Solow winkel Nederland: 10 afdelingen!

solow winkel

Het werd een tijd geleden groots aangekondigd: er zou een Solow winkel in Doetinchem komen. Op de plek waar vroeger de Coolcat winkel zat. Een pand met twee verdiepingen.

Aan de buitenkant stond dat je er veel kon vinden voor feestjes, dus ik besloot dat het dan waarschijnlijk niets voor mij zou zijn. Ik houd immers niet van feestjes.

Solow winkel

Maar nou was ik afgelopen maandag met mijn jongste zoon in de stad. We gingen samen lunchen bij Bakker Bart en toen we naar de bibliotheek liepen kwamen we langs het Solow pand.

En mijn zoon wilde wel graag naar binnen.

Dus wie ben ik om dat te weigeren?!

En ik keek werkelijk mijn ogen uit in deze winkel!

Solow winkel: is het als de Action? Of toch meer als de Xenos?

De Solow Winkel is indrukwekkend groot en uitgebreid. De wanden zijn tot aan het plafond behangen met producten. Er hing een geur die je vaak ruikt in New Age achtige winkeltjes, dus ik werd er helemaal rustig van.

Hé wat leuk handboeien voor kinderen! Nee, dat is de seksartikelen afdeling!

Net als bij de Action is het assortiment van enorm. Je kunt het bijna zo gek niet bedenken of het zit in het assortiment?

 • Schroeven en spijkers? Ja hoor!
 • Knutselspullen? Voila wel 3 indrukwekkende wanden vol.
 • Serviesgoed?
 • Babyshower geven? Of een vrijgezellenparty, of een andersoortig feestje? Bij de Solow winkel vind je volgens mij echt alles wat je nodig hebt als je een feestje wilt geven.

solow winkel

Mijn zoon meende handboeien te zien, en dacht: ‘Wat leuk voor kinderen, om politie en boefje mee te spelen.’ Maar vervolgens zag hij dat hij per ongeluk bij de seksartikelen keek.

Impressie van het assortiment

Ze hebben de volgende categorieën: feest, cadeau, hobby & schrijfwaren, spel &ontspanning, beauty & verzorging, fashion, wonen/keuken & huishouden, computer & elektronica, bouw & tuin en huisdier.

Hieronder een impressie:

solow winkel

solow winkel

solow winkel

solow winkel

solow winkel

Solow winkel: wat ik kocht

Hoewel ik geen concrete koopplannen had, heb ik mij toch enigszins laten inspireren door de Solow winkel. Ik kocht daar:

 1. Warme handschoenen, waarbij je het deel rond de vingers naar boven kunt openklappen.
 2. Dienblad
 3. Sleutelsteen. (In een andere post meer daarover)
 4. Haarspeldjes voor mijn haar

Artikelen die eruit sprongen

Tot mijn verrassing verkopen ze ook zogenoemde lakenspanners:

lakenspanners

en een gootsteen ontstoppingsveer voor een verstopte gootsteen!

gootsteen ontstoppingsveer

Solow winkel: is het een goedkope winkel?

Hoewel ik naar binnen ging met het idee dat de Solow winkel Action-prijzen zou hebben, waren ze duurder dan ik had verwacht. Ondanks een bepaald Action-gevoel zijn de prijzen niet zo Action-achtig vind ik.

Solow versus Action

De Solow winkel doet mij denken aan een luxere, prettigere versie van de Action. Qua assortiment hebben ze gemeen dat dit enorm breed is. Maar de Action heeft ook kleding en die zag ik niet in deze winkel.

Verder heb ik het idee dat Solow duurder is dan de Action.

Mijn conclusie over de Solow winkel

Solow is een bezoekje waard. Of je nou huishoudelijke spullen nodig hebt, een feestje wilt geven, of knutselspullen zoekt, je vindt het allemaal. Dat maakt het ook een leuke winkel voor cadeautjes.

Doordat de winkel mooi is ingericht en de prettige geur, is het bovendien een fijne winkelervaring.

Is Solow iets voor jou?

Als je een hekel hebt aan de Action, dan schat ik de kans groot in dat je Solow ook niet leuk vindt. Maar vind je de Action en bijvoorbeeld Xenos leuk? Dan zul je Solow vast ook kunnen waarderen.

Zoals ik al zei: Solow is een soort rustiger Action. (In ieder geval bij mij in Doetinchem! Hoe de sfeer elders is hoor ik graag van jullie)

Praktische informatie over Solow winkels Nederland

Op het moment van deze blogpost zijn er 39 Solow winkels in Nederland. Op solow.nl kun je zoeken op plaatsnaam om te zien of er eentje bij jou in de buurt is.

solow winkels nederland

Solow openingtijden

De openingstijden van Solow variëren van 8.30 tot 21 uur ‘s avonds.

Wat zijn jouw ervaringen met Solow winkels?

Similar Posts

17 Comments

 1. Nooit van gehoord, deze keten, maar ik wil los op de afdeling hobby en schrijfwaren. Action vind ik leuk, maar wel altijd veel te druk, dus dit lijkt me een mooi alternatief. Eén probleem: er zit er niet echt één lekker in de buurt.

 2. Nee, dat is niets voor mij. En ik ga S er niet aan voorstellen, want die zal zich hier wel vermaken.

  Love As Always
  Dimario

 3. Solow heb ik ook nog nooit van gehoord. Aan de map hierboven te zien is er hier geen in de buurt. Ik heb geen hekel aan de action, dus zou ik aan die winkel ook geen hekel hebben.

 4. Ik heb geen hekel aan de Acton maar we aan de solow want je moet overal langs. Ik herhaal dat nog even je bent verplicht overal langs te lopen je moet werkelijk die hele winkel door omdat er letterlijk geen doorgangen zijn. En ja ze hebben veel maar het is echt een winkel waar allerlei troep aan je handen blijft plakken die meestal van prutkwaliteit is. Terugbrengen gaat wel makkelijk want gelukkig is de kassa makkelijk te bereiken.

  1. Oh, daar zal ik inderdaad eens op letten een volgende keer. Ik keek nu mijn ogen uit, dus ik heb niet echt bewust gekeken of ik er ergens snel door kon steken.

 5. Ik had er echt nog nooit van gehoord. Het is ook niet echt mijn soort winkel als zou ik er wel binnen stappen om een kijkje te nemen. Maar waarschijnlijk kom ik dan met lege handen buiten. Dat heb ik bij de Action ook altijd.

 6. Persoonlijk vind ik de Action, althans hier in Den Haag, meer hebben als de SoLow winkel in Rijswijk!
  Daar ga ik dus echt altijd aan voorbij.

 7. Love it!!! Ik kende de winkel vanuit Groningen en gelukkig zit er nu ook eentje in Leeuwarden. Ik ga er NU even m’n zuurverdiende geld uitgeven! 🎉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.