorhakken.

 4. Ik vind dit wel een beetje lastig hoor, als er onderop 38 staat, dan zou ik ook hebben gezegd dat het 38 is. Maat 38 is wel één maat, maar dat wil niet zeggen dat schoenen bij iedereen met die maat hetzelfde zitten. Je kunt bredere of juist smallere voeten hebben, waardoor de maat net weer iets anders uitvalt. Om eerlijk te zijn had ik ze van jou niet teruggenomen, maar als ik jou was geweest, had ik me dus ook niet bezwaard gevoeld om ze van een ander niet terug te nemen. Je weet dat dat een risico is via MP en dat je het beste die schoenen in de winkel even kunt passen, zodat je weet hoe ze zitten en welke maat voor jou het beste past.

  Het niet of lelijk reageren is natuurlijk weer wat anders, daar houd ik ook helemaal niet van. Het moet wel een beetje leuk blijven.

  • Dat vind ik dus ook. Is het risico van via internet kopen. Als je wilt terugsturen, moet je van tevoren gewoon vragen of de koper daarvoor open staat en zo niet, moet je je keuze heroverwegen.

  • Ik had specifiek van te voren gevraagd of ze als 38 víélen om te voorkomen dat ik ze te groot zou kopen. En deze schoenen zouden iedereen met maat 38 te groot zijn.

   Bij Uggs is dit een bekend verschijnsel, en kun je helaas niet afgaan op de gangbare maatvoering.

  • Ja maar...als er 38 op de onderkant van die schoenen staat en die mevrouw weet niet van de bekende Uggs verschijnsel....want daar kan je niet vanuit gaan...dan kun je toch alleen jezelf verantwoordelijk houden voor de miskoop?
   Ik zou dan als ik in jouw schoenen stond (hihi) eerst in de winkel gaan passen of zo.

  • Ik vind het ook een beetje moeilijk. Als ik zulke vragen krijg zal ik vertellen hoe ze mij zitten maar dat het zo bij iemand anders, anders kan zijn.
   Dan vind ik het een keuze van de koper of hij ze wel of niet wil kopen. Zoals je zelf schrijft vallen bijv. Uggs bij jou groter uit? Bij mij dus juist niet, ik heb maat 39-40 maar bij de (echte) Uggs heb ik 40 en dan zitten ze net goed en zou ik die als ik ze in 41 zie ook kopen. Zo zie je dus dat het toch bij iemand anders anders kan zijn.
   Wat ik zelf wel eens doe als ik twijfel. En er is een winkel in de buurt met dezelfde schoenen, dan pas ik ze daar en weet ik dus dat ik die maat moet aanhouden. Want nogmaals schoenen zitten toch bij iedereen anders.
   Over het wel niet terugsturen, iemand mag bij een gebrek het altijd terugsturen en zal zijn geld terugkrijgen, echter wel eerst terugsturen en dan het geld terugkrijgen,ik zal alle verzendkosten dan op me nemen, en vaak valt dan ineens dat gebrek wel mee ;-)Met verkeerde maat vind ik het een ander verhaal, dat is kwestie van risico, als er 38 op staat is het voor mij 38 maar iemand is vrij om ze bij mij thuis te komen passen en anders toch risico voor de koper, tenzij van te voren al afgesproken te hebben om ze retour te doen bij niet passen. Verder vind ik het ook erg irritant dat mensen niet reageren op hun eigen bod, wel zo netjes om te vertellen toch niet geinteresseerd te zijn of nog beter zelf hun bod verwijderen als ze iets anders gevonden hebben. Maar ook bij verkopers kan veel beter. Heb laatst geteld, 10 mailtjes gestuurd met daarin een bod voor een product, van 2 verkopers wat teruggehoord de rest niet.. tja wil je nou verkopen of niet? Vind dat inmiddels kwa normen en waarden van bieders en kopers op mp er een hoop verbeterd kan worden!!

  • Uggs vallen bij mij niet standaard groter uit. Maar de maatvoering verschilt erg per merk.

   Emu Uggs vallen dus groter uit, en kun je beter een maat kleiner kopen. Evenals Whooga Uggs, die ik in maat 37 draag, terwijl ik normaliter een ruime maat 38 heb.

   Van 'echte' Uggs oftewel de Uggs Australia weet ik het niet, want die ik kan niet betalen.

   Ik vind dat je een goed punt hebt wat betreft de normen en waarden. Misschien zouden ze daar op Marktplaats eens aandacht aan kunnen besteden.

 5. De situaties die jij omschrijft zijn heel erg vervelend. Je zou bijvoorbeeld kunnen toevoegen aan je bericht: kopen op eigen risico, geld wordt niet geretourneerd. Zeker met schoenen die je via internet koopt loop je het risico dat ze niet goed passen. Ik let nooit op berichten als 'valt als een 39' of 'valt klein'. Als ik twijfel over de maat vraag ik gewoon de maten in centimeters. :)

  Verder: als ik binnen 24 uur geen reactie van iemand terug krijg, is het voor mij vrijwel zeker dat ze toch niet geinteresseerd zijn. Vaak doe ik dan een mail met: er is nog een geinteresseerde, graag voor zo en zo laat reageren als je het item nog wilt. Zo niet, dan gaat het door naar de andere koper (of die nou echt is of niet hihi).

  Ik reserveer artikelen pas als ik adresgegevens van de koper heb ontvangen. Ik zet er ook altijd standaard in dat de verzendkosten voor de koper zijn. Als ze vragen hebben, kunnen ze me via mail bereiken.

  Ik zorg dat ik altijd alles correct en vriendelijk afhandel. Als ik een pakketje binnen heb, laat ik dat de verkoper weten. Als ik iets heb opgestuurd naar een koper, laat ik dat weten. Onlangs kreeg ik een betaling niet binnen en die vrouw had het nog een keer over gemaakt. Bleek het te liggen aan het feit dat ik van bank gewisseld had. Heb toen voor het ongemak een reepje chocolade bij het pakketje gedaan.

  Een vervelende ervaring was dat iemand voor een kastje kwam kijken, via de mail al talloze vragen had gestuurd en toch zei neehoor, ik neem het niet mee, Te oud. Terwijl er letterlijk in de advertentie stond dat het een OUD kastje was. Grrr! Maar veel negatieve dingen kan ik me niet meer herinneren. Heb ook weleens een bos bloemen en doos chocolade gehad voor gratis items.:)

 6. Ik weet inmiddels dat ik me er niet meer druk over moet maken als kopers niet meer reageren. Soms sturen ze me al een mailtje met adres-gegevens en al, en vervolgens reageren ze verder niet meer. Ik snap dat niet, maar ik doe er ook geen moeite meer voor. Vaak verwijder ik het bod dan na 2 weken en wacht rustig op een andere bieder. Soms helpt het om de advertentie er opnieuw op te zetten. Als er vaak biedingen zijn maar geen echte kopers weet ik in ieder geval dat het artikel wel gewenst is, en dan komt die serieuze koper vanzelf. Maar ik merk wel dat dit verergert is op MP, 2 jaar geleden was dit veel minder.
  En ja, een miskoop doen kan altijd gebeuren. Vervelend maar toch wel een beetje inherent aan zo'n tweedehands markt.

 7. Wisselende ervaring, ook hier. De laatste tijd proberen we alleen te kopen als we zelf kunnen ophalen (in de buurt dus), maar ook dan gaat het weleens mis. Willem kocht zaterdag een zaag. In de advertentie stond: nieuw zaagblad erbij. Dat bleek er niet bij te zitten, maar zat er volgens de verkoper op. Ook een andere genoemde accessoire bleek te ontbreken (noem dat dan niet). Willem had haast, had er een half uur voor gereden, moest hem NU hebben en kocht en dus toch maar. Achteraf had hij het niet moeten doen.
  Zelf had ik vorige maand een graanwals gekocht. Zwart op wit heb ik, dat die man schreef: dan hebben we een deal. Meneer krijgt een hoger bod en jawel hoor, ik mag wieberen. Woest was ik! Want ik voelde me eerst alsof ik de hoofdprijs had, omdat die dingen haast nooit (en dan ook nog tegen een redelijk bedrag) tweedehands worden aangeboden.
  Verder had mijn dochter in augustus een zeperd. Kocht een telefoon bij iemand die zich voordeed als bedrijf. Adres, kamervankoophandel, de hele mikmak stond erbij in de advertentie. Bleek toch een gevalletje oplichting. 120 euro kwijt :-(. Ik vind het er al met al niet leuker op worden.

  • Ik ben het helemaal met je eens Teunie: het wordt er zo inderdaad niet leuker op. Het fijnst is toch gewoon als je mensen kunt vertrouwen, en zo goederen kunt uitwisselen.

   Vervelend voor je dochter ook! Ik geloof dat er wel een forum is m.b.t. marktplaats waarop 'bekende oplichters' genoemd worden. Voor aankoop kun je daar dan checken of de betreffende verkoper in orde is.

 8. Heb toch nog wel een leuke ervaring:jaren geleden kapten we een berk en hadden dus grote boomstammen in de tuin liggen.
  Op Marktplaats boden we het hout gratis aan ,iedereen wou dat wel hebben en er werd zelfs geld geboden,wie het eerst komt het eerst maalt en er kwamen 2 heren die een halve wereldreis hadden gemaakt en kregen het hout dus voor niets.

  De hele dag hebben ze gezaagd en gezwoegd en ze ruimden ook de tuin nog netjes op,kijk dat is dan wel weer leuk ;)

  En mijn zoontje wou zo graag haaietanden,maar ja 4 uur rijden?
  Op Marktplaats had iemand ze wel voor 10 gulden,het geld overgemaakt en jawel,3 dagen later keurig bezorgd.

  En ja tio,idd niets meer van je laten horen en wel 3 of 4 keer reageren is heel vervelend en wat me ook opvalt is dat er steeds minder particulieren adverteren,het zijn steeds meer handelaren met forse prijzen!

 9. Hier ook hele wisselende ervaringen, zowel met kopen als verkopen. Met kopen en op laten sturen ben ik huiveriger geworden. Ik koop bijna alleen nog als ik het op kan halen. Heel soms laat ik me verleiden en vraag iets op te sturen, maar dat is dan alleen bij dingen die weinig worden aangeboden en niet al te duur zijn.
  Ben ook al 1x opgelicht en 2x gehad dat de producten in veel slechtere staat waren dan beschreven.
  Maar ook hele goede ervaringen, dus dat maakt het dan weer lastiger. Laatste tijd zelf weer veel verkocht, maar inderdaad ook mensen die ineens niet meer reageren. Heb toch het gevoel dat mensen ook vaak via internet impuls aanbiedingen doen en zich dan later bedenken.
  Terugnemen van iets wat ik verkocht heb zou ik ook niet zo snel doen. Dat vind ik ook het risico van MP. Maar probeer wel altijd zo duidelijk mijn producten te omschrijven en vragen te beantwoorden.
  Ik heb ook een keer een boek verkocht, bij het versturen zag ik pas dat er achterin het boek was geschreven. Heb dit de koper toen gemeld en 5 euro korting gegeven, daar ging hij mee akkoord.

 10. Ik heb het grootste deel van mijn Tupperware "collected items" via marktplaats verkocht (demo geweest).
  Onder de beschrijving van de producten zette ik altijd mijn voorwaarden ... en mijn werkwijze.
  Dat had ik gezien/gelezen bij andere Tupp bedrijfjes op mp.
  Het ging goed. En inmiddels is bijna al mijn voorraad weg verkocht.

  Maar let op: heb ook tupp gekocht waar "nieuw" stond terwijl het duidelijk "gebruikt" was.

  Een ding heb ik geleerd: mijn fatsoen regels / principes zijn NIET generaliteit. Ze gelden helaas niet bij iedereen.
  En met de contact / mail wisseling spreken het gevoel wel mee.

  Mijn partner heeft ervaring met mp met Apple apparaten: waardeloos zegt ie.

 11. Ik heb onlangs een set oude letterstempels gekocht via MP. Niet bij stil gestaan of de set compleet was. Toen ik ze ontving bleek de E te missen. Ik heb de verkoper gemaild en deze vond het zo vervelend dat hij op zoek is gegaan naar iets vervangends. Gisteren ontving ik kostenloos een geheel nieuwe set met stempels. Dit vind ik echt super, heb nog nooit zo'n service meegemaakt!

 12. Ik heb zelf wel geld terug gestuurd. en een pakketje terug ontvangen.
  Al die mailtjes, al dat gedoe. Ik voel met je mee, ik hou er niet van.
  Een webwinkel stuurde me onlangs 20 gram Stevia in een geheel andere verpakking, dan wat er op de website stond.
  Geen reactie op mijn e-mail, ik heb het per post terug gestuurd.
  Het is de Stevia zaak waarvan eenvoudig leven een advertentie van heeft op haar blog.
  Een smartphone gekocht via internet, voor GPS op de fiets, want de vorige die ik twee jaar terug kocht was kapot.
  Blijkt het een chinees geval te zijn, maar wel met android. Ontbreekt de juiste app om hem te gebruiken. Grr... Dag geld, tenzij ik een keer helemaal naar het oosten van het land ga, Enschede, dan komt het misschien nog goed.
  Heel vreemd bij de aanschaf was de zaak voorkomend met veel info. Alles komt goed enz. enz.

  Volgens mij is het beter dat ik nooit meer iets koop via internet.

 13. Ah wat oer oer oer vervelend. Het is een mooi voorbeeld van de MP top-zoveel frustraties, heb je dat filmpje op MP al eens gezien? Balen! MAar inderdaad zelf heb je het netjes afhegandeld, en dat je boos bent op die mevrouw MET vijftig euro ooooow dat kan ik zo goed begrijpen.

 14. Ook hier zowel positieve als negatieve ervaringen, en de laatste maanden vooral positief. Ik heb een zo goed als nieuwe fiets gekocht, geweldig ding, en mijn oude als stationsfiets verkocht... Schoenen verkocht, sleutelringen gekocht, is allemaal 'gewoon' goed gegaan. En punten geruild, en met diegene heb ik nu een afspraak dat als ik van 'mijn' soort punten weer een stapeltje heb, we weer ruilen. Ik heb ook wel eens minder fijne ervaringen gehad hoor, maar ben toch nog steeds positief.

 15. Ik heb ook wisselende ervaringen met Marktplaats. Maar gelukkig meer goede dan slechte. Vaak gratis spullen aangeboden en dan spontaan chocolade, wijn of taart gekregen. Ik heb eventueel interesse in de laarzen. Ik heb gemaild.

  • Hoi Mascha, ik heb je mailtje gehad! Bedankt voor je belangstelling, maar ik geloof warempel dat ik ze dinsdagmiddag verkocht heb. Ik moet alleen nog controleren of ze ook al echt betaald zijn, en dan kunnen ze op de post.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder