Reacties

Je uitgaven bevriezen. Is dat een goed idee? — 29 reacties

 1. Ik had mezelf een shop stop opgelegd in januari,maar helaas! Maar dat geldt dan alleen voor kleding. Ik zou niet weten hoe ik een week geen boodschappen zou kunnen doen. Je moet toch eten!

  • Ja, dat is echt niet slim van me. Maar dan wil ik 'even' vuilniszakken halen of zo, en dan kom ik vervolgens in de verleiding voor andere handige spullen.

 2. Nog niet gedaan , zo gaan we vandaag naar de supermarkt om grote boodschappen ,zo om de drie weken doen we dat en dan nog eens in de week twee keer naar de beenhouwer om snijvlees en daar neem ik niet teveel van want dat moet vers zijn ,ik zorg altijd wel voor een voorraad in de kasten en diepvries want als je ver van het dorp woont is dat handig.

  • Als je een eindje moet rijden naar de dichtsbijzijnde supermarkt is een voorraad zeker handig. Dat merk ik ook. Als iets onverwachts op is, kan ik niet even naar de buurtsuper lopen.

 3. Ik heb een vast weekbudget voor boodschappen en koop graag wat extra van aanbiedingen. Dat komt deze week heel goed uit, aangezien het boodschappen doen hier 'bevroren' is. Vanwege de kou ben ik zo moe dat ik geen boodschappen kan doen. Gisteren heeft jongste zoon wat broden gehaald. Morgen gaan manlief en ik samen met de auto boodschappen doen. Dus deze week vooral uit de voorraad eten.
  Die maaltijd van gisteren was uit de voorraad. Vanavond wil ik boerenkoolstamppot maken met vegan shoarma, ook uit voorraad.
  Meer groente uit de diepvries is trouwens een goed budgetidee voor de komende weken aangezien de groenteprijzen de lucht in vliegen momenteel. Verder bevriezen we hier geen uitgaven. We zijn al jaren consuminderaars. Afgelopen weekend voor een week een vakantiehuis geboekt. Vond ik best aan de prijs, maar een week weg vinden we heerlijk en al helemaal als de reis niet te lang is. Twee dagen reizen zie ik niet zo zitten. Wij hebben een flink huis met een groot stuk grond gehuurd. Even gekeken nog naar het huren van een stacaravan op een camping waar we jaren geleden op vakantie zijn geweest. Dat was echt schrikken. Ons vakantiehuis kost ongeveer 800 euro per week, die caravan kost bijna 1600 (!) euro per week in diezelfde periode. Daar zou je spontaan van bevriezen.

 4. Ik heb het geloof ik al eerder gezegd. Ik zie de besparing niet zo van een week geen boodschappen doen. Alles wat je in je kasten/koelkast/vriezer hebt heb je toch een keer gekocht en er dus geld aan uitgegeven. Bovendien zul je het dan ook weer moeten aanvullen, dus geld uitgeven. In mijn ogen is het gewoon het moment van kopen verschuiven. De enige besparing die ik kan bedenken is dat je niet in de verleiding komt impulsaankopen te doen, dus dingen die je echt niet nodig hebt. Besparen is naar mijn idee dingen echt niet kopen (dus ook niet volgende week, volgende maand of volgend jaar), of dingen een stuk goedkoper kopen. En vooral geen etenswaren weggooien wegens geen zin in, ligt al te lang of een tht datum die zgn verlopen is, let wel ik heb het niet over de tgt ( te gebruiken tot) datum. Ik moet wel zeggen dat ik het wel eens lekker vind om een week geen boodschappen te doen en het te doen met wat er in huis is, word je lekker creatief van maar bezuinigen op die manier? Gr. Leontine

  • Voor mij voelt het wel zo, omdat ik dan een week geen geld gebruik van de huishoudpot die maandelijks wordt aangevuld. En dat merken we echt aan het eind van de maand : )

  • Dan is het ook niet nodig denk ik. Voor sommigen is zo'n uitdaging een manier om orde op zaken te stellen, of de rem op de uitgaven. Bijvoorbeeld iemand die teveel kleding koopt, kan de uitgaven op kledinggebied bevriezen.

 5. Heel verstandig om regelmatig je geld te bevriezen. Ik heb dat ook tientallen jaren gedaan. Ik ben echter in december jl 65 jaar geworden. Ik moet helaas nog 9 maanden wachten om AOW te krijgen plus een aanvullend pensioen waar ik dan 50 jaar aaneengesloten voor gewerkt heb en trouw mijn premies voor betaald heb. Ik krijg dus 9 maanden lang niets. En als ZZP-er ben ik niet meer in staat om zware lichamelijke arbeid te verrichten, iets wat ik 49 jaar lang wel kon.
  Het geld wat ik jaren lang bevroren heb, moet ik nu noodgedwongen laten ontdooien om de komende 9 maanden te overbruggen.
  Jammer, ik had liever drie enveloppen gevuld voor mijn kinderen zodat zij het konden laten ontdooien. Maar helaas, het is niet anders.

  • Ik kan me voorstellen dat je het liever anders had gezien Joannes. Maar ik vind het wel goed van je dat je deze 9 maanden dus kúnt overbruggen doordat je in het verleden voldoende opzij hebt gezet.

 6. Ik ben ruim een jaar lang alleen in de supermarkt geweest.
  Gewoonweg de kledingwinkels of spulletjeswinkels niet bezocht en geen last van gehad.
  Nu kom ik er soms weer.

  Mocht ik een week per maand stoppen dan ben ik bang dat ik voor uit ga kopen

 7. Nee, bewust bevriezen nooit gedaan. Al heb ik in het verleden wel eens gehad dat er gewoon een week geen geld was.
  Nu hebben we een weekbudget voor de boodschappen. Heb meestal ook wel porties in de vriezer liggen, dus als het zou moeten kunnen we wel een week vooruit met avondeten.

 8. Ik doe dit niet als het de laatste week van de maand is, maar gewoon als ik merk dat ik nog veel heb liggen. Ik koop eigenlijk altijd aanbiedingen maar neem toch vaak wat teveel mee voor 1 persoon, zoals bijvoorbeeld 750 gram spruiten uit de aanbieding. Ik ga dan geen klein zakje kopen wat veel duurder is. Verder kook ik eigenlijk altijd voor een paar dagen en eet het de dag(en) erna ook nog. Zo handig als je laat van je werk komt.

  Vorige week dus helemaal geen boodschappen hoeven doen en van de week alleen verse groente want de rest is nog in huis.
  Ik koop ook graag grote aanbiedingen voor kattenvoer online en nu is bij een grote drogist van alles de tweede 1 euro. Dat is het moment om in te slaan. Het jammere is dan alleen dat mijn boodschappen budget voor deze maand heel hard gaat. Ik zal dus van mijn reservepotje moeten nemen om de maand uit te komen. Het is dus wel een besparing op de lange termijn, daar moet je soms voor investeren.

  • Dat is helemaal waar Ineke. Soms moet je inderdaad wat investeren. Uiteindelijk ben je dan goedkoper uit. Dat kattenvoer vind ik daar een mooi voorbeeld van.

  • Nee, de truc is juist om dan niet van te voren heel veel in te slaan. Maar echt op te eten wat je nog had. Bijvoorbeeld van de Hamsterweken van de Albert Heijn om maar wat te noemen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>