Jurkje van de Action ad 7,95: gemengde gevoelens

jurkje van de Action

Hierboven zie je een jurkje van de Action.

Sinds de vreselijke gebeurtenissen in Bangladesh, waar een kledingfabriek instortte en er 1127 doden vielen, kijk ik met nieuwe, wantrouwige ogen naar heel goedkope kleding.

Jurkje Action ‘Ladies Fashion’ made in China

Dit jurkje kocht ik voor 7,95 bij de Action, voor het drama in Bangladesh, en daar was ik heel blij mee. Want dat is natuurlijk geen geld voor zo’n jurkje. Het is nog van mijn favoriete materiaal ook: 95% viscose en 5% elasthan. Maar ik weet niet onder welke omstandigheden dit jurkje van de Action is gemaakt. In het label staat ‘Made in China‘. Gelukkig hoeft dit niet te betekenen dat het dus onder slechte omstandigheden is gemaakt, las ik in het artikel Bewust kleding kopen: zo doe je dat.

Merken checken op duurzaamheid

Op goedewaar.nl kun je een merk checken, maar het label van het jurkje ‘Ladies Fashion‘ leverde helaas geen resultaten op. En toen ik achtereenvolgens bekende merken als Laura Ashley en Geox probeerde, leverde dat ook niks op. Esprit en WE dan weer wel.

Duurzame kleding is duur

Ik vind het lastig: de meeste officieel duurzame kleding. Duurzame kleding: hoe doe je langer met je kleren? is veel duurder dan wat ik gemiddeld aan kleding uitgeef. En dan kunnen ze wel zeggen dat het weliswaar duurder is, maar dat je er dan ook veel langer plezier van hebt, dit gaat voor mij niet op.

Echt dure kleding durf ik namelijk bijna niet aan te trekken: ik krijg echt altijd overal meteen vlekken in die er nooit meer uit gaan. Ik had ooit een paar schoenen die ik nooit droeg omdat ik ze ‘te mooi’ vond om aan te trekken. Dit jurkje van de Action is heel laagdrempelig voor mij, en zal ik daarom heel vaak dragen.

Tweedehands kleding als compromis!

Een goed compromis is daarom voor mij tweedehands kleding via Vinted of eBay.co.uk. Daar heb ik ongeveer een tientje een Laura Ashley rok, inclusief verzendkosten.

Leestips

Waar let jij op als je kleding koopt? Prijs, duurzaamheid, kinderarbeid?

11 Comments

  1. Kk
  2. VeggieMo
  3. Rita
  4. Johmar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh