Catawiki: waardevolle spullen opruimen en verkopen

catawiki

Catawiki.

Ik had er wel eens over gehoord, maar ik begreep pas dat het echt nut kon hebben door een post van Armande over Catawiki. Armande ruimde haar ouderlijk huis op. Dat leidde tot de vraag:

Wat doe je met alle spullen van je ouders als ze zijn overleden?

Armande’s moeder had veel antiek. Dat raak je niet makkelijk kwijt op Marktplaats. Catawiki is dan een stuk geschikter, want daar komt een ander publiek.

Catawiki: wat is dat?

Catawiki is een online veilingplatform. Het is een Nederlands bedrijf, maar heeft wereldwijd ruim 14 miljoen bezoekers per maand. Catawiki richt zich op ‘bijzondere voorwerpen’ vanaf zo’n 75,-. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in vele verschillende categorieën zoals kunst, oldtimers, antiek, horloges, sieraden*, fashion, postzegels en boeken. Op Catawiki vind je met een beetje geluk verborgen en vergeten schatten. Van Armande leerde ik dat bij Catawiki iemand je advertentie controleert. Als je voorwerp niet echt is, of minder dan 75,- kan opbrengen, dan keuren ze het af. Wordt je aanbod wel goedgekeurd, dan passen ze soms de tekst nog aan, aldus Armande.

Ik vind dit wel prettig klinken moet ik zeggen. Voor zowel de kopers als verkopers op Catawiki. Er zit een bepaalde kwaliteitsgarantie aan.

Catawiki: 9 weetjes op een rijtje

 1. Voorwerpen op Catawiki gaan worden aangeboden vanaf 75,-.
 2. Je hebt 5 goede foto’s nodig vanuit verschillende hoeken gefotografeerd. Daarbij moeten ook details zichtbaar zijn zodat de experts van Catawiki een goed oordeel kunnen geven.
 3. Experts maken een inschatting van de prijs waarvoor je object geveild kan worden.
 4. Catawiki beschikt over 186 experts.
 5. Het verhaal achter een object is ook belangrijk. Dat kan de prijs omhoog brengen.
 6. Je biedt een artikel aan voor een minimumprijs. Wordt die niet gehaald? Dan hoef je niets te betalen.
 7. Vind je een koper? Dan houdt Catawiki 12,05 procent van de verkoopprijs.
 8. Ben je koper en koop je een voorwerp? Dan betaal je 9 procent provisie over het winnende bod.
 9. Verzendkosten zijn voor de koper.

Filmpje over Catawiki

Praktische informatie over Catawiki

Wat kan Catawiki voor jou betekenen?

Zijn je ouders overleden, en zit je nu met een huis vol spullen die moeten worden opgeruimd? Kijk dan eens goed of er misschien waardevolle dingen bij zitten. Die zou je kunnen verkopen via Catawiki.

Of willen je ouders kleiner gaan wonen, of flink opruimen maar weten ze niet waar ze naartoe moeten met hun spullen? Ook dan kan Catawiki een oplossing zijn.

En last but not least zou het natuurlijk kunnen dat je zelf mogelijk kunstschatten in huis hebt!

Wat zijn jouw ervaringen met Catawiki?

Zie ook: Zilveren sieraden schoonmaken en boeken verkopen en spullen verkopen.

Similar Posts

14 Comments

 1. Klinkt goed. Ik heb even gekeken naar een item dat ik erop zou zetten, maar daarvan vind ik er veel en met héél lage biedingen (onder 10 euro). Toch niet zo interessant.

 2. Hé, wat leuk, bedankt voor de link!
  Inmiddels heb ik gemerkt dat het ook goed werkt als je geen minimum bedrag instelt. Want iedereen wil wel een koopje. Ik had een kastje die ik 65 euro als minimum had meegegeven, maar hij werd niet verkocht. Toen zette ik hem er opnieuw op (dat kan heel gemakkelijk) en uiteindelijk werd hij verkocht voor 75 euro.

  En nog iets grappigs: anders dan bij Ebay is de eindtijd niet helemaal vast. Als er in die laatste minuut nog wordt geboden, komen er 90 seconden bij, zodat de ander ook nog kan bieden. Zo ging een tafel van 90 naar 140 euro in de laatste paar minuten.
  Heel grappig om dat live te zien gebeuren en bij elk tientje even juichen natuurlijk! :D

 3. Wat handig, ik wist niet dat er zoiets was. Ik denk dat mijn ouders nog lang niet gaan, verhuizen en zou dan ook minder snel op deze pagina kijken denk ik.

 4. Ik had hier nog nooit van gehoord! Als we de oudste zijn kamer gaan “upgraden” naar een peuter kamer ga ik er zeker eens kijken! Ik hou van dat oude, antieke sfeertje!

 5. Ik ken het wel, maar wij hebben geen antiek om te verkopen helaas.

  Ideaal voor als je het wel hebt. Omdat op deze site de juiste mensen komen die verstand hebben van deze stukken ????

 6. Ik had wel al eens gehoord van Catawiki, maar zelf gebruik ik het niet. Als wij spulletjes over hebben, geven we ze weg of verkopen we ze tweedehands via facebookpagina’s met spullen uit de buurt. Of we brengen het naar de kringloopwinkel.

 7. Ik kijk er regelmatig op, vooral naar sieraden. Ik heb eens een paar prachtige oorbellen voor (in verhouding) weinig geld gescoord. Het voordeel is inderdaad de echtheidsgarantie, niet alleen van de spullen van particulieren, ook worden bijv. uitlopende series van juweliers op deze manier geveild. Zelf aanbieden heb ik nog nooit gedaan…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.