Reacties

Vergeten groenten top 17: super handig overzicht! — 52 reacties

 1. Ik gooi soms vergeten restjes overgebleven eten weg.
  Ongekookte groenten verdwijnen hier zelden in de kliko

  Misschien dat ik ooit zelf een magnetron op het werk neerzet.
  Dat zou erg schelen in het weggooien

 2. Bij vergeten groentes dacht ik meteen aan pastinaak, blauwe aardappelen en dat rijtje in plaats van aan groenten die weggegooid worden. Maar goeie tip hoor! Hier worden echt nooit groenten weggegooid.

 3. Ik moest ook aan pastinaak denken ;) En is aardappel wel een groente?? Heb daar eigenlijk nooit zo bij stilgestaan. Ik eet het in elk geval nooit als groente.

  Wij gooien bijna nooit groentes weg, want ik koop het meestal pas op de dag dat ik het ga eten.

  Opzich een leuke actie van de Honig, vind ik. Goede manier om een probleem op te lossen en tegelijk je eigen producten te promoten :)

 4. Aardappels worden hier echt nooit weggegooid, stukken aardappel die paars of groen zijn uitgeslagen dan weer wel. Meestal kook 'k ze ook voor 2 dagen om de volgende dag opgebakken aardappel te eten. Ook door de omelet of in de soep is gekookte aardappel een prima vulling!
  Sla verlept makkelijk en daarom haal 'k altijd iceberg-sla, is wel een week goed te houden, de groente die hier 't makkelijkst vergeten wordt is de bloemkool :( omdat we liefhebber zijn.
  groet

  • Zelfs verlepte sla is nog goed te bakken. Uitje fruiten tot zacht, sla in repen erbij, scheutje ketjap,wat sambal en snel doorroeren, ik vind het heerlijk zo. Met ijsbergsla kan het natuurlijk ook.

   Overgebleven groentes vries ik ook vaak in als het weinig is en dan pas soep indien ervan alles genoeg is.

  • Ik vind bloemkool ook lekker. En het is regelmatig in de aanbieding. De kinderen vinden bloemkool níet zo lekker. Dus dan verschuil ik me achter de aanbieding: 'Ik kan er niks aan doen. Het was in de aanbieding, dus ik móést wel!'

 5. Tegenwoordig probeer ik geen eten meer weg te gooien van wat we over hebben. En het eten dat ligt te verpieteren omdat het dringend gekookt en gegeten moet worden, heeft voorrang. Dat eten we 's avonds. Waar we zin in hebben is dus niet meer leidend in wat we eten. Maar je kunt er vaak nog best lekkere dingen mee doen. Veel vriezen we in, omdat het dan weer ergens door de pasta of de soep kan. Ideaal. Alleen verlepte sla blijf ik lastig vinden... Ik ken sla echt alleen als 'salade'. Moet ik me toch eens in verdiepen!

 6. Ik ben van de AVG-generatie: mijn ouders aten vroeg veel aardappelen, vlees en groenten. Dus ik kook zelf liever met pasta, rijst, couscous of quinoa.
  Onze dochters daarentegen eten heel graag AVG, dus het wordt hier niet vergeten. In stamppotten bijvoorbeeld of met bloemkool, balletje gehakt en sateh-saus. (sateh? ja heel lekker met bloemkool!)
  Omdat ik maar 1x per week boodschappen doe, en dan ook de groentes haal, eten we hier - net als bij elkedagmama - de groentes die het eerst verpieteren. Dus aan het begin van de week de zak groentemix in de pasta en aan het eind van de week de spruitjes, courgette en aubergine.
  En op vrijdag is het restjes dag en eten we de kliekjes van de afgelopen week. Daarna gaat het weg (zelden) want dan beginnen we lekker vers opnieuw :-)

  Aardappel (42,7%)
  Sla (35,1%)
  Bloemkool (23,9%)
  Komkommer (18,3%)
  Broccoli (14,6%)
  Boontjes (14,2%)
  Spinazie (12,6%)
  Andijvie (10,9)
  Uien (10,4%)
  Wortel (9%)

 7. Wij eten veel groente en ik ben erg tegen verspilling, dus wat ik over heb, daar maak ik dan weer een lunch van. De echte vergeten groente als schorseneren ken ik alleen van toen ik nog in de geestelijke gezondheidszorg werkte, dit aten we wel vaker met cliënten.

 8. Romeinse sla, zeekraal en schorseneren eet ik wel eens maar voor de rest blief ik de vergeten groenten niet. 'Er is een reden waarom die groenten ooit vergeten zijn', hoorde ik eens van iemand en daar ben ik het mee eens.

 9. Handig dit! Ik moet eerlijk zeggen dat ik idd heel veel groenten uit je lijstje ben vergeten en niet eet. Wel maak ik nog wel eens pastinaak soep en dat vind ik héérlijk!

 10. Ik ben van 1951 en groeide op in een tijd dat er nog niet veel was. Bleef er iets over van het middageten dan werd dat niet weggegooid. Als je de dag erna uit school kwam kreeg je dat als een warm "stamppotje" op je boterham. Honger hebben we nooit gehad, maar daar is dan ook gelijk alles mee gezegd.
  Het heeft echter wel zijn sporen achter gelaten op mijn bestedingspatroon. Met een goed pensioen ontbreekt het me aan niets. Maar om geld uit te geven aan dure vakanties, auto's of andere luxe dingen heb ik dan weer de grootste moeite mee. Het zit er gewoon ingebakken.

  • Ik ben van 1954, dus niet zoveel jonger dan jij. Bij ons thuis werd het geld ook niet door deuren en ramen gegooid met een vader die alleen de kost verdiende voor een gezin van vijf.
   Mijn bestedingspatroon is totaal in de andere richting doorgeslagen. Ik heb er totaal geen moeite mee om (veel) geld te besteden aan lekker uit eten gaan of mooie verre reizen.
   Bij mij (en mijn zus) zit het zuinige er totaal niet ingebakken.

 11. Crosne en middelste teunisbloem, ken ik niet, echt nooit van gehoord...nu ben ik nieuwsgierig. De rest ken ik en eet ik , hoewel sommige zaken niet ech vaak. Aardpeer is echt erg lekker, maar ja, hmmmm het is nogal flatulentie bevorderend. Schorseneren zijn ook heelrijk, maar die krengen heten niet voor niks keukenmeidenverdriet...ze zijn niet schoon te krijgen. Kardoen kan je bijna nergens krijgen. Ik mis in je lijstje: gekleurde wortele ( voor ze oranje werden waren ze paars en geel) en peterselie wortel

 12. Ik hou van pastinaak en schorseneren en maak deze regelmatig klaar.
  Best belangrijk om deze goed af te kruiden.
  Het boek 'Vergeten Groenten - Terra' staat ook bij mij in de boekenkast.
  Ik moet kleur bekennen, ook hier gaan er tal van groenten en etensresten naar de groencontainer....

 13. Veel groenten worden vergeten omdat ze niet meer worden aangeboden in de supermarkten... Ongetwijfeld zullen een aantal teelten ook minder winstgevend zijn... het gevolg van onze consumptiemaatschappij :-( Niet alleen wij maar ook de land- en tuinbouw zelf vernietigd veel van hun producten om de prijs hoog genoeg te houden. Anderzijds is het goedkoper om overschotten te vernietigen dan om er een nuttige bestemming voor te zoeken.

 14. Wat een heerlijk overzicht! Pastinaak, zeekraal, snijbiet en Romeinse sla; vinden ook wij heeeeeerlijk! Maar de rest eten we eigelijk te weinig.

 15. Omdat ik geen vlees is zijn groenten mijn ingrediënten. Ik ben er gek op! Je kan er inderdaad zoveel meedoen. Ik ga altijd naar de markt en koop best veel maar ik snij ze vaak al op de eerste dag zodat ze langer goed blijven. Want het is inderdaad zonde om ze weg te gooien!

 16. Ik ben sowieso dol op aardappels-groente-vlees dus ik laat de vergeten groente graag daar waar ze nu zijn. Eten weggooien doe ik eigenlijk maar heel weinig. Ik probeer er met koken rekening mee te houden dat ik genoeg over houd om in te vriezen.

 17. Jammer, misschien. Sommige groenten zijn niet voor niets vergeten.
  Ik zou, bijvoorbeeld, echt geen raapstelen kopen, laat staan eten. Met de beste saus nog niet te pruimen.

 18. Pastinaak en schorseneren! Ik heb er gerechten van gemaakt onlangs! En heel herkenbaar van het weggooien. Dat doe ik trouwens zo min mogelijk, maar met aardappels heb ik het weleens. Terwijl ik juist met enige regelmaat extra (zoete) aardappels in de verzamelsoep gooi. En kruiden trouwens, daar heb ik het ook bij. Dan heb ik weer selderie nodig. Koop ik een heel bosje en heb ik maar een paar takjes nodig. Eigenlijk kan ik van de rest dan natuurlijk ook soep maken.

 19. Ik moet eerlijk bekennen dat ik die 17 die jij opnoemt ook nooit eet. Hier wordt de zoete aardappel gegeten, al is daar zo nieuw leven in geblazen dat dat niet echt meer een vergeten groente is.

 20. Wat een leuke lijst met groentes. Een aantal er van, koolrabi en schorseneren, eten de clienten op mijn werk regelmatig. Ik zal eens vragen of ze de rest ook nog kennen

 21. Wat ik denk, is dat we zoveel aardappelen in huis hebben en koken, dat we het weggooien, omdat we het niet opkunnnen. Handig lijstje en veel groenten (eigenlijk geen) heb ik ooit gegeten.

 22. Pastinaak is één van mijn favorieten. Een paar jaar geleden eens een kookboek gekregen, speciaal over vergeten groentes en daar zat een stoofpotje in met pastinaak. Dat was de eerste keer dat ik het at en oeh zo lekker!

 23. Dat lijstje met vergeten groentes ken ik alleen van naam, maar heb het zelf nog niet gegeten. Groentes worden hier amper weggegooid, want we zijn er dol op, maar dan zijn het wel de bekende groentes zoals bonen, bloemkool, broccoli, wortelen enz.

 24. Alleen Kardoen ken ik niet, maar de rest wel en eten we ook wel. Niet alles heel vaak, sommige zijn maar matig verkrijgbaar, maar toch wel regelmatig.

 25. Hier zijn we echte groente-eters en niks wordt hier ook weggegooid. Maar wat ik mis in de groentewinkels is toch wel snijbiet want vraag je er naar dan kijkt men je soms gek aan. Echte aardappeleter is mijn man wel maar ik in het geheel niet. Ik ben meer voor rauwkost. En die zoete aardappels heb ik onlangs in restaurant op maar ik vind deze dus echt vies hoor. Zelfs mijn man zei dat hij deze ook iet echt kon waarderen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>