Reacties

Vandaag eet ik.... — 44 reacties

 1. Nee helaas dat moet je fff bij de bio winkel kopen.. 1 pondje kwam bij 1.79
  Kijk maar ff op allerhande voor het recept..

  Die verspakketjes heb ik in het verleden ook wel gehad! Zeker als je met veel bent is het een goede aankoop!

 2. Rode kool, gekookte aardappelen en een stoofpotje van saucijzen, champignons en uien).
  Ik las over aardperen, die heb ik in mijn tuin. Heel makkelijk te telen, al gedeaagt het zich graag als onkruid. Maar aardperen uit eigen tuin zijn zoveel lekkerder dan die uit de winkel. Die zien er ook zo oud en uitgedroogd uit.

 3. Kom je met dat pakketje wel aan de 300 gram groente per persoon, die het Voedingscentrum adviseert? En vult het genoeg? Wel goed dat je soep van echte groenten maakt en geen blik (met teveel zout en toevoegde troepjes) eet.
  Tomaten koop ik in het seizoen, bij een toko ofzo, voor 50 cent per kilo of nog minder. Dan maak ik een basis, en die weck ik. De basis kan gebruikt voor soep en voor pasta.

  • Dat is een goede vraag Greet. Volgens de verpakking zit er ongeveer 1100 gram groentes in. Dus dat zou onvoldoende zijn dus. Maar het voelt als een heel gezonde soep. En we eten er broodjes bij voor de extra vulling.

 4. Daar gaan jullie toch niet met 7 personen van eten?!
  Ik ben fan van het pakket met zoete aardappels en puntpaprika's. Na twee keer zo'n pakket met korting te hebben gekocht, koop ik de ingrediënten apart. Dat is goedkoper. Ik eet de soep bij de lunch om extra groentes te eten op een lekkere manier. Jij bent goedkoper uit door ingrediënten ergens anders te kopen en de hoeveelheid te verdubbelen.
  Wij eten kerrierijst met gehakt en uien en broccoli.

  • Niet iedereen lust tomatensoep bij ons thuis, dus daarnaast maak ik ook groentesoep. Maar volgens de verpakking is het genoeg voor 6 personen! Dus het zou moeten kunnen met zeven lijkt me.

 5. dat vond ik een van de onzinnigste boodschappen die ik zag toen ik verleden jaar weer in Nederland was. Alles wat in het pakket zit kan je ook los in de winkel kopen . Wij eten vandaag: schnitzels met gebakken aardappels en doperwten

 6. Wij eten kippesoep. Van eigen kip. Met veel groenten en rijst.
  Wat makkelijk, zo'n soeppakket. Maar je eet er toch wel wat bij ? Lijkt me weinig voor 7 mensen.

 7. Ik paarse boerenkool met aardappelen en klein stukje worst
  Dan na 30 min yoghurt met musli
  En 30 min voor het eten sinnaasappel

  Iedee voor jou pannekoeken met appelmoes of kaas of spinazie en kaas

 8. Courgettesoep, broccoli, gestoomde aardappelen en tongfilet . Ik vind de prijs die je voor je soeppakket betaalt vrij hoog en ik ben er zeker van als je alle ingrediënten apart zou kopen je een pak goedkoper af zou zijn (prijs supermarkt tomaten 1.85 euro/kilo, ajuin 0.6 euro/kilo, wortels 0.5 euro /kilo)

 9. Aardappeltje, tuinboontjes en rundvlees....
  Tuinboontjes heb ik vorig jaar vers gekocht, klaargemaakt volgens mijn smaak, in porties ingevroren evenals het rundvlees, wat in een grotere hoeveelheid is klaargemaakt en in kleine bakjes ingevroren, lekker makkelijk dus!

  Groetjes Lily

  • Dat is zeker lekker makkelijk. Wij hadden spercieboontjes uit eigen tuin ingevroren maar die zijn helemaal niet lekker. Ze zijn superslap. We hebben denk ik iets verkeerd gedaan.

  • Mijn ervaring met boontjes invriezen is ook, dat ze dan vrij slap en waterig worden. Volgens mij heeft het iets te maken met vooraf correct blancheren en bevroren groenten moet je bevroren in kokend water doen, dus niet vooraf ontdooien.

   De tuinboontjes waren trouwens weer heerlijk, alleen jammer dat ze zo gruwelijk duur zijn geworden en uit pot, blik en diepvries vind ik ze niet lekker.
   Alsof in de fabriek dan die specifieke smaak wordt verwijderd, die ik juist zo lekker vind met wat bonenkruid, wel moeten de verse tuinboontjes heel klein zijn, wat groter vind ik ze niet lekker meer.

   Groetjes Lily

 10. Ik vind 3,50 voor een paar tomaten, een wortel en een ui veel geld. Met een goed recept en zelf bij elkaar zoeken kom je veel goedkoper uit. En hebben 7 personen hier genoeg aan?

  • Ik gebruikte altijd soep uit een zak van Unox. En eerlijk gezegd vind ik die ook nog wel lekkerder smaken dan mijn zelfgemaakte soep. Maar mijn zelfgemaakte soep voelt veel gezonder.

 11. Zeg jij betaalt toch geen 3,50 voor een paar tomaatjes, een ui en een wortel. Dat zou ik hier in het achterlijk dure Noorwegen nog niet betalen. Weet je hoe veel bloemenrokjes je daarvoor kan kopen op ebay? ;)

 12. Dat ligt er een beetje aan wat manlief meeneemt (hij vervoert groenten en fruit )
  Het meeste gaat in de vriezer anders eten we weken spruitjes , peultjes of nou ja noem maar op.
  Maar ik moet heel eerlijk zeggen dat ik 3,50 voor een paar tomaten uien en wortel en misschien wat kruiden best veel vindt.
  Ik maak van tomaten zo wie zo altijd saus en ketchup.
  De saus doe ik in de vriezer gekruid en al en kan ik voor van alles gebruiken,
  Maar over wat wij eten vanavond .............
  roerbak spruitjes met uitgebakken spekjes , kerrie , verse zilveruitjes , broccoli en pijnboompitjes
  en erbij voor de jongens wat rijst
  xxx philomene xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder