Zondagsmaal

Zo’n één tot twee keer per jaar, betrekken wij ons vlees van mijn neef Henk, die slager van beroep is, en daartoe een scharrelvarken houdt bij hem thuis. Die brengt hij zorgzaam groot met varkensvoer en restjes eten, totdat het groot en dik is geworden. En op een kwade dag voor het varken, maakt mijn neef Henk dan even zorgzaam als hij hem heeft grootgebracht, een eind aan zijn leven.

Dat vind ik altijd weer een beetje sneu voor het varken, maar voor ons is het goed nieuws, want dat betekent dat er weer verse worst en verse karbonaadjes onze kant uitkomen. En met al die verontrustende berichten over slechte leefomstandigheden van dieren, kan ik deze vleeswaar met een gerust hart eten, in de prettige wetenschap dat het komt van een dier dat een goed leven heeft gehad.

Maar het betekent wel dat er ruimte moet komen in de diepvries. En dus eten we vandaag Taco’s, gehaktballen, groentesoep met gehaktballen, worst, en een restje sperciebonen.

De tacoschelpen komen uit een doos van de Albert Heijn, waar ook sausjes bij zitten. Van te voren doe ik het gehakt in de oven, zodat alle vet er uit druipt. Ondertussen bak ik paprika’s en uien, en gooi op het laatst het gare gehakt er bij.

De bouillon voor de groentesoep staat nu als sinds half twee te trekken, en maak ik zo af met soepgroentes uit de diepvries en spaghetti die ik in stukjes breek. Zie ook pasta koken.

Dus vanavond kan ik tevreden terugkijken op een gevarieerde maaltijd, èn ruimte voor het varken in de diepvries.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.