Reacties

Koolrabi koken: zo maak je het klaar. Lekker! — 59 reacties

 1. Ha, fijn dat je het lekker vind...en tja de kinderen, die moeten het leren eten of een pieper meer nemen dan proeven ze minder sterke smaak.
  Ik snijd knollen net anders, Eerst maak ik plakken en daarna snijd ik de randjes van de plakken. Vind ik een makkelijker manier van de knol schillen. Doe ik ook zo bij selderijknol. Misschien heb je wat aan dat idee.

 2. Daar kan ik nou ook zo blij van worden, dat ik iets 'ontdekt' heb, wat voor anderen al lang en breed bekend is. Als een kind zo blij kan ik daar van worden.
  Ik leerde voor het eerst koolrabi kennen doordat het in mijn bio groentepakket zit. Ik verwerk het in groentesoep.
  Is het makkelijk te verbouwen trouwens?

 3. Ik heb elk jaar koolrabi's in mijn moestuin, meestal de rode variant. Heerlijk groente, al vroeg in het seizoen klaar om te eten (de eerste aten we half mei) en zowel rauw als beetgasr gekookt 'n heerlijke en gemakkelijk te verbouwen en te verwerken groente

 4. Wat at je erbij, aardappels of rijst en een stukje kip of echt alleen koolrabi?
  Ik gebruik ook nooit geen sausjes, alleen klontje rb met wat nootmuskaat uit de molen.
  Heerlijk eten koolrabi!

 5. Leuk en duidelijk zo met de foto's erbij. Ik kan me er helemaal in vinden, ik heb het vroeger vaak gegeten, maar had het zelf ook nooit klaargemaakt.
  Tegenwoordig gooi ik het door de salade of maak ik er gezonde frietjes van, door ze na het koken op te bakken. Het is niet hetzelfde, maar met een lekker sausje erbij, wel een heerlijk knabbeltje.

 6. Koolrabi... ik geloof niet dat ik dat ooit heb gehad of het moet al een keertje in een restaurant zijn geweest. Bloemkool eten we hier ook niet echt vaak, dus ik denk dat het niet echt iets voor ons is.

  • Als je niet van bloemkool houdt, houd je denk ik inderdaad ook niet van koolrabi. Maar als je bloemkool wel lust dan zou je het nog een kans kunnen geven : )

  • Nee, koolraap is wat anders. Een koolraap is groter en onder de schil lucht oranje. Bereidingswijze ongeveer hetzelfde, de smaak verschilt van de koolrabi. Ik at als kind, zowel de koolrabi als de koolraap, gewoon rauw uit de hand!

 7. Ik zou het hetzelfde aanpakken als aardappels. Schillen en in dunne plakken snijden, koken en wachten tot het voldoende gaar is. Vervolgens door m'n roerbaksel, dat dan waarschijnlijk ook uit rösti zal bestaan. Als er te weinig smaak aan zit, dan gaat er wat zoutloze smaakpoeder over.

  Heb het nog niet gekocht, maar ik vermoed dat het af en toe in bepaalde zakken met gesneden roerbakgroente zit.

  Heb wel eens een pastinaak klaargemaakt op dezelfde manier. Plakjes behoorlijk dun zodat het sneller gaar is. Bleven gewoon rubberplakjes. Was goed te eten en heb er geen buikpijn van gekregen.

 8. Ik ben nogal "kookachtig" aangelegd dus kook veel en ook "vergeten" groenten als pastinaak, venkel, koolrabi en koolraap. Alleen heb ik die twee al 50 jaar door elkaar gehaald. De kinderen zijn dol op koolraap (die wordt oranje als je het kookt) met een witte roux met nootmuskaat. Vanavond witlof met ham en kaas!
  Fijne dag verder!
  (postelein, rauw in de stamppot, mmmmmm).

  • Dat is een goede vraag. Ik kook ze beetgaar dus ze hebben dan wel een stevige bite. En de vorm is heel makkelijk in patatvorm te maken. Maar ze smaken dus wel naar bloemkool.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>