Reacties

Gelijk oversteken marktplaats: 2 x veiliger kopen en verkopen — 42 reacties

 1. Dat is een hele vooruitgang. Ik ben altijd heel huiverig om op marktplaats te kopen omdat ik dus bang ben mijn geld kwijt te zijn. Nu kunnen we weer met een gerust hart gaan kopen.

 2. Eerlijk is eerlijk, ik koop of verkoop nooit iets via Marktplaats, maar ik vind dat gelijk oversteken wel heel verstandig! Je hoort toch best vaan rare verhalen over marktplaats.

 3. Dat betaalverzoek al een paar keer gedaan, makkelijk hoor en werkt prima. Scheelt weer een hoop gedoe. Tot nog toe zijn mijn ervaringen met Marktplaats redelijk goed en inmiddels ruim 9 jaar actief dus dat is prima.

 4. Ik wilde laatst een paar ecco’s voor echtgenoot kopen ad €120
  Dat mocht ik van tevoren overmaken. Ik vond dat een groot bedrag en stelde haar voor gelijk oversteken te doen.
  Nooit meer iets van haar gehoord.....

 5. Wel goed van marktplaats. Ik probeer altijd het liefst met ophalen te werken, dan kan ik het product ook eerst zien. Maar ik moet zeggen ik vind de laatste tijd marktplaats vooral een kansloze missie. Veel willen hebben voor weinig, en weinig reacties. Wellicht helpt dit ook, omdat je dan in elk geval ziet dat het actieve mensen zijn.

  • Ophalen is zeker ook een veilige methode. Dan kun je letterlijk gelijk oversteken : )

   Ik heb het idee dat Facebook groepen voor een deel marktplaats vervangen.

 6. Ik verkoop zo af en toe iets op marktplaats, maar van gelijk oversteken is het nog niet gekomen.

  De kopers hebben er niet om gevraagd. Zelf iets gekocht, maar ook niet gevraagd en de verkopen gewoonin vertrouwen genomen.
  Ik ben gelukkig pas 1x opgelicht, jaren geleden. Ging om een bedrag van 10 euro. En 1x iets ontvangen van rond de 10 euro dat totaal niet klopte met de omschrijving. Alle andere keren gelukkig goed gegaan.

 7. Ik vind het een fijne toevoeging, want Marktplaats is veranderd in negatieve zin door veel onzin biedingen en dat soort vervelende dingen. Dit maakt het wel weer een stuk makkelijker en veiliger.

 8. Gelijk oversteken vind ik wel een handige.
  Ik maak overigens van beide geen gebruik, hoewel ik snap dat als ik wat te koop aanbied en mensen zien dat ik geen gecontroleerde account heb, dat dat ze weerhoudt. Dat is theorie overigens, want in de praktijk heb ik nog geen problemen ondervonden. Het blijft wel zaak om goed uit te kijken. Mijn ervaring is dat je er een soort gevoel voor moet ontwikkelen over de verkoper, maar ook over de koper. Het liefst doe ik alles contant. Opsturen is zo'n gedoe.

 9. Handige tips! ik kende ze niet. Ik omzeilde het door of zaen zelf op te gaan halen: ik was dan ook heel blij met de opkomst van de plaastelijke facebookmarkt plaatsen

 10. Marktplaats is niet zo ingeburgerd hier in België, maar heb er al heel veel over gelezen, zowel in positieve als in negatieve zin! Deze tips zien er dus zeker handig uit voor wanneer je een negatieve ervaring wil vermijden!

 11. Lijkt mij echt een voordeel dat deze personen gecheckt zijn. Het betalen op zich lijkt mij ook gemakkelijker. Heb je het zo op de rekening staan. Maar het gevoel dat er mensen aan de deur komen, blijft ook nog wel eens leuk.

 12. Deze diensten van MP zijn niet gratis.
  Zelf koop en verkoop ik geen dure dingen. Echt opgelicht ben ik nog nooit. Levering varieerde van het hangt aan de deurknop en doe het geld maar in de brievenbus, tot gelijk oversteken op een parkeerplaats. Dit laatste dus nooit gedaan, hoef geen gestolen waar. Verkoper altijd verifiëren.

 13. De nieuwe functies lijken me erg handig. Hoewel ik momenteel niet heel veel gebruik maak van Marktplaats, heb ik dit vroeger zeker wel gedaan. Zowel kopen als verkopen. Ook ik ben helaas wel eens opgelicht. Hopelijk gaat dit met deze functies een stuk minder gemakkelijk gebeuren.

 14. Het kopen en verkopen via marktplaats heb ik af en toe gedaan. Ik ben er nooit een groot fan van geweest, maar dat komt niet perse door het betalen. Ik heb liever geen vreemde over de vloer en deze opties halen dat niet weg. Je kunt wel kiezen voor verzenden, maar zeker bij dure items vind ik dat ook best eng.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder