Reacties

Slow cooker recepten: het crock-pot boek — 33 reacties

 1. Er zijn ook wel simpele gerechten te bereiden hoor.
  Wat dacht je van zuurkool stamppot? Geschilde aardappelen in de crockpot, een mok heet water met een groente bouillon blokje er overheen, daarop de zuurkool. Zes uur op low, afgieten en stampen.

 2. Ik heb er een tijdje een van mijn dochter geleend. Kippepoten en gehaktballen waren wel aardig gelukt maar in vond het nogal gedoe om dat lang van te voren te moeten prepareren.
  En ik kijk liever in de pan en roer graag. Ik blijf gasfornuis en oven wel trouw.

 3. Ik maak altijd draadjesvlees in de slowcooker, eerst vlees kort aanbraden en dan erin met water en ingrediënten, bijv. mosterd, ui, ontbijtkoek, laurier, bouillonblokje etc. Soms doe ik wat later er een aangebraden kipfilet erbij. Lekker uren laten sudderen, Het stinkt niet en geen omkijken naar. Je kan het ook de hele nacht laten sudderen dan is het in de ochtend klaar.

 4. :-D mijn beste vriend in drukke tijden.
  Op een rustig moment(soms al de avond van te voren maak ik alles klaar om erin te gooien, tijdens spitsuren kan ik dan gewoon naar zwemles/sportdinges met de kids (ofzelf) en ongestoord mijn boekje lezen, terwijl de slowcooker alles gaart, ideaal, soms met rijst erbij soms met piepers in de stoofschotel, werkelijk, het is even een manier van koken, maar zo fijn :-)
  Je hoeft t maar een paar keer te ervaren, thuiskomen, na wederom een hectische dag(of niet hectisch) en dat het eten dan al klaar is....t is t allemaal waard:-)

 5. Je hebt gelijk, ik heb 3 kook boeken voor de slow cooker in huis en allemaal lang van stof en veel ingrediënten. Ik heb de pan al 6 jaar nu en heb mezelf geleerd te leren koken met de slowcooker. Voor vlees doe ik de hele pan in vetten met een lepel olie. Een flinke ui snipperen en op de bodem verspreiden. Dit is de basis voor de meeste vlees recepten. Nu kun je elk stuk vlees nemen wat je wilt, kruid het vlees zoals je het lekker vind. Legt op de uien, doe er of water bij, of bouillon. Of zoals ik doe water met een bolion blokje. Heb je veel dan meer water en blokjes. Zorg dat het vlees net niet onder water staat. De deksel is bol en het water drupt weer naar beneden onder het koken. Dus droog word het nooit, water ontsnapt niet. Zet nu op 8 uur slow, maar 9 a 10 uur kan ook hoor er gebeurd niks mee, het word hoogste nog malser. Rundvlees zeker 9 uur, varkens 6-8 uur op slow. Til de deksel niet op! Als er nog ruimte in de pan is, hangt af van de grote van de pan, doe ik er groente bij. Bv wortels, broccoli, sperziebonen wat je lekker vind. Ik doe er ook nog wel een kleine aardappelen bij of grote krielen. De aardappelen en groenten blijven heel, goed hè! Maar zijn heel goed gaar. Voor hele kip: was dep en kruit de kip zoals je hem lekker vind. Vet de pan in en rol van zilverfoli ballen, leg deze ballen op de bodem. Zet de kip er boven op. Geen vocht toe voegen!! Deksel er op en 6-7 low. Is het een grote kip dan 7,5 uur low. De kip verliest zijn vocht dat beland tussen de zilverfolie ballen en de kip blijft droog. Je krijgt nu een heerlijke niet vette kip! Zo lekker, vaak doe ik gepofte aardappelen er bij maken! Heb je nog ruimte naast je kip, was de hele aardappelen en dep ze droog. Zilver folie er om heen en schik ze rond de kip. Deksel er op, niet kijken hè! Anders is de warmte weg en kun je een uur extra tijd bij tellen! Je heb dan een kip met gepofte aardappelen heerlijk met kruidenboter of andere saus! Sla er bij en klaar! Je kunt alles met deze pan, peertjes! Vet de pan in, schil de peertjes maar laat ze heel! Snij een klein plakje van de bodem zodat ze recht op blijven staan. Strooi nu suiker en kaneel poeder over de peertje heen in de pan. Flinke kop water en een flesjes bosbessen er bij . Deksel op de pan en 7 uur low. Dit gaat lekker ruiken! De peertjes blijven heel en zijn zo lekker, maak ik altijd met Kerst maar voor er bij of toetje heerlijk bij ijs! Ik heb een crokpot van 5,7 liter en daar doe ik alles ij. Ik heb een ovale omdat ik er een grote kip in kon doen. Maar er zijn er zo veel verschillende. Jeeee ik kan zelf wel een kookboek schrijven Groetjes Marie Bartels

  • Dankjewel Marie! Hier heb ik wat aan. Dat klinkt tenminste niet zo moeilijk en met niet zoveel ingrediënten. Je kunt inderdaad wel een kookboek beginnen : ) Nogmaals dank!

 6. Ojee, de slowcooker is erg handig, maar de kookboeken zijn dat niet. Laat je niet afschrikken Nicole, zoek op internet makkelijker recepten. Zo'n curry die je laatst maakte kan bv prima in de slowcooker. De recepten hierboven zijn ook een leuk begin.

 7. Zelf heb ik er geen. Gietijzeren pannen in diverse maten heb ik wel. Daarin wordt op de traditionele manier gekookt zoals dat een aantal generaties terug ook gedaan werd. Op de kachel dus. Aangezien die bij mij 6 maanden lang 24 uur per dag branden maak ik daar gebruik van. Het principe is echter hetzelfde, ze koken allebei slow. Op het slome af eigenlijk. Maar daar ben je snel aan gewend.

 8. Oh, wat jammer om je slowcooker niet te gebruiken! Ik heb er ook sinds kort één, maar al veel plezier aan gehad. Erwtensoep, stoofpotje, en vorige week weer heerlijk draadjesvlees! Jammie! Gewoon even googelen op..... Uit de slowcooker en je komt de lekkerste recepten tegen. Gewoon doen hoor.... krijg je geen spijt van:-)

 9. Het lijkt me best handig zo'n slowcooker, maar ik vraag me wel af of er uberhaupt nog vitaminen en mineralen inzitten als het zo lang staat te pruttelen.

 10. Ik heb geen slowcooker en ga er ook niet een kopen. Weer een groot apparaat dat weer ergens moet staan. Zo heb ik ook geen broodbakmachine (ik gebruik gewoon de oven), geen friteuse (als het niet in de oven kan koop ik geen frites), geen gourmetstel en geen airfryer (kan gewoon in mijn oven).
  Dat scheelt me toch een hoop kastruimte, die ik niet heb dus dat zou allemaal op zolder belanden.
  Maar eigenlijk kan ik alles vervangen door mijn oven te gebruiken, behalve dan een gourmetstel.

  Mijn dochter heeft een slowcooker maar die heeft ze een paar keer gebruikt en hij staat nu...... op zolder.

 11. Wat leuk! Hier thuis twijfelen we al een hele tijd of we hem moeten aanschaffen. We gebruiken vaak de tagine, en weten niet of dit een goede aanvulling is. Misschien toch nog eens overwegen..

 12. Laat je niet te meteen afschrikken door een ogenschijnlijk lange lijst van ingredienten. Een snufje van dit of dat kost geen tijd. Zorg dat je alles in huis hebt (mijn kruidenplankje begint te klein te worden).
  Zet diverse bordjes en schoteltjes klaar en begin: gesnipperde uien - snipperen en op schoteltje leggen, vlees-snijden en op een bord plaatsen enz. Zet bij die rij ingredienten ook de kruiden, het blik tomaten, zout en peper, bouillon enz. klaar. Mocht het nodig zijn om een roux te maken gebruik dan altijd zelfrijzend bakmeel. Dat klontert niet zo gauw. Zet inmiddels ook de pan op hoogste temperatuur. Ziezo, alles goed georganiseerd en dan kan het koken beginnen. Wat het deksel oplichten betreft, ik maak me daaraan ook schuldig. Licht de binnenpan even eruit en zet hem 2 minuten op het fornuis om van de schok te herstellen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder