Reacties

Mijn moeder zei altijd... Maar wat zeg ik eigenlijk altijd? — 23 reacties

 1. Leuk stuk om te lezen thanks for sharing. Wat ik mijn zoon graag wil mee geven is "behandel de mensen zoals je graag zelf behandeld wil worden" en "Follow your dreams". 2 punten die heel belangrijk zijn in ons eigen gezinsleven.

 2. Zuinig op je lichaam zijn en zonde liefde geen sex vind ik erg belangrijk maar daar heeft het huwelijk m.i. niks mee te maken!
  Toen mijn jongste dochter ging studeren en op kamers woonde keek ze, als ze alleen at, naar de tv. Wel met een “schuldgevoel” want wij wilden dat beslist niet in ons huis!

 3. Leuk om te lezen. Iets wat me in ieder geval erg is bijgebleven van mijn ouders is 'goed je best doen', 'niet liegen, de waarheid komt altijd boven water' en 'doe het veilig'.

 4. Ik kan me niet herinneren dat ik bepaalde dingen vaak zei. Ik heb het aan een zoon gevraagd en die wist het ook niet.
  Ik heb ongetwijfeld dingen gezegd maar ze blijkbaar niet vaak herhaald.
  Het enige dat ik me herinner is dat ik soms zeg 'als ik me ergens teveel mee bemoei moet je het zeggen'.
  Mijn moeder waarschuwde me vaak om voorzichtig te zijn. Niet dat ik zo onvoorzichtig was, maar het haalde dan wel net de lol van dingen af. Of toen ik nog heel jong was en bv een plakje worst bij de slager kreeg en dan hoorde 'wat zeg je dan'. Dat vond ik zo dubbel. De slager vond me lief en mijn moeder vond dat ik iets niet goed deed. Bij mijn zoons deed ik dat anders. Ik zei voor hen 'dankjewel' en zij vonden het dan leuk om ook dankjewel te zeggen.

 5. Van mijn moeder heb ik geleerd om iedereen gelijkwaardig te behandelen en niet neer te kijken op mensen die anders zijn.

  Dit was volgens mij niet zozeer iets wat ze zei, maar ze droeg (draagt) het beslist uit. Ik herinner me dat we (hartje zomer) in de drukte van de stad een man met het syndroom van down tegenkwamen die iedereen heel vrolijk een prettige kerst wenste. Mijn moeder reageerde met een vrolijke kerstwens terug - waar de meeste mensen niet reageerden / verstoord keken.

  Bankdirecteur of straatveger het maakt volgens haar niets uit. Dat wil ik overigens graag ook weer meegeven aan mijn kinderen.

 6. Ik zei vaak 'doe een ander niet aan wat je zelf niet wil aangedaan worden'
  'in onzen bloten (naakt dus) zien we er allemaal hetzelfde uit'
  'Leugens komen altijd uit'
  'Maak dat je overeen komt want als wij er niet meer zijn heb je nog altijd je broers en zussen!'

 7. Doe nooit watje moeder zegt, dan komt het allemaal terecht, zei Annie MG ;)
  Ik zal er nog eens over nadenken wat ik mijn kinderen mee geef.
  Soms doe ik wel eens mijn mond open en dan komt mijn moeder er uit, maar dat is meestal niet positief :(

 8. Wat een nette brave reacties allemaal. Ik heb hele andere dingen geleerd, mijn moeder was nergens bang voor en trok haar mond open als ze het ergens niet mee eens was. Ik doe dat ook en mijn kinderen betrap ik er nu ook al op. Goed voor jezelf opkomen heet dat :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder