Verspakketten versus losse ingrediënten?

verspakketten versus losse ingrediënten

Verspakketten versus losse ingrediënten.

Wat is goedkoper?

Consumentenprogramma Radar deed verslag!

Verspakketten maken iets nieuws proberen makkelijker

Het fijne aan verspakketten vind ik dat ze het makkelijk maken om eens wat anders te koken. Dankzij verspakketten heb ik onder andere Mac and Cheese, Groene curry van de Lidl en tomatensoep gemaakt.

Maar de vraag is:

Zijn verspakketten goedkoper dan alles los kopen?

Verspakketten versus losse ingrediënten

In 2020 concludeerde de Consumentenbond dat je gemiddeld 1,40 goedkoper uit bent met een verspakket versus losse ingrediënten kopen. Nu heeft ook consumentenprogramma Radar dit onderzocht.

Radar onderzocht verspakketten van de Jumbo en AH in 2023

Radar bekeek de pakketten voor nasi, lasagne en tomatensoep. Hieronder de prijsverschillen:

 • Nasi AH 5,99 versus 6,94: 95 cent
 • Nasi Jumbo 4,29 versus 6,96: 2,67
 • Lasagne AH 5,49 vs 11,34: 5,85
 • Lasagne Jumbo 4,94 vs 11,28: 6,34
 • Tomatensoep AH 4,29 vs 6,60: 2,31
 • Tomatensoep Jumbo 4,29 vs 6,96: 2,67

Verspakketten zijn goedkoper dan losse ingrediënten

Net als de Consumentenbond concludeert Radar dat een verspakket goedkoper is dan losse ingrediënten kopen. Maar een duidelijk verschil met de Consumentenbond is dat het volgens Radar maar 0,03 cent scheelt. Dat is een stuk minder dan de Consumentenbond.

Dat komt omdat Radar de prijs omrekende naar de hoeveelheid die je echt nodig hebt. Dan daalt het prijsverschil naar 0,03 cent.

N.B Ook volgens de Keuringsdienst van waarde en Business Insider ben je met verspakketten goedkoper uit.

Lees hier het onderzoek van Radar.

Wat vind jij van verspakketten versus losse ingrediënten en wat is jouw favoriet?

Similar Posts

11 Comments

 1. Wat leuk om zo te lezen! Ik had al de indruk dat het goedkoper was. Ik koop ze regelmatig maar de holle bolle Gijzen hier eten zo’n pakket met z’n 2 ;)
  Gelukkig maar want als enige nadeel zie ik dat er altijd te weinig groente pp in zit.
  Soms voeg ik groente of peulvruchten toe zodat het 2 dagen eten wordt.

 2. Mijn probleem is dat ik voor 1 persoon kook en ik weinig weg wil gooien en niet elke dag hetzelfde wil eten. Heb daar allerlei trucjes op. Als ik zelf iets maak, dan kost dat circa 2 euro per maaltijd. Het meeste bewaar ik in de vriezer. Denk aan rosti of roebakgroente. Uien, paprika en komkommer haal ik los. Die paprika’s vries ik ook in. Ik haal ook geregeld bij de Indonees/Vietnamees/Chinees. Hun maaltijden varieren tussen 7 en 11 euro en daar doe ik 2 a 3x mee door er zelf flink wat groente aan toe te voegen. Gemiddeld kost zo’n maaltijd me 4 euro per dag.

 3. Ik heb ook een poosje losse ingrediënten gekocht, want ik dacht dat dat goedkoper was. Totdat ik dus ergens (volgens mij hier destijds) las dat verspakketten goedkoper zijn. Sindsdien doe ik lekker makkelijk. Hoewel ik eigenlijk alleen soep in zo’n pakket koop.

 4. Ik vind ze handig en inderdaad iets nieuws proberen is makkelijker. Maar ik koop ze alleen als ze in de aanbieding zijn want ik vind ze best duur. En vaak moet je er wat bij kopen zoals kip. Maar ik vind die kruidenpasta’s vaak zo lekker bv de Indische curry van de Lidl.

 5. Toevallig hadden we dit weekend een erwtensoep pakket van de AH, en we hadden het er over van: wat zou nou goedkoper zijn. Nou, dat weten we dus nu, en kunnen rustig weer een soeppakket o.i.d. nemen. Want het is best handig, en je zit niet met een hele knolselderij bijv. opgezadeld als je die niet helemaal hoeft te gebruiken. Dus die houden we er maar in, het smaakte prima!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.