Reacties

Water met een smaakje: fruitwater, zo doe je dat in 5 minuten! — 47 reacties

 1. Ja hoor, het is lekker, alleen niet met aardbeien of frambozen, dat is te weeïg van smaak, maar een paar schijfjes limoen, blaadjes citroenverbena of stukjes verse gember is heel lekker.
  Met warm weer maak ik altijd een grote kan, wat zelfs mijn hulp heerlijk fris vindt.
  Het is niet zoet, geen kleur en smaakstoffen, en heerlijk verfrissend!

  Groetjes Lily

 2. Ik vind het heerlijk en het staat ook nog eens gezellig. Al vind ik gewoon water ook al heel lekker en daar hoef je niks voor te doen, alleen de kraan open te draaien:)

 3. Ik maak altijd een combi met thee en fruit. Dat smaakt zo lekker. Als je lang genoeg wacht normaal komt die je kan kopen op bol.com maar veel goedkoper in de Aldi tegen de zomer.

 4. Mijn infuser is gisteren gebroken :'( Dus moet wel weer een keer een nieuwe halen. Al vind ik 'gewoon' water ook helemaal prima. Soms zelfs beter smaken dan fruitig water

 5. Ik drink alleen water zonder smaakje in ,ik lust dat niet zo doen ze dikwijls een schijfje citroen in cola als je iets gaat drinken en ik vraag altijd zonder dat water met een smaakje zie ik soms in het programma buitenleven op een Nederlandse zender .

 6. Ik drink sowieso al veel water maar een tijdje geleden was ik ergens en daar hadden ze kannen met stukjes appel en sinaasappel. Het smaakte verrassend lekker en er zat maar een heel klein beetje fruit in.

 7. Ik heb een gewone glazen kan die ik vul met water en bevroren fruit uit de eigen tuin. Soms een takje munt erbij. Ik schenk het in door een theezeefje.

 8. Van meloen gebruik je juist de schil, die heeft de meeste smaak. Nog handig ook want die eet je niet op(restverwerking dus)
  Verder maak ik kruidenthee, bv van munt uit de tuin, of citroen/limoen of gember, en laat die in een glazen fles koud worden in de koelkast. Vaak giet ik smiddags de restjes uit de theepot in een fles en zet die in de koelkast voor savonds. Ik vind dat fruitwater wel weer de zoveelste hype en niet aan mij besteed.
  Wat ik met hele hete dagen ook graag drink is bubbelwater met deel van dat kruidenwater uit de koelkast.

 9. Ik maak kruidenthee. Nu vooral van kruiden uit de tuin. Water met een fruitsmaakje ziet er mooi uit, maar het lijkt me niet zo goed voor je gebit als je vooral dit soort fruitwater drinkt.

 10. Een rode peper een paar sneetjes in het velletje maken, dit in een glazen kan 8 uur of langer in de koelkast zetten, heerlijk bij pasta gerechten. De peper verwerk ik de volgende dag in een ander gerecht, is dan wel minder pittig.
  Als we op fietsvakantie zijn zet ik tegenwoordig thee door een zakje witte thee in dopper te doen, nachtje laten staan, heerlijke thee bij het ontbijt. Gaat ook zonder koelkast.

 11. Leuk dat je aan fruitwater aandacht schenkt.
  Een zeer goed alternatief voor ranja en alle suikerhouden dranken.
  Ik vind het een echt zomerdrankje en kinderen vinden het ook heel leuk, vooral wanneer je zelf mogen tappen!

  Maak het in glazen kannen in de zomer wanneer er bezoek komt.
  Het staat zo gezellig en puur en het is ook een gespreksonderwerp door wat men ziet en je wisselt ideeen uit.

  Mijn voorkeur gaat uit naar verse citroen/ limoen en/ of munt, doch ik drink het liefst gewoon water.

 12. Zelf heb ik altijd water met citroen mee op lange wandelingen. Smaakt net even frisser/lekkerder dan gewoon water. Standaard staat er een kan met fruitwater in de koelkast. Sinds we dat doen wordt er een stuk minder sap/frisdrank gedronken.

  • Fijn dat je kinderen het ook zo lekker vinden Marianne. Zo voorkom je meteen ook mooi dat ze van die zoete frisdranken lekker gaan vinden.

 13. Wij hebben onlangs een fruitinfuser gratis gekregen in de winkel bij enkele aankopen. Nu heb ik ineens een paar ideetjes om fruitwater te maken. Voorlopig bleef het bij citroen of limoenwater :-)

 14. Een keelontsteking zorgde er op deze manier (water met iets moois erin) dat mijn zoon goed dronk. Bij de AH voor € 3,49.Volgens mij deze week nog in de aanbieding.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder