Reacties

9 x Rietjes onder de loep! Welke moet je nou hebben? — 31 reacties

 1. Ik gebruik zelf haast nooit een rietjes. Mijn vriend klaagt wel over de milieuvriendelijke versies. Hij klaagt dan voornamelijk over de smaak, het gevoel en dat ze plooien als je ermee door de folie wil prikken om het rietje in het drankje te krijgen. Rietjes zijn één van zijn ergernissen geworden terwijl dit vroeger nooit het geval was.

 2. Ha Nicole,

  wat een leuk artikel!
  Ik zou zo een pak rietjes kopen, voor de leuk...
  Maar ik gebruik ze niet en mijn kleinkinderen ook niet.

  Dus ... ik kijk er naar en laat ze lekker liggen. :-))

  Prettig weekend, Marlou

 3. De laatste keer dat ik een rietje heb gebruikt, kan ik me niet eens heugen geloof ik. Ik heb hier nog een flinke doos met plastic rietjes in de voorraadkast staan. Niet dat ik ze gebruik, maar ooit kocht ik ze een keer omdat ik dacht dat ik ze nodig had. Die papieren dingen vind ik helemaal niks. Ik heb begrepen dat er ook mensen zijn die vanuit hun vakantieland een voorraad plastic rietjes meenemen.

 4. Die glazen rietjes vind ik wel sjiek staan. Ik kom nooit in een luxe cocktailbar, maar daar zou ik ze wel op hun plaats vinden.
  Ik kocht een paar jaar geleden siliconenrietjes bij greenjump. Vooral voor de kinderen en smoothies. Worden nu niet veel meer gebruikt. Je moet ze idd goed schoonmaken, daar kwam ik op de minst plezierige manier achter, toen ik opeens een oud aangekoekt plak smoothie in mijn mond had :-D
  Nou ja, goed voor de weerstand zullen we maar zeggen.

 5. Natuurlijk zijn papieren rietjes milieuvriendelijker zijn dan de plastic, maar dan moet men ze niet in plastic verpakken voor de verkoop of aan de binnenkant een plastiek laagje aanbrengen.
  Het blijft behelpen, een glazen of stalen rietje schiet zo in het verhemelte van een kind.
  Ik doe het wel zonder. Hans

 6. Zelf heb ik ook van die rietjes in de kast liggen. Ik vind ze niet zo fijn als die plastic. Gelukkig maak ik er niet veel gebruik van. Ook niet bij de Mac, dan heb ik liever koffie. Ik ben verzot op koffie.

  Zo heb je in de supermarkt ook van die bakjes met slaatjes. Tegenwoordig zitten daar ook geen plastic schepjes meer in. Dus heb je trek in de auto en je wilt er van eten mag je het met je vingers doen. Haha

  Fijn weekend!

 7. Je hebt aardig wat onderzoek gedaan. Ik vind het heel fijn dat er aandacht wordt besteed aan andere oplossingen dan het plastic rietje. Ik heb zelf papieren rietjes in huis, maar gebruik ze weinig. Ik herken wel dat ze snel slap worden, waardoor het moeilijk wordt om eruit te drinken. Ik zou in de toekomst graag nog een RVS versie willen aanschaffen.

 8. Het is allemaal beter voor het milieu maar die papieren rietjes zijn vet irritant in de horeca. Voor je het weet kun je hem al niet meer gebruiken omdat die al slap is van het vocht.

 9. Nou, je blog kwam goed van pas. Ik was namelijk vergeten rietjes in m'n boodschappen mandje te doen online, dus ik ben dat meteen gaan doen. Ik kocht ze bij AH, dus ik ben heel benieuwd. Die edelstaal rietjes zijn heel mooi!

 10. Spijt me zeer maar ik bestel rietjes op Ali. Ik haal vaak met vrienden ijskoffie bij de Mac en inderdaad, die rietjes zijn zo zacht. Ik had laatst glazen rietjes, laten vallen en ‘s avonds perongeluk in een stukje glas gaat staan, heel de stoffen trap onder het bloed. Ook een trauma aan dus haha

 11. Weer hard moeten lachen om de opmerking over de gemompelde waarschuwingen. Wat een feest om dat te moeten inspreken (not). Wij gebruikten altijd plastic rietjes voor de door ons vers geperste jus d'orange in de ochtend. Inmiddels al jaren over op metalen (RVS?) rietjes zoals ooit besteld. Duur, maar jaren later zijn ze nog prima. Geen nasmaak. Ik was ze met de hand af en soms doe ik er zo'n borsteltje tussendoor. Ideaal. Verder drinken we gewoon uit glas of beker. Het gaat alleen maar om de jus d'orange.

 12. ''Maar nog simpeler is om gewoon uit een beker te drinken in plaats van te zuigen!'' Ja, maar daar vind ik dus niets aan. Ik drink dus écht heel graag ranja met een rietje!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder