Waarom ik vanochtend al stond te koken in mijn hardloopkleding

's ochtends koken

Vanochtend stond ik, geheel tegen mijn gewoontes in, al te koken.

In mijn hardloopkleding.

Als ik ze in Koreaanse drama's 's ochtends uitgebreid zie staan koken, dan denk ik altijd hoofdschuddend: 'Daar zou ik echt geen zin hebben!'

Boeuff Bourguignon met de slow cooker!

Maar na het fiasco met mijn rollade in de slow cooker, en het daaropvolgende succes, want van fouten leer je, wilde ik nóg iets maken met mijn slow cooker. Ik bedacht dat ik Boeuff Bourguignon wilde maken. Ik vond een goed-te-doen recept op de website van Albert Heijn en zo kon het dus gebeuren dat ik vanochtend in alle vroegte stond te koken in mijn hardloopkleding.*

Memo aan mezelf

Koop de volgende keer runderpoulet, zodat je het vlees niet zelf in stukken van 2 centimeter hoeft te snijden! Ik voelde me net Dexter!

Inmiddels is het (gelukkig) klaar, en doet de slow cooker de rest van het werk. Ze staat gezellig te pruttelen op het aanrecht. Over een uur of zeven is het gaar!

Ik ben benieuwd!

Update 31 januari 2021

Het is gelukt! Anders dan de eerste mislukking met de rollade in de slow cooker, ging de Boeuff Bourguignon meteen de eerste keer goed. Het was heerlijk mals en lekker van smaak. Het enige wat ik de volgende keer anders moet doen, is niet 1 heel bouillonblokje erin doen. Dat was iets te zout...

Lees ook mijn posts Slowcooker Lidl en over Slow cooker recepten!

Fun fact: mijn hardloopbroek kocht ik 19 jaar geleden voor een slordige 7 euro bij Kruidvat en draag ik nog vrijwel dagelijks bij het hardlopen!

Similar Posts

20 Comments

 1. Ik hoop dat het gesmaakt heeft.
  Ik sta best wel regelmatig 's morgens te koken. Op woensdag en vrijdag ben ik altijd wat later thuis en dan vind ik het makkelijk als ik niet zoveel tijd meer aan koken hoef te besteden.

 2. Ik kook vaak in de ochtend terwijl de kinderen huiswerk aan het maken zijn. Dan kan het lekker pruttelen en hoe ik het in de avond alleen maar op te warmen.

  Love As Always
  Di Mario

 3. Oh mijn oma vroeger, Indische, die stond vaak al om 6 uur 's morgens in de keuken eventueel, goede gerechten hebben tijd nodig, en zeker met kruiden, dat moet intrekken. Kortom, in de ochtend koken is heel normaal eventueel. Heb ik ook weleens last van en dat is heerlijk! Wetend dat het in de avond al klaar is en op smaak.

  X

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.