Reacties

Tomatensoep pakket AH: is het te duur? — 59 reacties

 1. Ik zou voorgesneden kopen omdat het makkelijk is, maar duurder is het altijd. Ik vind het helemaal niet gek om een doos met basisingrediënten te kopen. Als je alles los koopt heb je misschien wel meer, maar of ik de overgebleven producten ook gebruik? Meestal niet en dan is het basispakket makkelijker. Zo houd je niks over en hoef je ook niks weg te gooien wat natuurlijk zonde is!

 2. Ik vind zulke pakketten wel fijn.
  Onlangs heb ik het curry pakket en de pompoensoep ervan gehad.
  Ze waren toen in de bonus aanbieding.

  Los kopen is misschien voordeliger. Maar dan zou je inderdaad die hele bulten over hebben.
  En een pakje tomaten van een halve kg voor €2,79 vind ik zelf erg duur. Ik hebt tomaten een courgettes gewerkt. En als je dan dagelijks ziet welke prijs de Veiling ervoor geeft. Is het belachelijk in de winkel.
  Daarom ook liever een pakket denk ik????

  • Ik zie ook zeker de voordelen van zo'n pakket. Je hebt alle ingrediënten precies op maat, en bij elkaar gezocht. Ik kan me ook voorstellen dat het van je capaciteiten als kok afhangt.

   Als je niet zo'n geweldige kok bent, is zo'n basispakket een steuntje in de rug.

   Voor mij in ieder geval : )

 3. Voor die tomaten betaal je sowieso wel erg veel. De prijs van de overige ingredienten kun je nTuurlijk terugrekenen voor een eerlijkere vergelijking.
  Maar jeetje. Wat ik vooral denk is: "wat een ophef over een paar euro....!"

  • Nou, tot dusver was ik erg dol op tomatensoep van Unox uit een zak : )

   Maar ik lees nu al jaren dat je eigenlijk zonder pakjes en zakjes moet koken, en dat slijt toch in. Dit pakket was dus één van mijn eerste voorzichtige stappen op het pad naar koken met natuurlijke ingrediënten : )

   Ik ben niet iemand die steeds hetzelfde blijft; ik ben altijd wel op zoek en aan het veranderen denk ik.

   Zo ben ik best zuinig, maar kan ik tegelijkertijd als een blok vallen voor een mooie rok. Of laarzen. Of een tas met bloemetjes.

 4. Tomaten zijn erg duur in de winter ook bij de Turk of Marokkaan, ik zou dus verse tomatensoep maken als de tomaten goedkoper zijn. Je kunt in de winter soepen maken met groentes die goedkoper zijn.
  Ik koop zelf nooit dit soort pakketten, vind ze te duur.

 5. Kun je bij AH de wortels en tomaten e.d niet los afwegen?(Ik kom nooit bij de AH) Dan neem je mee hoeveel je nodig hebt en houd je niks over... en kruiden,knoflook en bouillonblokjes heb je wel in huis toch..... En idd was het genoeg voor 7 personen?

 6. Was hij ook lekkerder? Ik geloof dat ik liever de boel apart gekocht had, van die wortels had ik nog wel een paar dagen groenten kunnen eten. Ui gaat hier niet zo snel op (vandaar dat ik dat nog wel had gehad). Maar die afweging maak ik ook per keer. Als ik weinig tijd heb, ben ik meer geneigd om kant en klaar te kopen, hoewel ik dan eerder voor een blik soep was gegaan, dan voor zo'n pakket (omdat dat toch idd best duur klinkt).

  • Ja, hij was inderdaad weer lekkerder dan de vorige keer! Dit was mijn derde poging. En dit keer dus met het pakket. Daardoor weet ik ook dat ik de vorige keer een te kleine uit heb gebruikt en te weinig wortel.

 7. Ik koop bijna nooit voorgesneden groente; alleen weleens een bamipakket. Maar daar blijft het ook bij. Ik zou niet snel een kant-en-klaar soeppakket kopen omdat je relatief altijd duurder uit bent en ook omdat het vaak te weinig is voor het aantal personen.
  Ik zou in jouw geval alle ingrediënten los kopen en kijken wat je de dag erna met de overgebleven producten kunt maken. Op smulweb.nl en in de app van de jumbo kun je ingrediënten invullen die je nog in huis hebt en dan zoeken zij er een recept bij. Heel handig als je restjes op wil maken.

  • Wat handig van smulweb Marion! Ik vind dat een heel leuke manier om tot een recept te komen: uitgaan van de ingrediënten.

   Ik ben zelf alleen niet zo van de recepten. Daar moet ik dan eerst meer tijd en ruimte voor voelen. Nu werk ik gewoon mijn standaard repertoir af ; )

  • Je standaard repertoire is een goede basis.Wil je toch verder leren uitbreiden met "zonder pakjes en zakjes" en zelfgemaakte soep, probeer dan een vaste dag in de week te bombarderen tot "nieuwe receptendag". Zo werkt het voor mij in elk geval goed. Fijn dat je soepje lekker was.

 8. Ik vond het duur en als tomaten erg duur zijn dan maak ik er geen soep van. Met blikjes tomatenstukjes kun je ook lekkere tomatensoep maken. Het is me trouwens opgevallen dat de laatste jaren tonaten een stuk duurder zijn geworden. Ik kocht vroeger in de zomermaanden vaak trostomaten bij l.idl. Waren ze rond de euro en in de reclame kocht ik ze soms voor 1,79 cent. Ik zie ze nog maar zelden onder de 1,79.
  Buiten dat ik het duur vond, die soep. Het zou voor mijn gezin veel te weinig zijn om het als een maaltijd te zien. Soep eten we bij een lunch, zelden als warme maaltijd. Bij de lunch zijn er dan ook nog boterhammen.
  Ik koop sommige groente voorgesneden zoals boerenkool en andijvie. Vorige week ging ik met manlief samen plus de auto boodschappen doen. Fysiek gaat het nu niet zo lekker, ik heb weinig spierkracht. Dus in een keer flink wat boodschappen halen. Ik zag bij a.ldi dat ze daar groentepakketten hadden liggen voor erwtensoep. De groente was voorgesneden en in de reclame. Zo had ik een kilo voorgesneden groente voor nog geen twee euro. Ik gebruikte ze door de macaroni (samen met nog wat gebakken ui, knoflook, ras el hanout, peper, tomatenpuree en een paar ons gehakt). Was heel lekker en snel klaar. En nig best voordelig ook. Groentes zijn duur momenteel.

  • Sorry voor alle foutjes in mijn stukje. Mijn hoofd is blijkbaar ook nogal moe. Ik bedoelde 0,79 cent als prijs in de reclame.

  • Ik had ruim 6 borden tomatensoep Mama Tinus. En mijn oudste dochter at niet mee, omdat ik de bouillon had gemaakt met zo'n stuk bot. En die is veganistisch.

 9. Voor zo iets simpels als tomatensoep zou ik geen pakket kopen. De basisingredienten heb ik bijna allemaal altijd in huis.

  Maar voor een indiaas gerecht zou ik er wel eens over nadenken, als ik dat zou willen eten dan.

  Maar het is inderdaad een grote verbetering als supermarkten dit soort pakketen verkopen met verse produkten en niet alleen maar pakjes wereldgerechten waar je ook zelf nog veel aan moet toevoegen.

 10. Soepen maak ik altijd het liefste zelf, ik verzin dan ook altijd allerlei verschillende soorten soep.
  Het Groene Curry kant en klaar pakket van AH heb ik wel al eens geprobeerd, en het was heel erg lekker! Ik vond het ook gewoon makkelijk om alles in 1 keer te kopen :)
  Ik ga dan ook zeker nog wel eens een ander pakket proberen

 11. Ik zou zelf de grotere hoeveelheid kopen en een grooote pan soep maken en dan invriezen of 2 dagen later nogmaals eten.
  Maar ik vind zo'n pakket wel goed. Want veel mensen hebben geen idee hoe je soep maakt met verse ingrediënten en doen dat nu misschien wél in plaats van een blik of pak vol e-nummers :)

  • Nou precies Anke! Dat vind ik dus ook. Juist de mensen die normaliter voor de zak Unox soep gaan, worden door zo'n pakket uitgenodigd om het eens zelf te proberen : )

 12. Ik koop de pakketten wel, maar zeker niet altijd.
  Als het eens snel en makkelijk moet, kan dit.

  Vorige week kocht ik op de markt 5 liter soep voor 10 euro. Verse soep.
  Gemaakt door een sociaal tewerkstellingscentrum hier in de buurt.
  Het viel me reuze mee, dat ga ik vaker doen!

 13. Het ligt eraan. Als ik voor gemak zou kiezen, dan zou het kant en klaar worden. Gewoon net waar ik zin in heb. Ik vind die voorgesneden pakketten er altijd wel nét iets uitnodigender uitzien. Dat dan wel..

 14. Ik zal zo'n pakket nooit kopen simpel omdat ik al die extras al in huis heb. Maar ik heb dan ook zo'n

  60 soorten kruiden en specerijen in mijn keukenkastjes staan????. Als ik al tomatensoep als maaltijd eet gebruik ik een blik tomaten en tomatenpuree als basis en gebruik de tomaten als vulling plus nog een heleboel extra groenten als prei, wortels, event. broccoli, paprika etc. Verder vaak nog een handje rijst of pasta en eventueel vlees of vis maar dat hoeft niet. De groentes heb ik meestal wel in huis c.q. diepvries. Belangrijk bij gebruik van tomatenpuree en bliktomaten is wel het ontzuren, door het even aan te bakken, om een lekkere soep te krijgen. Gr. Leontine

  • Wauw, wat een gezonde tomatensoep wordt dat bij jou Leontine! En wat betreft het aanbakken van de tomatenpuree: dat is inderdaad een tip die ik ook kreeg. De eerste poging van mijn soep was best wat zurig.

 15. Ik vind de tomaten erg duur. Die zou ik laten liggen en twee blikken tomaten kopen a 0,36 bij Jumbo. Tomatenpuree kost bij Jumbo 0,12 cent per blikje. Bouillon maak ik altijd op voorraad. Na het indikken in porties invriezen. Je doet er erg lang mee en de smaak is beter dan van een Maggiblokje.
  Als voorafje is er niets mis met dit soort soepen. Als hoofdmaaltijd vind ik ze dan weer ongeschikt want een uur erna heb je weer honger. Ik geef dan ook de voorkeur aan ouderwetse maaltijdsoepen. Als je daar twee borden van op hebt, heb je de komende 12 uur echt genoeg.

  • Dat is zeker waar! Ik merk dat ik weinig creatief ben als het om koken gaat. Dit tomatensoep pakket is voor mij al heel wat. Je moet de tijd en rust voelen om nieuwe dingen te proberen en zo.

 16. IK zou zeker niet voor het soeppakket opteren omdat ik het te duur vind. Koop je de ingrediënten los, dan betaal je bij albert heyn 8.2 euro ipv 3.5 euro voor het soeppakket maar je hebt wel een heleboel groenten meer die je ook in andere bereidingen kan gebruiken.
  In de winterperiode koop ik geen tomaten om soep mee te maken omdat ze dan te duur zijn maar ik gebruik tomaten die ik tijdens de voorbije zomer heb ingevroren in de diepvriezer. Wij hebben een grote groententuin en meestal een mooie tomatenopbrengst. Valt de oogst van tomaten tegen, dan koop ik tijdens de zomerperiode als de tomaten goedkoop staan een voorraad in die ik diepvries om 'later' te gebruiken voor soepen en sauzen.

 17. Persoonlijk vind ik het niet te duur. Natuurlijk is het zo dat wanneer je alles los koopt je daar vaker soep van kunt maken, maar dat wil niet zeggen dat je dat ook dan op korte termijn weer gaat doen / gebruiken. Liefs.x

 18. rare vergelijking, in het pakket zit 1 ui, en dan reken je dat een kilo uien 1,21 euro kost etc.

  je kunt ook bij de supermarkt los 1 ui, 1 wortel etc kopen, en dan moet je dat vergelijken.
  Zoals je het nu doet vergelijk je appels met peren ;-)

  Wij zijn maar met zijn 2en thuis, maar een kilo uien is in 2 weken op, ik pas mijn menu aan aan wat ik in huis heb, dus zou ik een kilo wortelen gekocht hebben terwijl ik er maar 1 nodig hab, dan eten we die week nog een keer stamppot wortel.
  Maar met een gezin met 5 kinderen moet het opmaken van een kilo wotels toch geen probleem zijn?

 19. Ik maak graag tomatensoep, maar met tomaten passato (pakje Basic AH 38 cent stuk) en een pot basis voor tomatensoep 1,50. Versoepgroenten (ingevroren goedkoper) 1 euro en evt. wat pasta.(voorraad). Anders niet genoeg voor 4 pp. Uitbreidbaar met gehaktballetjes (zelf gemaakt natuurlijk) voor 7 is 2,50 extra.
  Is volle maaltijdsoep. Met extra water 1 liter en 2 bouillonblokjes extra en toast voor 7 a 10 pp. genoeg. Ruim 3 liter soep is 6 euro. Uitbreiden met extra stokbrood. In de zomer tomaten uit tuin, inkoken, pureren en invriezen. Heeeeelijk. Ik maak ook pruimenjam zelf, en verse appelmoes.
  Op de markt krijg ik 1 kilo paprika (b keuze) voor 1euro. Snijden en invriezen.

  Ben aangestoken door Teunie!

  • Laten we D.V. (als het Heer het wil, Deo Volente, zoals ze zelf altijd zegt)..... hopen dat ze nog steeds alles zelf *maakt* en niet " maakte".
   Ze schrijft wat minder, heeft ook pittig jaar achter de kiezen, van hieruit alleen maar respect.

 20. Ik maak niet vaak soep, maar ik zou best ook zo'n pakket gekocht kunnen hebben! Net zo makkelijk toch :) Dat doe ik ook graag voor de erwtensoep - als ik tenminste niet een grote pan soep wil maken.

 21. Ik heb dat pakket vaker gekocht, maar dan om erwtensoep te maken. Deze week in de aanbieding voor 2.49. Voor tomatensoep heb ik dat nog niet gedaan, maar vind 3.49 aan de stevige kant qua prijs.

 22. Wie een redelijke variatie van groentesoorten in huis heeft kan alle kanten uit. Denk daarbij ook aan kruiden, citroenen, wat creme fraiche, bouillon blokjes. En dan nog een grote pan, een staafmixer en wat plastic potten/zakken/bakjes. Ik denk erover om vandaag van wat prei en aardappelen soep te maken.
  Of wortelsoep.... Het is even wat werk met hakkken en snijden maar dan heb je ook wat. De kunst ligt in het afmaken. Verse citroensap, een scheut room, een scheut Maggi, wat extra peper, peterselie, geraspte kaas. Er staan recepten zat op het Internet en je hoeft ze niet op de letter te volgen. En maak in ieder geval een grote hoeveelheid en zet de extra porties kin de diepvries.

 23. Voor ons gezin zou dit pakket niet voldoende zijn, ik heb vier dochters in de leeftijd van 6-12 jaar. Zes personen dus. Ik zou er twee gebruiken maar het dan te duur vinden. Dan neem ik liever de losse ingrediënten. Ik heb een vriendin die regelmatig dit pakket van de AH neemt en dan twee keer de hoeveelheid. Ik heb een keer bij haar meegekeken en het toen thuis nagemaakt met eigen ingrediënten, het was een klein beetje anders maar heel lekker. En veel goedkoper, haha ;-) .

  Ik gebruik nu meestal blik tomaten in de soep omdat de tomaten zo duur zijn, ik gebruik meestal geen verse tomaten in de winter omdat het geen seizoensgroente is. Maar uitzonderingen maak ik wel vooral voor sperzie-of snijbonen bijvoorbeeld. Alleen maar kool en knollen is ook wel weer te gek vind ik!

 24. Ik heb wel eens pakketten gekocht voor lekkere pompoensoep en voor tomatensoep. De receptkaarten heb ik in de kast staan en ik koop de ingrediënten nu los erbij en inmiddels ook wat extra's. Bij onze appie en jumbo kan je alles los kopen dus hoef ik ook niet met iets te blijven zitten. Het is wel gemakkelijk een pakket en de prijs houdt me ook niet tegen. Soep eten we alleen als tussendoortje of lunch.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder