eBay: zoeken op eBay met FatFingers

fatfingersMensen maken fouten.

Spelvautten bijvoorbeeld : )

Je vindt een item niet omdat de verkoper een spelfout maakte….

Daardoor kan het gebeuren dat je bijvoorbeeld iets zoekt op eBay, en dat er een mooie aanbieding voor je is, maar dat je die niet te zien krijgt. Omdat de verkoper een spelfout heeft gemaakt! Dat is toch jammer.

FatFingers is de oplossing

Gelukkig bedacht iemand de site FatFingers. Daar type je je zoekopdracht in, bijvoorbeeld Laura Ashley. En daarna zeg je dat je de resultaten op eBay te zien krijgt. En in het geval van de zoekterm Laura Ashley krijg je dan dit:

fatfiners

Zie je hoe verkopers de naam van Laura Ashely verminkt hebben? Dankzij FatFingers krijg ik deze resultaten nu toch te zien.

Ik vind het een erg leuke oplossing en wilde die graag met jullie delen. De naam vind ik grappig. Die verwijst vast naar het feit dat je met dikke vingers sneller typefouten maakt. Zeker als je een smartphone gebruikt.

Hebben jullie nog leuke tips?

Similar Posts

13 Comments

 1. Fijn dat je dankzij FatFingers de resultaten nu toch te zien krijgt. Had ik dat programma ruim een week geleden maar gekend. Dan had me dat een hoop energie gescheeld toen ik in Siberië bij een lokale schoenmaker een paar op maat gemaakte winterlaarzen bestelde. Ondanks een vertaalprogramma verliep de communicatie zeer moeizaam. Een tekening van mijn voet met de lengte en breedte van mijn voet plus de wreefomtrek begreep hij dan wel weer dankzij de overeenkomst met de Russen dat ook zij in centimeters werken.

  Kijk, zo verloopt dan de correspondentie tussen een Russische schoenmaker die geen woord Engels kent met een Nederlander via een slecht vertaalprogramma. Hopelijk dat FatFingers mij kan helpen bij een volgende bestelling.

  Hello.
  Listed as the right to determine its valenok.Izmeryat foot should be noskom.Utochnite.Nashi or boots do not shrinkage tketo hand rabota. Sheep also do not shrinkage when wet. Mozhem make boots gray, white and brown tsveta. Russian sheep only this colours to be.
  Take particular zakaz.Ya the order and dostavki.Oplata predvaritelnaya.Mozhno via PayPal in rubles.
  Boris

  1. Wauw, dat ziet er ingewikkeld uit zeg. Wat ik er vooral uit kan halen is dat de laarzen niet krimpen als ze nat worden….

   Heb je de laarzen al? Ik ben benieuwd hoe ze bevallen.

   1. Ik kreeg gisteren bericht dat de laarzen klaar waren en ze dezelfde dag zouden versturen. Bij een eerdere bestelling uit Rusland (hondenriemen) duurde het transport naar Nederland zes weken. Transport gebeurt daar gewoon per vrachtwagen naar Moskou. Daar gaat het op een vliegtuig naar Nederland en dat gaat vrij snel.

    Ik verwacht ze als de winter voorbij is. Maar ja, dan kan ik ze in elk geval de volgende winter aantrekken.
    De handgemaakte viltlaarzen krimpen niet meer omdat ze tijdens het productieproces al voorgekrompen worden. De foto voor het krimpen krijg ik helaas niet geplaatst. In elk geval zijn ze voor de krimp maal maal zo groot als dat ze uiteindelijk gaan worden. De hele procedure om een paar laarzen te maken schijnt enorm arbeidsintensief te zijn waar ze een aantal dagen mee bezig zijn. Echt mooi zijn ze niet. Wel zeer functioneel. Hij garandeert warme voeten tot -50 graden mits ik bij temperaturen onder de min 30 graden een paar wollen sokken aantrek. Schijnbaar wordt het voor een Rus dan ook koud bij dat soort temperaturen.
    Als mijn collectie arriveert zal ik een foto plaatsen, als het lukt.

    Een fijne dag nog.

    1. Wauw, dat zijn heel bijzondere laarzen als ik het zo lees. En dat ze je voeten warm houden bij -50 vind ik heel indrukwekkend.

     Als je de foto mailt kan ik die er ook voor je bij zetten in je comment.

     Ik ben heel benieuwd naar de laarzen.

 2. Nee, niet zo’n goede tip als jou. Wat schattig is die Laura Ashley kleding trouwens. Vooral de rode top. Ik had vroeger de stijl in huis, maar dat er ook kleding van is, wist ik niet..

 3. O wat vind idit leuk om te weten, hilarisch gewoon.

  Ik had het idee trouwens dat Ebay het zelf al hanteerde want op mijn zoektermen komen de gekste resultaten naar voren

 4. Haha fatfingers!!
  Maar ik denk dat het toch geen spelfouten zijn, maar expres zodat ze geen problemen krijgen, omdat het namaak is?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.