Goedkoop naar de Efteling? 7 tips en tricks!

goedkoop naar de efteling

Wil je goedkoop naar de Efteling?

Lees hoe wij 56 euro bespaarden op kaartjes voor de Efteling.

Goedkoop naar de Efteling

Deze post verscheen voor het eerst in 2011 is helemaal geactualiseerd!

Mijn man wil graag met de vijf kinderen naar de Efteling, maar hoewel we wisten dat het duur was, schrokken we toch nog van de totaalprijs! Een basis toegangskaartje voor de Efteling kost 34 euro

Dus als mijn man, met de vijf kinderen, naar de Efteling gaat kost hem dat: 204 euro. Daar komen nog parkeerkosten bij van 10 euro. In totaal kost zo'n dagje dus een schrikbarende 214 euro.

Goedkoop naar de Efteling

Eenmaal hersteld van de schok gingen we op zoek naar manieren om de toegangskaartjes voor de Efteling goedkoper te maken.

Albert Heijn Efteling Zegels

Dankzij de Albert Heijn Efteling zegels spaarden we 4 maal 9 euro korting bij elkaar. Dat werd dus 214-36= 178 euro, voor een dagje Efteling.

Airmiles er bij

Daar werden we nog steeds niet blij van, dus surften we naar airmiles waar we nog een saldo van 4000 airmiles hadden. Die wisselden we in voor 1 kaartje van 10 euro, en 1 kaartje van 20 euro. Toen werd het sommetje:

178-30= 148 euro.

Met Kruidvat voordelig naar de Efteling?

Ondertussen vond ik bij de Kruidvat nog een actie om goedkoop naar de Efteling te gaan: bij iedere besteding van 10,- ontvang je een tegoedbon van 6,-, die je het recht geeft om (alleen bij) de Kruidvat een toegangskaartje van 26,- euro te kopen.

Maar met deze aanbieding waren we duurder uit dan met de airmiles.

met korting naar de Efteling

Kaartjes Efteling via webshop Telegraaf

De Kruidvat steekt hiermee De Telegraaf nog net de loef af, want de Telegraaf geeft 'maar' 4,- korting als je de toegangsbewijzen voor de Efteling in hun webshop koopt.

Kaartjes voor de helft van de prijs op Marktplaats

Natuurlijk keek ik ook nog op Marktplaats, die stuntte met aankondiging: Korting op pretparken! Koop kaartjes voor de helft van de prijs bij Marktplaats Aanbieding. Maar die link leidde naar een inschrijfformulier voor hun nieuwsbrief, en de beloofde aanbieding heb ik nog niet gehad!

Het inschrijfformulier van Marktplaats lijkt overigens verdacht veel op het formulier van ?18761248C6049186Groupon: ook hier moet je een stad aangeven waarvan je aanbiedingen wilt ontvangen.

70% korting via Groupon?

Toen ik met Google zocht op 'goedkoop naar pretparken', stond bovenaan de lijst met resultaten: Groupon: Pretparken 70% korting! Dat klonk fantastisch, maar net als bij Marktplaats leidt de link naar een (algemeen) inschrijfformulier. En die aanbieding met 70% korting heb ik nog steeds niet gehad.

goedkoper naar de efteling

8 x Goedkoop naar de Efteling 2023

Inmiddels is de Efteling alleen maar duurder geworden. Een toegangskaartje voor de Efteling kost toch al gauw 45 euro. Maar ook nu kun je goedkoper naar de Efteling.

 1. De Efteling verkoopt 4 verschillende soorten toegangskaartjes. Het goedkoopste kaartje kost maar 27 euro. Wel is dat pas geldig vanaf 18 uur. Het duurste kaartje kost 48 euro. Maar goed, je kunt dus goedkoper naar de Efteling door op een rottig tijdstip te gaan.
 2. Als je naar efteling.nl gaat krijg je een popup te zien voor een nieuwsbrief. Als je je emailadres invult, maak je kans op een Efteling Giftcard van 50 euro. Ik wil maar zeggen: je weet maar nooit!efteling giftcard
 3. Een parkeerkaartje van de Efteling kost 12,50. Dus als het even kan is het zaak om ZONDER auto naar de Efteling te gaan. Dat scheelt weer 12,50
 4. Neem je eigen eten en drinken mee. Een portie patat kost 3,20 bij de Efteling, een beker koffie 2,95 en een flesje drinken 3 euro. Zelf meenemen is dus veel goedkoper! Het probleem is alleen dat kinderen vaak veel liever een bakje patat willen dan de kleffe broodjes die je van huis meeneemt. Maar goed, dat moeten ze dan maar voor lief nemen.
 5. Een abonnement is doorgaans goedkoper dan elke keer losse kaartjes. Zeker als je van plan bent om vaker te gaan, kun je met een abonnement relatief goedkoop naar de Efteling.
 6. Houd social media, huis-aan-huis-bladen en kranten en tijdschriften in de gaten. Zeker in de zomer zijn er regelmatig acties die je kunt gebruiken om goedkoop naar de Efteling te gaan.
 7. Combineer het met een overnachting. Als je van ver komt, kan het voordelig zijn om een overnachting te boeken in de buurt van de Efteling. Veel hotels bieden speciale arrangementen aan inclusief toegang tot het park, wat de totale kosten kan verlagen.
 8. Ga met je kinderen naar Sprookjeswonderland in Enkhuizen en lieg tegen je kinderen dat het de Efteling is.

N.B. Het is flink wat jaren geleden maar ooit mochten kinderen gratis de Efteling in! Het enige wat je hoefde te doen was je kind aankleden als een prinses. Dus onze twee zoontjes gingen ook in een prinsessenjurk. Het was een geweldige buitenkant om goedkoop naar de Efteling te gaan. Ik zal het nooit vergeten!

Gastheer Efteling is medewerker geworden

Lange tijd had in een gastheer of gastvrouw in de Efteling. Een Efteling gastheer of gastvrouw werkte bijvoorbeeld in de horeca, winkels of attracties. Maar de termen gastheer en gastvrouw zijn vervangen door het algemene 'medewerker'.

Volgens de Efteling is dit niet om tegemoet te komen aan non binaire personen, maar is medewerker simpelweg een duidelijker woord dan gastheer.

Conclusie

Goedkoper dan 148 euro, voor 6 personen naar de Efteling, kunnen wij het niet maken. Zelf ga ik niet mee, dat scheelt weer.

Mijn dagje pretpark, is een dag helemaal alleen thuis!

Leestips

Iemand nog tips voor goedkope Efteling kaartjes, die ik heb gemist?

Similar Posts

17 Comments

 1. Geen tips helaas. Middelste dochter is er pas naartoe geweest met een kortingsbon van de Kampioen, maar dat kan inmiddels niet meer. Zou er zelf niet naar toe gaan met het hele gezin, mij té... bovendien vindt zeker de helft van alles te eng (waaronder ikzelf..).
  Rij met je man mee en kom een bakkie bij mij doen ;-)

 2. Efteling is fantastisch, ze zullen genieten al laten ze jou tandenknarsend vanwege de toegangsprijs achter.
  Volgens mij is jouw dagelijks leven al een rollercoaster?!

 3. Precies Anonymous! Mijn leven voelt al als een achtbaan. Voor mij is een pretpark een rustig dagje thuis.

  En Mama Wendy: inderdaad zelfs met de kortingen is het schrikbarend duur….

 4. Wat geweldig voor je kinderen, wat zullen ze genieten.
  Het is schrikbarend duur maar de pret en de eeuwige herinnering die ze zullen hebben..... onbetaalbaar.
  En dat geldt voor mama ook, een heerlijke dag voor jezelf met aan het einde van de dag een paar kinderen aan tafel die onder het eten van moeders lekkere maaltijd honderduit vertellen ;)
  Fijne dag allemaal!!

  Groetjes Isabelle

 5. Het is gruwelijk duur ja, maar die korting kan je wel over de streep halen (rugzak eten en drinken mee!).
  Het is voor de Kids wel errug!! leuk!

 6. Dochter van 5 is hier ook een echte pretparkganger :) Dit jaar weten we niet of we gaan, omdat ik zwanger ben en manlief niet van achtbanen e.d. houdt (nee, zelfs niet die voor een 5-jarige geschikt zijn).

  Afgelopen jaar zijn we wel naar Hellendoorn geweest, achteraf was dat het het geld wel waard (wel met korting uiteraard), want ze is nog steeds even enthousiast als ze het over die dag heeft :)

  De efteling willen we hier ooit wel naartoe, maar dan alleen als dochter ook overal in zou mogen, anders is het me het geld niet waard :)

 7. pppfff met vijf kinderen is alles duur. Als je nu eens 1 van de vijf verkoopt en daar de kaartjes van betaalt? Dat zal zeker schelen in de prijs :D

 8. Hi. Ik heb wel een tip! Ik (moeder van 2 jonge kinderen) zat met hetzelfde probleem. Als je met je gezinnetje naar een pretpark wil, ben je al snel 100 euro kwijt en om nou elke keer uren te gaan zoeken waar de beste aanbieding is, had ik geen zin in.

  Maar goed: wat jij hebt gedaan (alle acties optellen en dan kijken wat er onderaan de streep overblijft, kan je tegenwoordig ook online doen..tenminste: op http://www.tikata.nl doen ze het voor je :) Je vult in wat je allemaal hebt liggen aan spaarpunten en je ziet direct wat dan de beste aanbieding is...mij heeft het in ieder geval 50 euro bespaard op een bezoek aan Drievliet :)

 9. Toen ik een jaar of vijftien was, vierde ik vakantie in Loon op Zand bij een vriendin van mijn moeder. De zoon des huizes wist een gat in het hek. Dus toen was het gratis. Maar ik weet nog dat ik me niet op mijn gemak voelde. Maar dat kan ook komen omdat hij me steeds probeerde te zoenen...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.