Slow cooker recepten: het crock-pot boek

Slow cooker recepten

Slow cooker recepten zijn wel zo handig, als je een slow cooker hebt, en niet weet hoe je hem moet gebruiken. Zo maakte ik recent rollade in de slow cooker waarbij een goed recept een beter resultaat had opgeleverd.

Vanwege het enthousiasme van mijn oudste dochter voor een slowcooker, kocht ik er eentje. Mijn dochter gebruikte hem een paar keer toen ze thuis was, maar vervolgens stond de slowcooker eenzaam in de kelder te verstoffen.

Regelmatig dacht ik aan mijn slowcooker. Met een mengeling van ongemak en schuldgevoel. Want het was natuurlijk zonde van het geld om een slowcooker te kopen, maar hem vervolgens niet te gebruiken. Het probleem was alleen dat ik niet goed wist hoe te beginnen met dat ding.

Maar toen kwam ik in de catalogus van de bibliotheek Het Crock-pot boek tegen. Een kookboek voor koken met een slowcooker!

Hieronder vind je reviews van diverse kookboeken met recepten voor de slow cooker.

Te beginnen met het crock-pot boek.

Slow cooker recepten: het crock-pot boek

Opgetogen sloeg ik het crock-pot boek open: nu zou ik dan eindelijk toch gaan koken met een slowcooker. De inleiding begon al goed. De slowcooker wordt daar een ‘toverpotje met een stekker, dat zeer geleidelijk en secuur gerechten gaart.’ Dat klonk mij als muziek in de oren, want ik raak nogal eens afgeleid tijdens het koke

n. Dus wat is er dan fijner dan mijn eigen persoonlijke toverpot die het eten voor mij gaart. Daarna volgt een korte geschiedenis van de slowcooker, waarbij vooral de eigenschap dat een slowcooker het eten ‘langzaam gaart’ naar voren komt.

Recepten voor koken met een slowcooker

Na de inleiding op de slowcooker volgt het kookboek gedeelte met slow cooker recepten. En dat is waar ik afhaakte. Ik hoopte op simpele recepten met bekende ingrediënten, maar dan voor koken met een slowcooker.

Wat Het crock-pot boek biedt zijn toch wat meer bijzondere slow cooker recepten. Denk aan Surinaamse saotosoep, Rabarbercompote met amandel havermoutcrumble en runderstooflappen maar dan wel in Javaanse marinade. Voor een gerecht als Gesmoorde voorjaarsgroenten telde ik 11 ingrediënten.

Hieronder een voorbeeld van een slowcooker gerecht uit dit boek:

Screen Shot 2020 04 08 at 15.47.15

Bonensoep met gerookte makreel en gort uit het crock-pot boek

Groot pluspunt van Het Crock-pot boek vind ik de duidelijke tijdsaanduidingen bij de slowcooker recpeten: de voorbereidingstijd staat genoemd, en daarna de tijd die het kost voor het koken in de slowcooker.

Mijn conclusie over de slow cooker recepten in Het Crock-pot boek

Het Crock-pot boek is een mooi vormgegeven kookboek: duidelijke slow cooker recepten en met mooie foto’s van de gerechten. De inleiding van Het Crock-pot boek was prima, maar het kookboek deel vond ik wat lastiger. Als simpele kok die eenvoudige recepten wilde om haar slowcooker vaker te gebruiken, vond ik de recepten wat te ingewikkeld.

Volgens mijn oudste dochter ben ik een zeurpiet, en ligt het allemaal aan mij. Dat kan ik niet uitsluiten. Dus als je wat meer culinair onderlegd bent, en houdt van kokkerellen zul je wellicht veel plezier beleven aan Het Crock-pot boek.

Maar ben je een simpleton als het om koken gaat, dan zul je Het Crock-pot boek misschien net wat te ingewikkeld vinden. Net als ik.

Lees ook mijn post over Airfryer recepten!

Slow cooker recepten die makkelijk en snel zijn

Omdat ik de recepten in Het Crock-pot boek erg vond tegenvallen, hieronder twee recepten die wel makkelijk zijn om te maken! Allebei de recepten worden superduidelijk uitgelegd, en je ziet ook makkelijk wat je precies moet doen.

Goulash recept van Plezier in de keuken

Pulled porc recept voor de slow cooker

Praktische informatie over Het Crock-pot boek

Het Crock-pot boek van Jessica Lek is voor 19,95 te koop bij bol.com.

koken met een slowcooker

Slow cooker recepten van Ross Dobson in Slow cooked healthy

Ross Dobsons boek getiteld Slow cooked healthy heeft maar liefst 100 recepten voor de slow cooker. Het boek is als volgt ingedeeld:

 • Zondagse diners
 • Doordeweekse maaltijden
 • Aanzetten en vergeten
 • Soepen
 • Curry’s
 • Bijzonder gerechten voor zaterdagavond.

Mijn favoriete recept voor de slowcooker is uiteraard de categorie Aanzetten en vergeten. Want dat is de belofte van de slow cooker: je doet er de ingrediënten in, en vervolgens kun je wat anders gaan doen.

Maakt dit boek met crockpot recepten die belofte waar?

Mwah, niet zo heel erg vind ik.

Hieronder een voorbeeld van een gerecht uit de slowcooker uit Slow cookeded healthy:

Gerecht uit slow cooker

Paddeenstoelenragu met spaghetti uit Slow cooked healthy

Slow cooked healthy

De meeste crockpot recepten vragen bijvoorbeeld eerst een voorbereiding in een gewone pan. Uiteindelijk gaat alles wel in de slow cooker, maar het is helaas bij de meeste recepten niet zo dat je alleen de slow cooker nodig hebt.

Wat ik wel heel handig vind aan dit kookboek is dat er bij elk gerecht duidelijk bij staat hoeveel minuten voorbereiding het recept vraagt, en hoe lang het in de slow cooker moet. De voorbereidingstijd is meestal ongeveer 20 minuten, en de duur in de slow cooker is zo’n 2 tot 3 uur. Dat vind ik dan weer niet zo lang eigenlijk.

Verder is het voor de slow cooker recepten in dit boek handig als je veel kruiden en dergelijke in huis hebt.

Last but not least: er staat een behoorlijk aantal vegetarische en veganistische recepten in dit kookboek. Dus dat is een pluspunt voor mensen die vegan en/of vegetarisch willen eten.

Praktische informatie over Slow cooked healthy

Slow cooked healthy van Ross Dobson is voor 23,50 te koop bij bol.com. Je vindt daar ook een inkijkexemplaar, wat neer komt op een aantal gratis slow cooker recepten ; )

De prijs vind ik heel redelijk voor 100 slow cooker recepten. Maar dit kookboek lijkt me vooral geschikt voor de gevorderde kok dan voor beginners.

Slow cooker recepten

Wil je meer maken in de oven? Lees dan eens mijn post Gehaktbal uit de oven!

Of zoek je juist meer eenpansgerechten? of tips voor vergeten groenten?

Slowcooker recepten boek tips

P.S. Je kunt ook in het weekend meal preppen voor de hele week!

33 Comments

 1. Lot
 2. marrie
 3. Greet
 4. Joannes
 5. Lavendel
 6. Nic
  • Anna Lines
 7. Trude Westphal
 8. Anna Lines

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh