Wat verkoopt goed op marktplaats?

wat verkoopt goed op marktplaats

Wat verkoopt goed op Marktplaats?

Mijn mooie Uggs verkopen niet zo snel.

Maar weet je wat wel heel snel verkoopt op Marktplaats?

Auto's!

Blijkbaar wordt maar liefst 45% van de aangeboden auto's binnen een week al verkocht op marktplaats. Wij kochten zelf ooit onze Renault Espace via marktplaats!

Wat verkoopt goed op Marktplaats?

Het leek me leuk om eens op een rijtje te zetten wat goed verkoopt op marktplaats! De vraag is dan natuurlijk:

'Waar zoeken mensen naar op marktplaats?

Hieronder een overzicht van de meest gebruikte zoekwoorden!

Meest gezocht op marktplaats

 1. Met stip op nummer 1: het woord gratis! Dat was in 2013 zo, en dat is 10 jaar later nog steeds zo.
 2. Automaat
 3. iPhone
 4. Hoekbank
 5. Kast

2200 verschillende categorieën op marktplaats

In totaal heeft marktplaats maar liefst 2200 verschillende categorieën/rubrieken. De rubriek met de meeste advertenties is de rubriek Kinderen en baby's. Denk aan babykleren, ledikantjes, commodes. Daarna vind je de meeste advertenties in de rubriek Kleding dames.

Ook de rubriek Woning en inrichting doet het goed. En anders dan een commode of ledikantje zijn bankstellen en kasten niet alleen nodig in een bepaalde periode van je leven.

Seizoensgebonden

Wat goed verkoopt op marktplaats wordt beïnvloed door het seizoen. Zo zie je vaak in de winter een piek in het aanbod van schaatsen! En in de zomer van zonnebrillen. Ook het weer speelt een rol. Als het tropisch warm wordt, stijgen de verkopen van airco's en ventilatoren op marktplaats!

Wat verkoopt goed op marktplaats: tijdstippen van de dag

Rond 15 uur en 18 uur zijn er minder bezoekers op marktplaats. Dat komt waarschijnlijk doordat moeders hun kinderen dan van school halen. En om 18 uur wordt er bij veel mensen gegeten.

Mijn ervaringen met wat goed verkoopt op marktplaats

 1. Merkartikelen: bijvoorbeeld een Laura Ashley rok! Er is ook een levendige handel in King Louie jurkjes
 2. Advertenties met een foto: een advertentie zonder foto heeft nauwelijks zin volgens  mij
 3. Goede, pakkende omschrijving van het product
 4. Een aanlokkelijke prijs. Mensen komen op marktplaats voor een koopje. Vraag dus niet te veel!

Leuk filmpje over hoe je dingen kunt verkopen via marktplaats!

Desigual is ook een populair merk op marktplaats!

Wat verkoopt goed op marktplaats in 2023?

Wat goed verkoopt op marktplaats wordt door van alles beïnvloed: het weer, het nieuws, de tijd van het jaar, gebeurtenissen etc. Toch zijn er wel een aantal dingen die altijd  wel goed verkopen. Hieronder de top 10:

 1. Elektronica: Smartphones, laptops, tablets, en andere elektronische apparaten zijn altijd in trek. In 2022 was de term iPhone 13 bijvoorbeeld heel populair op marktplaats.
 2. Meubels: Tweedehands meubels, zoals banken, stoelen, tafels en kasten, worden vaak goed verkocht.
 3. Kleding en accessoires: Modieuze kleding, schoenen en accessoires kunnen goed verkopen als ze in goede staat verkeren. Hoewel ik zelf nu meer op Vinted kijk voor kleding.
 4. Kinderartikelen: Baby- en kinderkleding, speelgoed, kinderwagens en andere baby- en kinderartikelen zijn gewild bij ouders.
 5. Boeken: Populaire boeken, studieboeken en verzamelobjecten.
 6. Sportartikelen: Fietsen, fitnessapparatuur, sportkleding en sportaccessoires zijn gewild bij sportliefhebbers.
 7. Tuinartikelen: Tuingereedschap, tuinmeubelen en tuindecoratie kunnen goed verkopen, vooral tijdens het tuinseizoen.
 8. Auto-onderdelen: Als je reserve-onderdelen of accessoires voor auto's aanbiedt, kunnen deze vaak goed verkopen.
 9. Huis en inrichting: Decoratieve items, lampen, gordijnen en andere huishoudelijke artikelen worden vaak gezocht.
 10. Antiek en verzamelobjecten: Zeldzame antieke voorwerpen, verzamelobjecten en vintage items hebben vaak een specifieke doelgroep die bereid is ervoor te betalen. Maar hierbij heb ik het idee dat Catawiki dan handiger is.

Je kunt zelf ook wel zien wat goed verkoopt en wat niet. Dat zie je bijvoorbeeld aan het aanbod, de biedingen, hoe lang een advertentie er al op staat etc. Zo kocht ik een tijdje terug tweedehands Gibson puzzels. Als ik er dan in juli 2023 eentje zie, die er al opstaat sinds januari, dan weet ik dat die niet zo heel populair is op marktplaats.

Op dit moment worden Barbiespullen goed verkocht vanwege de Barbie film die net is uitgekomen.

Wat verkoopt goed op marktplaats volgens marktplaats?

Het leuke is dat Marktplaats zelf ook regelmatig een overzicht geeft van wat goed verkoopt op marktplaats. Deze informatie vind je op marktplaatsperskamer.nl.

Hieronder een aantal leuke weetjes over waarnaar veel gezocht werd op marktplaats in 2022. Het zoekgedrag op marktplaats werd onder andere beïnvloed door de corona epidemie, en ook door de stijgende energieprijzen.

 • Er werd 62,7 miljoen keer gezocht op het woord 'gratis'.
 • Air Up fles werd vaak ingetypt
 • iPhone 13
 • 14,5 keer gezocht naar campers
 • Openhaardhout
 • Zonnepanelen
 • Hout--petroleum en elektrische kachel
 • Warmtepomp

Wat verkoopt nog meer snel op marktplaats? Is er iets wat jij heel snel verkocht?

Vergelijkbare berichten

28 reacties

 1. Wij kopen onze auto's altijd bij onze ouwe vertrouwde garage. Ik ben erg huiverig om zoiets via Marktplaats te kopen. Wat nog meer snel verkoopt? Eigenlijk is dat altijd weer 'n verrassing. Maar, zoals ik al eerder schreef, met geduld krijg je bijna alles verkocht.

 2. Wow, wat pakken sommige mensen dat professioneel aan, zeg! ;) Ik had er graag bij willen zijn, maar ik wist het dus niet, want ik kom nooit op marktplaats voor auto-zaken!

  Wat wel goed verkoopt? Volgens zeggen baby-kleding en baby-spulletjes, maar daar heb ik nog geen ervaring mee....

  1. Mijn ervaring is juist dat alleen de merkkleding voor baby's goed verkoopt op marktplaats. Dit omdat je dat nog redelijk goedkoop kan verzenden. Groot nadeel is dat wanneer je het er eenmaal op hebt staan het heel erg snel naar pagina boven de honderd zakt, dit omdat er zoveel op staat.

 3. Sinds tijdje ervaring na tegenvallende MP verkoop nu FB dat is het ieder plaats heeft wel diverse FB aanbod pagina,s deze week een topweek alweer voor 600 euro verkocht en week is nog niet voorbij :)

 4. Volgens mij is dat heel verschillend. Als er ijs ligt schaatsen, als er sneeuw ligt snowboots en als de zon schijnt zwembadjes. Ik denk dat er vanalles veel verkocht wordt, maar het ligt ook aan het seizoen en de prijs.

 5. Wat het allersnelst ging, was een als nieuw vegetarisch kookboek. Binnen een uur verkocht en meerdere geinteresseerden (wel de favo gerechten eerst ingescand). Ook gratis af te halen levert snelle hits op, maar daar zitten dan ook mensen bij die dan verwachten dat je het gaat langsbrengen of zo.
  Verder is het iedere keer verrassend. Ik zou verwachten dat mensen nu alvast wat voor de feestdagen beginnen rond te kijken, dus zijn we zelf weer wat actiever aan het verkopen. Het is veel gedoe voor weinig centen, maar de kasten worden leger en net als bij Spaarcentje kun je over een jaar nog een leuk potje vullen door hier en daar een boek voor een of twee euro te verkopen.

  1. Binnen een uur! Dat is echt supersnel. Blijkbaar zijn er dan ook echt mensen die daar op marktplaats meteen naar gaan zoeken.

   Wonderlijk dat mensen op gratis af te halen verwachten dat je het komt brengen. Is het niet genoeg dat ze iets gratis krijgen? Bovendien heet de site toch gratisaftehalen?!

  2. Ik had een keer gehad dat ik gratis mijn aquarium op MP had gezet, en diegene vroeg of ik het ook nog eens kon afleveren bij hem. Ik kon hem wel wurgen, sorry maar wat een brutaliteit zeg..

 6. Alles wat ik er ooit op heb gezet is tot 5x toe verlopen dus ik heb het maar opgegeven. Een keer een tv die wel iemand wilde hebben maar toen ik terug schreef dat zijn bod goed was heb ik niks meer gehoord.
  Ik verkoop tegenwoordig via mijn blog als ik eens iets kwijt wil, lukt alsnog beter dan via marktplaats.

  1. Dat merk ga ik even googlen, want dat ken ik niet. Maar supervlot verkocht binnen 1 dag. Dat had ik eigenlijk ook verwacht van mijn Uggs laarzen. Ik dacht echt dat ik nu eindelijk ook eens iets had van een populair merk, en dat ik ze zo zou verkopen… : (

 7. Mijn spulletjes wil ik altijd snel kwijt, dus ik vraag een bescheiden prijsje. Als iets te lang erop staat, en naar onderen zakt, haal ik het weg en zet het opnieuw erop. Voor een
  duurder artikel koop ik wel eens zo'n code dat het 1 of 2 dagen op p blz. 1 blijft staan.

  Het is vooral timing! Als het gaat vriezen, wacht ik nog heel even en dan een wervende
  tekst als "jij wilt toch ook nog schaatsen deze winter"?
  Veel kleren verkocht (voor weinig hoor), gewoon goede foto's maken, evt. webalbum, en ernaar verwijzen. Duur speelgoed doet het goed rond Sinterklaas, bedden van de kids
  verkocht in april/mei of als het uitkomt.
  Ze moeten hier hun eigen speelgoed kopen (min de kadootjes) dus de Wii hebben ze weer verkocht voor een PlayStation 3. Bijkomend voordeel: niemand mekkert, het is hun eigen beslissing.
  Boeken verkoop ik nooit, kostbaar bezit.

  Maar ik geef ook veel dingen wel, veel gezinnen hebben het moeilijk in deze tijd. Vooral met méér kinderen, en als kleren nog goed zijn, gaat het via de kerk, of via een ander circuit naar een dankbaar doel. Goed gevoel!

  Mijn bank (Artifort, nieuw 2000 euro) komt van MP. Geweldig toch!

 8. Alleen prijzige dingen verkocht op MP. Oa baby spullen, kindjes spullen, fietjes, ...
  Tupperware: demo en nieuw.
  Mensen willen altijd zo goedkoop mogelijk. En idd, veel gedoe voor weinig centen ... Daarom alleen dure dingen zo kan ik nog een redelijke prijs vragen.
  Speelgoed, kleren, ... Geef ik liever weg aan kennissen en/of kringloop.
  Zwager zette eens een vel stickers van Pooh op MP voor 2 euro en nog een paar dingetjes voor een paar centjes ...
  Nou, ik vind mijn tijd ook waarde ... en te kostbaar !

 9. Ik verkoop heel veel op Marktplaats. Net even gekeken en dit jaar voor ongeveer €2200,00 verkocht. Dat is 1 fiets (€ 75.00), playmobile, duplo, tupperware, 14 paar schoenen, 14 tassen, 50 boeken, 7 Oilily servies onderdelen, babyborn. Verder ook veel enkele artikelen (kleding, interieurartikelen, dvd's, kattenmandje ed). Ik hoor veel klachten over Mp maar ik verkoop gewoon erg snel en goed. Ik besteed veel aandacht aan goede titel en goede foto. Daarnaast altijd vaste lage prijzen waar ik dan ook echt zelden vanaf wijk. Heb echt het idee dan mensen dat liever hebben. Niet bieden en af wachten maar meteen kopen. Vorig jaar flink afgevallen en destijds voor zeker €600,00 aan grote maten kleding verkocht. Dat loopt ook als een tierelier tov reguliere maten. Hoe kleiner de te verkopen maat was hoe minder snel en goed ik verkocht. Had ik niet verwacht. Hahaha.

  1. Ik heb zelf een grote maat en koop al mijn kleren op MP.
   Mijn ervaring is dat mensen die afgevallen zijn vaak snel van hun te grote kleding af willen om niet meer herinnerd te worden aan hun dikkere tijd.
   Daar profiteer ik van ;-)

  2. Ik denk dat grote maten juist ook goed verkoopt omdat er minder concurrentie is. Zoek ik binnen dameskleding broek maat 50 dan komen er z'n 600 broeken te voorschijn. Broek maat 38 levert 26.000 broeken op. Ik weet nog dat een collega met een normale maat helemaal geinspireerd door mijn goede verkoop 40 kledingstukken op MP zette. Ze had er een week later 4 verkocht. Ik heb denk ik ongeveer 100 kledingstukken verkocht in de maten 46 tot 52. Voor gemiddeld €6,00 per stuk ongeveer.

  3. En ik raak nauwelijks grote maten broeken kwijt dit jaar.
   Heb uiteindelijk maar een stapel (splinternieuwe notabene) geruild met een vriendin in ruil voor een etentje

 10. Ik heb regelmatig het eea op MP staan, maar er is geen pijl op te trekken wat nou wel of niet verkoopt.
  Soms is iets binnen een uur verkocht.
  Soms wil je het na maanden voor goed verwijderen en komt er op het nippertje toch nog een koper.
  En wat de ene keer in trek is kan een week later totaal oninteressant zijn.

  Ook maakt in mijn ervaring niet uit of je iets op pagina 1 of pagina 100 hebt staan.
  Als iemand echt iets zoekt kijkt die toch wel verder.

  Verkopers die elke dag alles er opnieuw opzetten vind ik zelfs mega-irritant.
  Heb je iets van hen bij je favorieten staan omdat je er nog even over na wilt denken, kun je iedere keer opnieuw gaan zoeken.
  En ben je niet in hun koopwaar geinteresseerd dan blijven ze zich maar opdringen.

  Grootste irritatie zijn de fakebieders, de bieders die denken dat ze alles maar gratis of bijna gratis kunnen krijgen en de onbeschofte bieders die zelfs moeite hebben om minimaal normaal te communiceren.

  Grootste plezier zijn die kopers die na afloop een enthousiast mailtje sturen en duidelijk blij zijn met hun koopje.

 11. ik vind marktplaats echt oplichterij.
  De site vraagt belachelijk hoge prijzen voor top advertentie's en in de categorie voor plasma tv's moet je betalen om uberhaupt iets te kunnen plaatsen.

  ik heb best veel spullen waar op een markt zeer veel interesse voor zou zijn, maar zodra ik er op marktplaats een prijs bij zet reageert niemand. Als ik bieden kies gaan mensen 1euro bieden op een item wat 80 waard is.

  Heb ook heel vaak wel iets kunnen afspreken met de bieder, dan bleef ik er voor thuis en dan kwam hij/zij niet eens opdagen. Dit is me echt vaak gebeurt.

  Ik snap niet dat mensen afspraken maken onder t motto " het is via internet , ze weten toch niet wie ik ben" dat is zonde van de tijd die je er in steekt..

  ik vind dat er veel strengere regels moeten komen op mp. Zoals de verkoper zijn id oplaten sturen naar de site, zodat zij weten wie wat aanbied en actie kunnen ondernemen bij eventuele oplichting. Ook betalen met marktplaats als bemiddelaar zoals bij http://www.bookmatch.nl of http://www.catawiki.nl , maakt het ook veel betrouwbaarder.

  Ik denk dat de site veel verbetering nodog heeft.. maar of ze daar ook iets aan gaan doen?? ik denk dat het voor mp niet echt veel uitmaakt als ze maar geld verdienen, maar ik blijf hopen dat het veranderd.

  Dat zou veel fijner zaken doen zijn.

  1. Donna je hebt helemaal gelijk. Mensen zullen niet zo gauw veranderen, maar Marktplaats kan wel de regels aanscherpen om de mensen te dwingen om bijv. fatsoenlijk te af te bellen bij gemaakte afspraken. Of bieden, maar daarna niet meer antwoorden op de mailtjes die je stuurt.

 12. Een paar leuke tips:
  Je kan veel meer besparen via MP als je dingen koopt, ipv verkoopt. Ik kocht voor mijn man de afgelopen weken 7 merkoverhemden en polo's (van Hilfiger en Mcgregor. (per stuk bij allemaal verschillende aanbieders) voor in totaal 60 euro, inclusief de verzendkosten. De nieuwprijs van één shirt zou al tussen de 70-90 euro zijn. Dus reken maar uit wat ik bespaard heb. (7 x 90 euro = 630 euro. Min 60 = 570 euro bespaard. Stel dat ik die shirts zelf nieuw had gekocht en dan zelf verkocht, had ik 630 euro betaald, en er 60 euro voor teruggekregen.....
  Dus tweedehands kopen levert meer op dan tweedehands verkopen!
  En het zijn allemaal shirts die er werkelijk ongedragen uitzien! Mijn man hield niet van "tweedehands" kleding, moest echt over een drempel voor hij ze wilde dragen, maar nu vindt hij het prachtig: in een duur merkshirt naar zijn werk en hij krijgt er nog complimenten voor ook. Zijn collega's hebben hetzelfde aan, maar dan waarschijnlijk uit de winkel. Hij lacht in zijn vuistje. Van het bespaarde geld kan ons gezin met twee kids wel 4 x uit eten.
  Tips van mijn zus:
  Als je iets er voor de tweede keer op zet: maak nieuwe foto's, er zijn mensen die alle lijsten wel 3 x bekijken en "bekende" advertenties overslaan.
  Kijk eerst of jouw product er misschien al ...tig keer op staat, en pas dan je prijs zo aan dat die het laagst is. Mensen gaan dan vanzelf hoger bieden.
  Wees eerlijk over je product. En zet geen advertenties van kleding "in zeer goede staat" waar vlekken of gaten in zitten, tenzij het zo hoort. Want dat staat ECHT erg zielig en je kan met zo'n kledingstuk dan beter zelf de vloer aandweilen, scheelt op zijn minst weer een dweil kopen.
  Ik heb regelmatig dingen en kleding verkocht en gekocht en heel veel geld bespaard, en heel veel complimenten gekregen voor bijv. mijn leuke schoenen (van Gabor, want die passen altijd perfect) of mooie jas.
  De kinderen vinden het heel normaal om regelmatig enveloppen op de mat te vinden met supermooie kledingstukken, of dozen met nog ongedragen schoenen. Nog nooit heb ik iets ontvangen wat er niet uitzag, of niet naar verwachting was. En ALLES wat ik sinds 10 jaar gekocht heb is bezorgd! En elke koper is in de afgelopen 10 jaar ook komen opdagen. Ook nog nooit onzinbiedingen gehad, en geen gezeur of gedoe over ophalen of brengen.
  Veiligheid: Als we iets verkopen (bed, fiets, kast) zetten we het in de gang, doen alle deuren naar kamer, keuken enz. dicht en mijn man en ik doen samen de deur open.
  Een van de kinderen gaat "nieuwsgierig" halverwege de trap staan met de mobiele telefoon in de hand. We laten eerst betalen, daarna mag bijvoorbeeld de proefrit op de fiets. De klanten laten we geen seconde alleen en ze komen niet verder dan de gang. Ik zal nooit in mijn eentje iets aan iemand verkopen aan de deur, ook niet overdag. Nog beter is het om bij droog weer de te verkopen spullen gewoon buiten te zetten en voor de deur te verkopen.
  Het maximumbedrag dat we voor iets hebben gevraagd of betaald is nooit hoger geweest dan 150 euro. We kochten voor 150 euro een grenenhoutenFlexa-hoogslaper met lattenbodem in de whitewash-periode in de verwachting dat daarna een grenenhoutperiode zou aanbreken, waar we gelijk in kregen: Onze zoon van 10 bleek een goede trendwatcher en hield beslist niet van whitewash....
  Een supermooie kinderfiets (met ingegraveerde postcode van de verkoper) voor 50 euro gekocht, bleek een maatje te groot en hebben we voor 175 euro tweedehands kunnen inleveren bij de fietsenwinkel, zodat we met een kleine bijbetaling een nieuwe fiets van 230 euro kochten, die we na anderhalf jaar weer inleverden en er 175 euro voor terugkregen. Enzovoort....
  Zo kan ik nog een tijdje doorgaan met verhalen over prima koopjes en leuke ontmoetingen.
  Risico-artikelen zal ik nooit kopen (gouden of zilveren sieraden, (nep)tassen, antiek, dure kunst) Marktplaats....het is net de echte wereld, het is leuk, en je kan er heel veel geld mee besparen.....
  Succes allemaal met jullie MP acties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.