Reacties

Rollade in slow cooker: mijn tactiek + verbeterpunten + update! — 26 reacties

 1. Ik heb geen slow cooker, dus uhhhh sorry. Maar wat ik wel weet, is dat je het in de vriezer hebt gehad, en dat maakt dat vlees altijd droger is dan dat je het vers hebt en bereid. Dat is een vaste regel, dus dat...

  Verder heb ik wel een airfryer en dat is ook erg lekker om daar een rollande of andere vleessoorten in te maken, mals en zacht, en over het algemeen, als er ovenbereiding op staat, werkt het in de airfryer net zo lang.

  X

  • In de vriezer zou niet uit moeten maken dacht ik. Normaliter haalde ik het ook uit de diepvries en maakte het dan klaar in mijn Creuset pan. En dat was wel lekker.

 2. Ik heb nog nooit rollade in de slowcooker bereid, wel draadjesvlees en dan warm ik de cooker inderdaad voor en niet teveel water, dat kan je altijd later nog toevoegen. Ik zet hem snachts aan op low, minstens 8 uur, ook doe ik er kipfilet bij (recept Sonja Bakker) o ja en ik braad aan in roomboter.

 3. Sinds een paar weken ben ik ook in het bezit van een slowcooker.. ( Aanbieding bij de L.idl)

  Mijn ervaring tot nu toe: minder vocht er bij, ingredienten op kamertempratuur, en inderdaad voorverwarmen. Verder vergelijk ik de recepten op stand en op duur.

  Elke slowcooker is net als elke oven anders, dus de moed niet opgeven en blijven experimenteren!

 4. Een goede rollade is gekruid door de slager daar hoef je zeker als je wilt niets aan toe te voegen.
  Het ruikt altijd wel heel lekker in de keuken als de rollade ligt te sudderen. Hans

 5. ha Nicole,

  de slow-cooker!
  Geweldig apparaat.
  Ik ken iemand die 's morgens al iets maakt en het dan rusig laat "cooken"en dan zijn de smaken er 's avonds zo mooi ingetrokken.
  Heerlijk...

  Groetjes!

 6. Omdat de kachel altijd aan is in de winter doe ik in dit jaargetijde veel aan slow cooken op traditionele wijze. Laat in de middag bereid ik alles voor in een Staub braadpan. Als het vlees dat op kamertemperatuur is, goed is aangebraden leg ik de aardappelen en de groenten erop. Vervolgens gaat er een flesje zoet donker bier in de pan voor de smaak. Dit laat ik garen op 90 tot 95 graden tot de volgende dag, 24 uur dus. Lang sudderen heeft als voordeel dat vetranden in het vlees volledig opgelost zijn.

 7. Ik heb altijd zo'n bewondering voor mensen die het geduld hebben om iets in zo'n slow-cooker klaar te maken. Ik heb er geen, maar ben overigens wel gek op rollade. Ik heb het al jaren niet op, dus ik denk dat ik al weet wat ik in 2021 met Kerst wil eten;).

 8. Heb geen slowcooker dus daar kan ik niks over zeggen maar ik zou niet zomaar een een recept voor varkensvlees gebruiken voor rundvlees. Deze hebben totaal verschillende garingstijden nodig, varkensvlees is korter dus dan zou het kunnen dat je rundvlees nog taai is. Rundvlees heeft ook vaak baat bij het toevoegen van iets zuurs, azijn, bier, en mosterd dus. Daar wordt het vlees malser van.

 9. Maar drie ingredienten? Boter, water en misschien een snufje zout? Dat wordt niet veel zaaks, hoor. Je moet echt eens je vooroordelen over honing, mosterd, gember, kruiden, knoflook, wijn enz. van je af zetten. Die dingen horen in je voorraadkast thuis en geven je schotels smaak. En een sausje mag er ook niet bij... Sorry, als ik die foto zie van je kerstschotel dan denk ik aan een hondenpot. Gezellig is toch een beetje anders. Bereid wat je ook kookt eerst goed voor, houd je aan het recept en zorg ervoor dat de slow cooker inmiddels opgewarmd is. Soms, als ik wat op wil schieten, zet ik die pot even op het fornuis met alles erin en breng het aan de kook. En dan gaat het op laag en heb ik er verder geen omkijken naar. Ga lekker experimenteren, maar liever niet op een feestdag. Succes!

  • Ik vind van niet Bertie. Rollades worden graag verkocht zodat de slagers de mindere kwaliteit vlees onzichtbaar kunnen wegwerken. Vlees met vreemde paarse vlekken, knarspees of bloeduitstortingen zie en proef je dan wel niet, maar ik wil ze liever niet.

 10. Hoi, met Pasen wil ik ook een rollade uit de vriezer in de slowcooker maken. Ik wil de rollade de avond ervoor uit de vriezer halen om te ontdooien. Jij legt de rollade eerst half uur van tevoren uit de koelkast, braadt hem dus in de pan aan en dan leg je hem in de slowcooker? 6/7u op low zonder vocht?

  • Leuk Anne! In deel twee van de blogpost lees je hoe ik het heb gedaan met goed resultaat.

   De eerste keer dat ik het probeerde was het niet goed gelukt. Toen had ik inderdaad vocht bijgevoegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder