Reacties

Diepvries organizer: je diepvries organiseren in 7 stappen — 29 reacties

 1. Wat een slimidee met die tassen!
  Hmm... dit haalt me misschien zelfs over de streep voor een diepvrieskist.

  Wij gebruiken de shoppers overigens vaak op vakantie.
  Je hebt gelijk een boodschappentas bij, altijd handig.

  • Ze helpen echt Bespaarzuinig. Maar als je niet superveel kwijt hoeft in een diepvries dan zou ik voor een diepvrieskast gaan. Dan heb je namelijk fijn overzicht.

   Heb je echt heel veel, dan is een kist handiger, en dan raad ik dus de boodschappentasmethode aan.

 2. Dit klinkt wel heel slim ja! Ik heb ook een kist, en volgens mij hoorden daar ooit eens van die netmandjes (van die metalen dingen, ik weet even niet het juiste woord) in te staan/hangen, maar deze was 2e hands, dus zaten er niet meer in. Om eerlijk te zijn is het in mijn kist dus ook een onoverzichtelijke bende en de enige manier waarop ik een beetje er wijs uit kan worden, is door hem af en toe zo ver mogelijk leeg te eten...

  • Mijn diepvries heeft ook 2 van die mandjes. Ik heb ze nu boven de boodschappen tassen hangen.

   Ik snap helemaal wat je bedoelt met onoverzichtelijke bende. Dat is echt het nadeel van een kist vind ik. Maar de tassen helpen wel!

 3. Het ziet er wel handig uit met van de zakken, Ikzelf heb geen vrieskist maar gewoon grote lades oder mijn koelkastgedeelte, en zelfs die raken vaak ehm onoverzichtelijk als ik even niet oplet.

 4. Vries je ook in in de tassen?
  Ik heb zelf 10 lades en van bv hachee maakten we 20 porties en die heb wik in plastictas ingevroren maar dan is er weer lastig uithalen zo is het aan elkaar gevroren.

  Ik heb een word-document met de inhoud per la, maar soms klopt dat niet meer als ik vergeet iets te deleten, te noteren dat er nieuw bij is gekomen of verplaatst naar andere lade.

 5. Wij hebben maar een kleine vriezer.
  Daarom probeer ik de ruimtes ook efficiënt te benutten.
  Ik gebruik voornamelijk diepvriesvakken.
  Als ik bijvoorbeeld macaroni invries doe ik dat in de diepvriesvakken zo plat mogelijk.
  Voordeel is dat het dan lekker snel ontdooit en je kunt het makkelijk stapelen.
  Als ik soep invries doe ik dat ook in een zakje.
  Het zakje zet ik dan in een bakje ook zo plat mogelijk en dan de vriezer in.
  Als de soep eenmaal bevroren is haal ik het bakje eraf.
  Zo voorkom je dat de soep in door heel je vriezer lekt.
  De vriezer heeft 4 lades
  1 lade voor vlees
  1 lade voor brood
  1 lade voor groente
  En een lade voor "kant en klaar" maaltijden en bladerdeeg enzo.
  Met mijn Dymo labeltjes gemaakt en zo is het makkelijker pakken.

 6. Wat een goed idee!
  Ik heb een kast én een kist, er zit nog net iets teveel in om de kist een poosje uit te zetten. Over een maand lukt het misschien wel. De kast is nu weer heel overzichtelijk maar het wordt altijd gauw weer een rommeltje.
  Als ik invries, schrijf ik altijd op de zakjes de hoeveelheid en (als je dat zo niet goed kunt zien) wat het is. Ooit had een kraamzuster nl speklappen voor hamlappen aangezien en dat was zulk flauw vlees op m'n bord geworden...

 7. Een diepvrieskist! Mijn droom! Ik heb zo'n stom klein vriesvakje in mijn koelkast waar je niets mee kan. Vroeger gebruikte ik het nooit, een vriezer, tot ik in een dorp in de middle of nowhere ging wonen in Frankrijk en toen bleek iedereen daar van die grote vrieskisten te hebben en slechts eens per week boodschappen te doen. Er ging een wereld voor me open haha ;) Een vrieskist bespaart tijd en geld.

  • Ik zou ook echt niet zonder mijn diepvrieskist kunnen. Ook ik woon op het platteland, en doe maar 1 keer per week boodschappen. Als je verder van supermarkten af woont is een diepvieskist of kast een echte must-have.

   Ik hoop voor jou dat je er gauw eentje krijgt!

 8. Ik heb maar een klein vrieskistje (helft van de afbeelding) misschien dat dat ook scheelt. Ik heb een document met wat er in de vriezer ligt en eens in de zoveel tijd (meestal eens per maand) kijk ik na of de lijst nog klopt. Op alles in de vriezer staat wat het is (door stickertje of originele verpakking) en staat de datum waarop het de vriezer in is gegaan (zo maak ik altijd de oudste eerst op). Daarnaast heb ik de ruimte in vier (ficteve) vakken verdeeld. Links boven: aardappel en andere oven producten. Links onder: groente. Rechts onder: vlees. Rechts boven: brood en overige (zoals in de zomer eens een pak ijsjes). Tot nu toe werkt dit prima, eventueel had mijn vriend nog wel wat ideetjes om er echte vakken van te maken maar op dit moment heb ik daar geen behoefte aan.

 9. Een slim idee van je om tassen te gebruiken om zo je eten bij elkaar te hebben.

  Ik heb geen ruimte voor een diepvrieskist en het is nooit in me opgekomen om er een te kopen. Mijn ouders hebben een diepvrieskist en ik heb het altijd als onhandig ervaren. Nooit iets kunnen vinden, uiteindelijk beland iets onderin en kun je het weggooien omdat je het na een jaar tegen komt.
  Ik heb een diepvrieskast met 2 klapdeurtjes, 2 grote laden en 1 halve lade. Momenteel is het een zooitje en ligt alles door elkaar. Zodra het weer wat kouder is dan maak ik de vrieskast schoon en deel ik het weer in op friet/snacks, brood en ijs, vlees en vis en ingevroren maaltijden. en een lade voor lactosevrije maaltijden.

 10. Ik heb een kleine diepvrieskast dus lekker overzichtelijk, zo met die laden... En echt groot genoeg voor ons tweetjes, we hebben ook nog twee laden vrieskast onder de koelkast...
  Maar daar ligt wel het een en ander flink door elkaar, moet nodig even uitzoeken dus...
  Ik wens je een heerlijke dag nog verder,
  Liefs,
  Mirjam

 11. Hier 1 kast met 3 schuiven en 2 kisten. geef mij maar de kisten. In de kast is het handig als je enkel met potjes werkt, maar als je zoals ik ook zakjes gebruikt (voor de groenten uit de moestuin gebruik ik die zakjes), krijg ik de schuiven amper nog open als je hem te vol steekt. In de kisten passen net de bakken van de supermarkt (collectandgo van Colruyt), 3 naast elkaar en 3 hoog. per diepvrieskist is er dan nog een ruimte apart die ik gebruik voor restjes. We gebruiken 1 kist voor vlees en groenten, en 1 kist voor soep en frituurrommel. In de kast zitten de ijsjes, zo hoeven de kinderen niet naar de garage te lopen voor hun ijs ;)

 12. Wat grappig, wij hebben juist geen vrieskist! Die heb ik vorig jaar de deur uit gedaan. Ik weck de groenten uit de tuin en soepen zodat ik ze makkelijk tevoorschijn kan halen. (vergat ze altijd te ontdooien!)

  Wij hebben nu zo'n klein vakje boven in de koelkast, daar ligt enkel brood in :)

 13. Lachen, het lijkt mijn vriezer wel! Ik heb bovenop de vriezer een klapper liggen waar ik alles in zet. Het makkelijke van tassen vind ik dat je ze snel er uit haald en dan uit de tas haalt wat je hodig hebt. De klep hoeft zo nooit lang open. In het mandje wat er in zit heb ik mijn kruiden liggen en de elementen voor in de koeltas en de ijsmachine.

 14. Geweldige tip! De enige tip ook die ik zo onmiddellijk kon vinden ???? De diepvrieskist is juist ontdooid en ik ga ze nu intasten met de boodschappentassen. Ben ik daar ook weer vanaf, want ik had er ondertussen veel te veel in mijn auto liggen. ???? Nu de diepvrieskast terug opruimen, want uiteindelijk wordt dat ook een rommeltje hoor.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>