Reacties

Nieuwe koelkast nodig? — 19 reacties

 1. Wat apart, die verandering van energielabels. Ik vind dat met de plusjes ook veel duidelijker. En ik snap wel dat je wilt gaan voor zo'n retro koelkast. Die zien er super uit. Ik heb zelf een inbouwkoelkast van 12 jaar oud, die dus vrees ik binnenkort ook aan vervanging toe is.

  • Als de gemiddelde leeftijd 15 jaar is, zou dat inderdaad wel eens kunnen. Aan een inbouwkoelkast vervangen lijkt me verder weinig eer te behalen. Maar dat is ook wel weer lekker makkelijk.

 2. Bezint eer je begint aan Smeg! Afschuwelijk slechte klantenservice die geen normale service verleent. Voor ons nooit geen Smeg meer. Hij verschroeide binnenin, vreselijke stank zeer gevaarlijk. Nul garantie. Zeer onbehoorlijk te woord gestaan na eindeloos te wachten. Doe het niet dit gun ik niemand!

 3. Wij hebben een retro Smeg. Die gaat ook al een jaar of twaalf mee. Heeft inderdaad geen goed energielabel maar ik vond hem te mooi om hem niet te kopen. En voor ons twee is er meer dan ruimte genoeg in de koelkast. Ben er nog altijd heel blij mee.

 4. Ik heb een Liebherr koelkast combi en heeft aan de onderkant een diepvries met vier laden. Functioneert al een jaar of vijftien probleemloos.

 5. Zelf kijk ik naar het aantale kWh/jaar en de afmeting. Wil ook absoluut geen RVS. Het vriesdeel wil ik onder heben. Koelkasten verbruiken niet veel, er valt veel meer energie te besparen op vriezers of in mijn geval het vriesgedeelte. Ik heb een kleine koel-vrieskast, die op papier 106 kWh/jr neemt, maar in de praktijk 88 kWh/jr. En dan staat ie ook nog eens in m'n woonkamer. Het verbruik is vooral onderheving aan hoevaak de deur open gaat. Met een gezin is dat meer dan dat ik 'm alleen gebruik. Zet er geen spullen in die gewoon in de kast kunnen, dan gaat de deur ook minder vaak open.

  Ik wil geen grote koelkast. Punt is dat er bijna geen energiezuinige kleine koelvrieskasten te vinden zijn. Bij de huidige van 1,5m hoog past de magnetron er boven. Heb 'm inmiddels 5 jaar. Doet het prima en is erg stil. Dat was voor mij ook belangrijk, ik slaap op 2 meter afstand van dat ding. Mijn oude koelvriezer heb ik na 30 jaar weggedaan. Zou het al prima vinden als deze 15 jaar haalt. Punt is wel dat ie niet meer wordt verkocht. Z'n broertje van Liebherr neemt het dubbele en kost het dubbele.

  Met de conumentenbond en recenties heb ik niet veel. Kijk hooguit bij Tweakers naar de specificaties. Mensen geven vaak te snel een recentie. Wacht eerst een jaar gebruik af voor zoiets. Mijn exquisit heeft de consumentenbond nooit gezien.

 6. Wij hebben een lavendel blauwe koelkast. Past bij de rest van onze inrichting, open keuken. Wel met een diepvries (3 laden) . Mooie koelkast en voldoet goed.

 7. Ik heb sinds 2 weken een AEG tafelmodel koelkast. In mijn gemeente was er een actie dat wanneer je witgoed meer dan 10 jaar oud was je een kadobon kreeg van 500 euro om dez te vervangen. Ik vind wel dat deze wat meer lawaai maakt dan mijn oude Zanussi.

 8. Ik heb ook zo'n reis ondernomen, op zoek naar een zuinige koelkast. Scheelt op de lange termijn wel een hoop geld! Heb mijn blogpost even in de link hierin gezet. Ik ben wel op een andere uitgekomen want die van mij hoefde niet mooi te zijn. Heb zelfs een enorm gedeukte gekocht met korting.

 9. Die van ons lijkt veel op die van Bosch, maar hij was volgens mij duurder. Owh wacht, we hebben een Samsung, nou weet ik het weer. Maar veel dingen erop plakken en dan maakt de buitenkant ook niet meer uit.

  Love As Always
  Dimario

 10. Wat een concessies moet je doen om je huwelijk goed te houden, he? Daarom ben ik ook niet getrouwd ;-). Ik heb een inbouwkoelkast met vriesvakje maar die hoort bij de keuken van het huis dat ik huur. Als-ie stuk is, krijg ik gewoon een andere. Ik heb overigens ook nog een klein vriezertje met twee lades waar ik heel blij mee ben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>