Reacties

Karbonade slow cooker #fail! Wat ging er mis?! — 22 reacties

  • Ik had hem keurig op 'low' staan. Een bedje van uien en minder lang was denk ik inderdaad veel beter geweest. Het probleem was dat ik niet een simpel recept kon vinden voor karbonades in de slow cooker. Ik vond alleen maar recepten met allerlei toevoegingen, en ik wilde eigenlijk niet meer dan simpelweg die karbonades in de slow cooker klaarmken.

  • Ik dacht dat het met de slow cooker precies zo werkte Hans. Vandaar ook dat ik verder niets had toegevoegd: ik meende dat het vlees in de eigen sappen gaar zou worden.

 1. Volgens mij moet net zoals bij andere producten in de slow cooker het vlees altijd onder de vloeistof staan. Dus waarschijnlijk was wat extra water nodig geweest. Karbonade in erwtensoep kan ook uren in de slow cooker zonder taai of droog te worden.

 2. Jammer. Maar als ik het goed zie, heb je rib- of haaskarbonade. Die worden droog als je ze te lang laat sudderen. Bij schouderkarbonades zal het ongetwijfeld lukken. Maar dan moeten ze inderdaad wel wat vocht hebben. Bij het recept wat je opgezocht hebt, staat het er niet bij, maar ik zou dus voor schouderkarbonades gaan. Succes!

 3. Sorry, Nicole, maar de uitdrukking "humblebragging" schiet me te binnen wanneer ik lees over je zoveelste mislukking op culinair gebied. Zoek eerst een recept op, heb de ingredienten bij de hand en doe precies wat er staat geschreven . Alleen vlees en een beetje water erbij is een recept voor mislukking. Mijn Oma placht te zeggen: "Aangebrand en niet gaar, hou je mond en eet het maar". Ik hoop dat je dit niet tegen je huisgenoten zegt! In een slow cooker horen bij varkensvlees dingen zoals een gesnipperde ui, knoflook, een zure appel (Bramley), bouillon en een scheut witte wijn. Wat nieuwe aardappelen kunnen er ook bij.
  Succes gewenst!

  • Ik moet glimlachen om je oma : )

   En ik zou dit niet mijn zoveelste culinaire mislukking willen noemen Anna. Ik vind het fijn om bij te leren, en hiervan heb ik ook weer veel geleerd.

 4. Het kan wel, karbonade, en ook wel zo lang, zolang je hierop let:

  - Gebruik inderdaad schouderkarbonades, geen ribkarbonades. Liefst lekker dikke, wat kan betekenen dat je aan twee karbonades genoeg hebt voor vier personen.

  - Voeg voldoende vocht toe. Dat wil niet altijd zeggen dat het vlees aan het begin al helemaal onder moet staan, maar het moet in die pan wel echt goed vochtig zijn. En liefst natuurlijk niet alleen vocht dat uit je vlees is gelekt.

  - Het scheelt enorm om iets van zuur toe te voegen. Bijvoorbeeld wijn, tomatenblokjes, of zelfs gewoon een scheutje azijn.

 5. Ik maak regelmatig karbonade in de slowcooker om er pulled pork (variant op dan) van te maken. Ik braad ze van tevoren nooit aan en doe ze inderdaad zeker geen 8 uur in de slowcooker. Bij mij is 5/6 uur op laag meer dan genoeg :D Hoop dat je er wat aan hebt!

 6. Bij ons is karbonade uit de slowcooker een hit!
  Ik maak het ongeveer zo:
  Schouderkarbonades kruiden met speklapjeskruiden. Rondom aanbakken en in de slowcooker leggen. In het achtergebleven braadvet een flinke, in stukjes gesneden ui aanfruiten. Daarna uitgeperst teentje knoflook erbij. Dan een klein blikje tomaten puree meebakken. Wat water en een maggi blokje erbij zodat het een soort jus wordt. Dat bij karbonades in de slowcooker. Ik doe er zoveel vocht bij dat ze net niet onderstaan. Ik doe er dan nog een laurierblaadje bij. Een uur of 4-5 op low is genoeg, maar langer kan ook. Hoop dat 't lukt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>