Reacties

Marktplaats regels: mijn 9 regels voor marktplaats! — 28 reacties

 1. Ik vind het zelf erg vervelend als mensen onzin biedingen doen.
  Ik zet bieden vanaf € 35,- en dan krijg ik een bod van € 10,-, ik reageer daar dan niet op .

  Ik mail altijd dat het op de post gaat, maar krijg bij ontvangst bijna nooit een reactie.
  Groet Thea

 2. ik heb geen tips, ik ik bied alleen wanneer ik het kan ophalen en bekijken.
  schrik soms alleen wat er nog geboden wordt..
  ik heb een tijd lang gezocht naar oilily portomenee of tas.. noiot gekocht altijd overboden voor een prijs waarvan ik dacht, dan kun je nog beter een nieuwe kopen..
  Bij de playmobiel manege was ik 2x overboden, maar die beide bieders lieten ook niks meer horen waardoor ze toch bij mij uitkwam. Dat vond ik dan natuurlijk sneu voor haar, maar leuk voor mij..

 3. Het hele Marktplaats is niet veel meer aan 4 van de 5 keer hoor je er niets meer van. Ook als alles al uitgewisseld is. Ik kreeg vorige week een bericht 'voor 25 euro mag je de lamp ophalen' mag ik een tel.nr.?
  Daarna ging het regenen en gingen mensen opeens bieden. Ik hoorde natuurlijk niets meer. Terwijl ik het er altijd voor geef (hoe jammer ook)
  Mensen schrikken tegenwoordig als ze het na het bieden ook mogen hebben lijkt het wel.
  Ik doe het nog wel maar het is ontzettend moeizaam terwijl het voorheen zoooooo leuk was!

  Groetjes Petra

 4. Het gaat inderdaad niet altijd netjes op Marktplaats. Gelukkig bij ons tot nog toe meestal wel. Hoewel ook ik een keer nooit meer iets van mezelf had laten horen, omdat ik plots een heel naar gevoel kreeg door bepaalde vragen die gesteld werden. Dat de andere partij zelf ook geen actie meer ondernam, maakt de kans groot dat mijn onderbuikgevoel klopte.

  Punt 3 van de kopers en punten 1 en 2 bij verkopers... tja, sorry, daar doe ik zelf niet aan. Ik kan niet zo goed tegen het idee dat alles maar alaminute geregeld zou moeten zijn. Wat geduld vind ik juist ook een netiquette pre.

 5. Ik ben het niet helemaal met je eens. Op Marktplaats is een bod doen niet bindend. Iemand kan een bod doen om een 'eerste contact' te leggen. En daarna wel - heel verstandig - nog even vragen of het artikel okee is. Want het zou pas echt dom zijn om dat helemaal niet te vragen, toch?

  En wat trouwens te denken van de verkoper die niet ingaat op vragen (heb ik zelf net deze week meegemaakt). Die wil kennelijk eerst een bod zien, voordat hij fatsoenlijk terugmailt. :-)

  Ik ga (als verkoper) uit van het standpunt dat iets pas verkocht is als de koper het betaald heeft. Voor die tijd moet je je gewoon niet rijk rekenen.

 6. Je haalt me de woorden uit de mond!
  Men schijnt het vaak leuk te vinden om voor de lol te bieden. Vaak ook nog belachelijk laag. En de verzendkosten, die betaalt men liever ook niet. Ik zeg altijd: als je van Amsterdam naar Groningen moet rijden kost dat meer dan 6,75 (een pakketje) Dus doe niet zo moeilijk. En afhaken na een bod gedaan te hebben vind ik ook zo ergerlijk, bied dan niet. Op Ebay gaat het anders, daar krijg je een beoordeling en zit je aan de koop vast. Het gaat er dan ook een stuk serieuzer aan toe. MP schijnt toch een soort tijdverdrijf te zijn voor velen en een spelletje.
  Ooit had ik een artikel verkocht aan een volgende bieder omdat de eerste bieder niet meer reageerde. Werd de eerste bieder boos...Omdat zij al een week haar e-mail niet had gelezen. Sorry maar als je op iets biedt dan kijk je toch elke dag even in je mail zou ik zeggen. Mijn conclusie is dus dat veel mensen op MP ook een beetje dom bezig zijn.

 7. Interessant bericht.
  Zelf verkoop ik ook, ik laat het altijd weten als ik iets opgestuurd heb, het is leuk als je een berichtje terug krijgt. Als ik een bod krijg dat een beetje serieus overkomt, reageer ik altijd, soms met een tegenbod, als ik het te laag vind. Waar ik niet tegen kan, is als mensen om een paar duppies gaan bakkeleien.
  Dan trek ik me terug. En natuurlijk; eenmaal accoord blijft accoord, ook als ik een hoger bod krijg. Ik zet meestal gelijk de adv. op gereserveerd, bij een deal.
  Voor sommige dingen heb ik staan: vaste prijs en dan kan ik er ook niet goed tegen als mensen nog gaan afdingen.
  Op onzinbiedingen reageer ik niet altijd, vaak zie je dat mensen hetzelfde bod bij meerdere aanbieders van hetzelfde artikel doen. Sommigen zijn zo fatsoenlijk om hun bod weer weg te halen of het te laten weten als je al gereageerd had....
  Vindt idd wel dat je wat geduld mag hebben, niet iedereen is zo pc-fanatiek als wij bloggers...

  Groetjes, Jolanda
  P.S. ben ik niet huisvlijtig genoeg meer? Haha. (mag je zelf weten hoor)

 8. Jolanda: Je was blijkbaar van mijn bloglijst gevallen! Ik heb je er meteen weer opgezet.

  Meibloempje: ik vind een bod geen manier om contact te leggen eigenlijk. Een bod is een bod, en dus bindend! Contact leggen doe je via de mail, of via het formulier op Marktplaats. En vragen stel je dus vóor je een bod doet.

  Onzinbiedingen zijn er inderdaad ook veel. Daar had ik nog niet aan gedacht. Zelfs als je een minimumprijs aangeeft, bieden mensen gerust 40 euro lager.

 9. IMHO ik vind bieden geen eerste contact, als je vragen hebt of eerst wilt afstemmen is daar toch mail voor?
  Meestal goede en zelfs hele goede ervaringen met (ver)kopen via marktplaats.Leuke deals gedaan en ook andere mensen blij kunnen maken.
  Sommige verkopers zetten "hun" spelregels trouwens in de advertenties en kunnen in hun woorden behoorlijk bits zijn. Maar geeft wel duidelijkheid over wat er verwacht wordt.

  Ik vind wel dat MP leuk moet zijn voor de koper en de verkoper maw je moet bij de verkoop ook niet het onderste uit de kan willen hebben.

 10. Nouja zeg ik kreeg vorige week bijna zo'n zelfde klant, deed een bod.. ik ging acoord.
  Ze mailde later dat haar zoon het wilde komen ophalen maar dan wel voor de 1/2 van de prijs! -hij had nl het zelfde artikel op mp gezien voor 50% minder!!
  Ja dag hoor.. heb vriendelijk gemaild dat zij dan dat artikel maar moeten gaan kopen.

 11. Wat ik ook vervelend vind ik mensen die gaan mailen om te zeuren over de prijs waarop ik iets verkoop. Dat ze zeggen dat het in de winkel goedkoper was. (zonder erbij te zeggen wat ze dan wel bieden...)
  Heel leuk en aardig dat je het te duur vindt, dan koop je het toch lekker niet? Dan hoef je natuurlijk geen onbeschoft mailtje te sturen (alsof ik het dan goedkoper aan zo'n iemand ga verkopen ;) )

  Ik hou me tegenwoordig ook niet meer zo aan de etiquette. Omdat het omgekeerd ook zelden voorkomt bij mij. Nou ja, ik verkoop eigenlijk gewoon niks meer op MP.

 12. Als je als verkoper een koper hebt benaderd, omdat je zijn bod accepteert, spreek dan ook een deadline af voor een reactie. reageert de bieder bijvoorbeeld niet binnen 24 uur dat je dan andere bieders gaat of kunt gaan benaderen. Dit dwingt de bieder ook iets meer bij het geven van een reactie. Reageert diegene dan niet, dan kun je verder en misschien een lager bod accepteren. Je wilt toch uiteindelijk toch van je spullen af, maar dat hoeft geen maanden/jaren te duren.

 13. Kreeg vorige week een bod van 40 euro op een kast, kort daarop mailde iemand dat ze die kast wilde kopen en wat ik er minimaal voor wilde hebben, ik deed 10 euro bovenop het bod wat er stond en kreeg later een mail terug dat ze maximaal 40 euro wilde betalen :-(

  Nouja, mij ook best, ik hoefde er ook niet de hoofdprijs voor te hebben. dus afspraak gemaakt, want ze wilde de kast al de volgende middag om 4 uur ophalen. prima. Ik bleef thuis en er kwam dus niemand opdagen. Ook geen mail meer gehad.

  Wel even een mail gestuurd dat we de kast aan iemand anders gaan verkopen.

  Zelfs al zou ze nu nog reageren, ze krijgt die kast gewoon niet meer. Ik had intussen al een mail gehad van iemand die de kast wel wilde als de andere koper afhaakte, dus diegene gemaild. Afspraak gemaakt. Krijg ik later een mail 'of er ook beschadigingen op de kast zaten'. Ja, hij is niet nieuw (stond er ook bij in de add), dus fotootje gemaild van lichte gebruiksschade en gemaild. Krijg ik een halve dag later een mail dat ze het toch wel erg storend vond en de kast niet meer hoefde... aaargh.

  Vervolgens benader ik een van de bieders en die reageert ook pas na 2 dagen.
  Omdat ik het wat te lang vond duren had ik ook al iemand anders benaderd, maar deze reageerde ook pas vanochtend (na 2 dagen).

  Ik ga voortaan in mijn advertenties een hele lijst regels neerzetten.
  - geen onzinbiedingen
  - reageren binnen 24 uur anders wordt het bod verwijderd
  - geïnteresseerd maar nog vragen, stel die dan direct en doe daarna evt een bod.
  - bij meerdere gegadigden wordt iedere bieder benaderd. Wie het eerst komt, wie eerst maalt. Er wordt pas gereserveerd als er een concrete afspraak is gemaakt!
  - Prijs overeengekomen! Dan wordt er niet meer afgedongen!

  Mensen die moeite hebben met dit soort harde manier van verkopen, jammer, maar door 'onverlaten' op Marktplaats wordt je haast gedwongen om je zo op te stellen.

 14. Nope. Geen tips. Ik heb eigenlijk geen nare ervaringen met Markplaats. Ik vraag ook altijd heel weinig voor mijn spullen. Ik ben gewoon blij dat ik er vanaf ben zonder te hoeven slepen. Ik tref eigenlijk altijd vriendelijke mensen, die niet moeilijk doen en zich aan de afspraken houden. En na de koop geven we elkaar vijf sterren.

 15. Al dat gedoe met berichtjes is voor mij een reden om zo min mogelijk met Marktplaats te doen. Ik merkte dat ik het echt gedoe vond en breng mijn spullen dus liever naar de kringloop. Ondanks dat ik er dan geen geld voor krijg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder