Reacties

Marktplaats versus eBay: waar verkoop je het beste? — 13 reacties

  • Ik zag dat je bij de Engelse eBay ook moet betalen om iets te plaatsen, maar ik geloof dat de Nederlandse eBay gratis is. En inderdaad: dat maakt het zeker niet aantrekkelijker om iets op eBay te zetten, als je ervoor moet betalen.

   Kapaza kende ik nog niet! Is dat de Belgische marktplaats?

  • Ik maakte jaren geleden, (7jaar ofzo) wel eens gebruik van ebay en toen wat dat betalend om iets aan te bieden.
   Kapaza en 2dehands zijn voor zover ik weer enkel voor verkopen in België ja en vergelijkbaar met marktplaats bij jullie denk ik.

  • Dat is de tweede keer dat ik 2dehands voorbij zie komen! Daar kijk ik eigenlijk nooit op. En nu herinner ik me Speurders. Ik vraag me af hoe goed die loopt.

 1. Geen Ebay. Dat is echt veel meer een veiling idee en ik vind dat ook niets, dat bieden. De enige reden om Ebay te gebruiken is om dingen naar het buitenland te kunnen versturen. Maar die behoefte heb ik niet.
  Het gemak van Marktplaats vind ik veel aantrekkelijker. De nadelen van MP die je benoemd, zijn voor mij minder zwaarwegend en voor sommige punten heb ik ook goede oplossingen wat me een hoop frustratie bespaart. Van die handelaren heb ik niet direct last. Mensen kunnen via de zoekfuncties heel veel van die onzin filteren en dan komen ze vanzelf uit bij mijn product. Ik zie ook dat mijn advertenties redelijk vaak worden bekeken. Zeker als het een gewild product is.

  Wel een goede voor in de ideeenbus voor Marktplaats: een feature toevoegen waarmee je de betrouwbaarheid van een verkoper kunt scoren.

 2. Ik gebruik ook liever marktplaats, ook om te kopen - daarbij kan je de handelaren als koper erg makkelijk uitfilteren door te zoeken op 'zo goed als nieuw' in plaats van 'nieuw', en erg veel mensen doen dat ook, dus daar hoef je niet eens last van te hebben.
  Het bieden en toch niet kopen had ik van de week last van. Iemand zou dinsdag mijn vaatwasser op komen halen, had er al wat van de prijs af weten te krijgen, en ineens viel hij tegen en hoefden ze hem niet. Vervolgens iemand uit Groningen die reageerde, en of wij hem wilden komen brengen vanuit het midden van het land. En toen iemand die niet meer reageerde. Pffff.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>