Reacties

Zondag eten: 10 ideeën voor de zondagmaaltijd — 13 reacties

 1. Bij mij is de zondag ook juist heel makkelijk qua eten. Ik kook één keer in de zoveel tijd een grote pan soep en vries die dan in kleine porties in. Op zaterdag haal ik er een portie uit en op zondag heb ik dan een heel makkelijk maaltje. Bevalt mij prima.

 2. Hier is de zondag qua eten niet anders dan andere dagen.
  Vroeger thuis vonden mijn ouders dat in de winter een maaltijd met spruitjes het beste zondagseten was. Tegenwoordig vind ik spruitjes best lekker, maar toen absoluut niet. En ik moest ze altijd afhalen! Die rot spruitjes!

 3. Bij mij zit er geen verschil tussen de dagen. Ik probeer elke dag iets anders te eten. Wissel af tussen aardappel (rosti) en diverse pasta (bami) en af en toe rijst (nasi) vaak met kip (hamburger), rookworst of vis en allerlei soorten groente. Hou van mexikaans, marokkaans maar ook van zuurkool. Af en toe drink ik er een glas rose of een biertje bij.

  Mijn ouders hadden een redelijk ast patroon. Idd juliene soep, rundvlees voor m'n ouders en gehakt voor de kindern, witlof en aardappels met yoghurt of vla toe. Zaterdag was de gemakkelijke dag met patat met appelmoes. Mijn ouders dronken nooit iets bij de hoofdmaaltijd.

  Soep eet ik nog wel eens maar dan als maaltijd, bijvoorbeeld minestronesnert. Doe nooit aan nagerechten.

  Als ik in een restaurant eet, dan sla ik altijd het voorgerecht over en is het toetje afhankelijk van het hoofdgerecht. Bij een groot hoofdgerecht alleen koffie. Bij een klein hoofdgerecht een enorme vruchtencoup.

 4. Op zaterdag kook ik altijd een pan soep voor de zondag. Meestal groentesoep. soms kippensoep en een enkele keer tomatensoep.
  We eten er altijd stokbrood met kruidenboter bij. En ijs achteraan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder