Reacties

Verspakketten: 1,40 goedkoper dan alles los kopen — 47 reacties

 1. Wat goed dat je deze vraag beantwoord! Ik had ook verwacht dat een verspakket duurder zou zijn dan alles los te kopen. Fijn om te weten dat dit niet het geval is. Ik loop de verspakketten vaak voorbij in de winkel. Uit gewoonte grijp ik toch eerder naar de losse producten.

 2. misschien is het echt goedkoper maar de soeppakketten zeker niet,ze zijn belachelijk duur,zeker al omdat ik voor bv een tomatensoep pakket de tomaten vele malen goedkoper kan halen bij een tomaten kweker in de buurt en als je kijkt wat er in zit is het belachelijk wat je er voor betaald.van andere maaltijdpakketten kan ik het iet zeggen maar zeker wel van de soepen,die zijn dik overbetaald

 3. Ik kocht dus ook alles los. (Oké, ik kocht vaak eerst een verspakket, zodat ik kon 'testen' en daarna onthield ik dat en kocht ik de dingen los.) Ik dacht namelijk dat dat goedkoper was. Totdat ik pas een uitzending van Radar zag en er zo achter kwam dat dat dus niet zo is. Sindsdien koop ik lekker makkelijk weer verspakketten;).

 4. Ik vind de verspakketten superfijn als je even zuinig met geld wil doen, bijvoorbeeld omdat je andere dagen wat duurder hebt gekookt. Ik eet veganistisch en bij sommige verspakketen hoeven wij helemaal niets erbij te kopen omdat daar al genoeg groente bij zit (zoals het pakket Thaise curry van AH of Kip kerrie van Jumbo). Enige wat we dan nog moeten toevoegen is vaak rijst maar dat hebben we standaard in huis. Ik vind wel dat die zakjes met kruiden of saus van de AH echt veel te zout zijn en die gooi ik dan ook altijd weg!

 5. Als je alles losloopt heb je vaak teveel. Gevolg: dat wordt dan weer weggegooid.Met een pakket heb je precies genoeg, dus geen verspilling. En ook die rare kleine paprikaatjes kunnen wel in een pakket, dus worden niet vernietigd bij de veiling!

 6. Ik heb zelf nog nooit een verspakket gekocht, maar ik kan me heel goed voorstellen als je dit wel doet. Het is natuurlijk aangepast dus je hoeft nooit iets weg te gooien wat je overhoudt ( dat doe ik ook niet, maar je dan moet je de rest wel snel opeten zodat het vers blijft). Ik snap de winkels volkomen. En wat je ook zegt, je eet weer eens andere combinaties.

 7. Het verschilt een beetje wat er in het pakket zit en wat je echt nodig hebt. Bij couscous zitten er van die sausjes/kruidenmixen in die we nooit kopen als we zelf from scratch couscous maken. Ik vind verspakketten met een kortingssticker wel altijd erg aanlokkelijk.

 8. ik had dat artikel van de consumentenbond ook gelezen en het verbaasde me niet zo.zoonlief en ik hadden dat een paar weken daarvoor samen uitgezocht in de Jumbo, ja een arme student wil waar voor zijn geld, en waren tot ook tot de conclusie gekomen dat he top zijn minst gesproken heel betaalbaar was

 9. Ik neem het nooit, vanwege de zakjes die er in zitten. Maar kan me voorstellen dat het veel gekocht wordt. door dat de juiste hoeveelheden er in zitten. Ik kijk er wel eens naar gewoon nieuwsgierigheid. Het lijkt me wel makkelijk.

  • Het is een hele laagdrempelige manier om eens wat anders te koken is mijn ervaring, en meestal vind ik het ook wel lekker. Behalve de Bietenrisotto van Albert Heijn.

 10. Ik vind 200gr groente pp veel te weinig. Het voedingscentrum adviseert minstens 250gr pp en wij eten minimaal 300gr pp. Dus ik moet sowieso groente bijkopen. Bovendien heb ik al die kruiden standaard in huis maar dan zonder zout. Ik doe er uiteraard zelf wel wat zout bij maar veel minder. Als ik groente los koop houd ik idd soms wat over maar daar kook ik dan de vlg dagen iets anders mee of vries ze in. Weggooien zeker niet dus het niets verspillen argument gaat voor mij niet op. Ik heb het ook wel eens uitgerekend maar was toch echt wel goedkoper uit en dan met voldoende groente ook nog.

 11. Ik vind het een uitkomst, die verspakketten. Alles makkelijk bij elkaar en vooral handig als je geen inspiratie hebt wat je gaat koken. En over de prijs? Daar heb ik eerlijk gezegd totaal niet bij stilgestaan. Ik let op kwaliteit en smaak, dat vind ik belangrijker. Dat het goedkoper is dan los is een fijne bijkomstigheid.

 12. Zo'n verspakket voor soep koop ik alleen als er 50% korting op zit.
  De andere verspakketten koop ik soms als ze in de aanbieding zijn of een kortingssticker hebben.

  Soep maak ik altijd van de vergeten groente in mijn koelkast of van groente uit de aanbieding. Dan blijft het goedkoper.

  Over 1x per twee weken zo'n zakje kruiden en zout doe ik dan niet moeilijk.
  Maar ik doe er nooit vlees bij. Dan kies ik eerder voor bonen, champignons of noten extra.

 13. Toch kan ik het mij niet voorstellen. Als je alles los koopt heb je inderdaad meer dan je nodig hebt. Maar je kan gemakkelijk een ander gerecht voor de dag erna bedenken waar je de overige groentes weer voor kunt gebruiken.

  • Voor de verspakketten die de Consumentenbond testte geldt dat ze goedkoper zijn dan de ingrediënten los kopen Tineke. Verrassend, vond ook ik, maar goed nieuws!

 14. Het ligt eraan voor hoeveel personen je kookt.
  Voor 1 persoon, soms 2, is het teveel. Soep kun je invriezen maar dat gaat niet op voor andere gerechten.
  Ik ben en blijf het voordeligste uit wanneer ik zelf kook, dan kan ik ook meer of minder nemen van de ingrediënten de ik al of niet zelf lekker vind.

 15. Ik ga 1 x per week naar de markt in Groningen. Ik heb dan voor € 5,00 een hele mee gebrachte tas vol. Ik kook extra grote hoeveelheden en vries veel in. Volgens mij is dit veel goedkoper dan die verspakketten.

 16. Oke het is voordeliger voor een maaltijd. Ik neem aan dat je dan de exacte afmetingen krijgt voor het recept. Dus bijvoorbeeld 2 tomaten en 1 ei (ik zeg maar iets). Maar als je alles los koopt in de hoeveelheid hoe het te koop is (6 tomaten en 10 eieren) kun je er wel meer van maken en ook andere dingen. Dan ben je in principe wel duurder uit toch? Ik koop vaak producten waar ik meerdere dingen van kan maken in een week.

 17. Ahhh dat wist ik niet, ik dacht dat het inderdaad wat duurder was. Wel valt het me altijd op dat er veel zout in zit en veel bouillonblokjes in moeten (die ook weer vol zout zitten). Ik probeer ze weleens uit en laat er dan zout uit.

 18. Dacht ook dat het altijd duurder was!
  Nu zijn we echt van het zelf maken, maar proberen heeeeel sporadisch eens wat nieuws uit... Soeppakketten doen we niet, Jan heeft genoeg recepten van z'n ouders zoals echte ouwerwetse erwtensoep om zelf te maken :D

 19. Verspakketten zijn zo makkelijk om te gebruiken. Eigenlijk zouden ze gemakspakketten genoemd moeten worden want ik denk dat dat wel het grote voordeel is!

 20. Ik koop de pakketten bij de Lidl en bij de AH. Fantastisch om eens iets nieuws te maken en voor mij handiger dan alles los te kopen. Soms kom ik thuis en ben 2 ingrediënten vergeten. Heb nu de Lasagne van de COOP meegenomen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>