Duurzame rok: ik heb hem meer dan 20 jaar!

duurzame rok

Als je iets maar lang genoeg draagt, wordt het uiteindelijk vanzelf duurzaam. Zoals bovenstaande duurzame rok.

Rode strokenrok van 25 jaar oud

Bovenstaande rode strokenrok kocht ik zo’n 25 jaar geleden in Arnhem in een Benetton winkel die daar destijds op een straathoek in de buurt van De Slegte zat.

Ik kocht hem in de uitverkoop. Normaliter vind ik Benetton een vrij duur merk.

Hij is van 100% katoen en heeft een elastische tailleband.

Met name aan de tailleband vertoont hij wat sporen van slijtage, maar dat zie je toch niet. Ook heb ik het elastiek van de rok moeten vervangen.

Duurzame rok

Het is en blijft een heerlijke rok, en ik hoop dat ik hem nog heel lang kan blijven dragen. Maar ik betwijfel wel of hij nog eens 25 jaar zal meegaan…

Daarom neus ik regelmatig rond op Vinted, op zoek naar een back-up exemplaar.

Hoeveel jaar oud is jouw oudste kledingstuk dat je nog draagt?

Similar Posts

22 Comments

 1. Mijn donzen Polar Bear jas is 25 of 30 jaar oud, maar die komt alleen als het heel erg koud is uit de kast. Ik heb er vorig jaar nieuwe drukknopen op laten zetten, verder is ie nog prima en superwarm. Ja in de vorige eeuw maakten ze nog warme jassen, toen wisten ze niet van global warming.

 2. Mijn 3Ehands vestje.
  Gekocht in een op-shop, mijn dochter droeg hem ongeveer 5 jaar en ik heb het vestje al 10 jaar regelmatig aan. Mijn smaak is niet erg veranderlijk, meeste kleren zijn redelijk oud!
  Thwa

 3. Ik heb een bijna witte spijkerbroek met knopen, al 40 jaar maar meestal past hij niet. Vori jaar 4 kilo afgevallen en ben nu hoopvol dat met nog 2 eraf hij deze zomer wel past

 4. Kleding hoeft niet altijd te worden vervangen, ik vond het heel fijn mijn exgenoot te herkennen aan haar kleding.
  Voel je vrij en gelukkig waar je je zelf goed bij voelt.
  Ik hou van vrouwen die zich zelf zijn. Hans

 5. Een spijkerjasje heb ik twintig jaar gedragen. Een paar keer per jaar draag ik een grote omslagdoek met col die ik minstens vijfentwintig jaar geleden kocht. In de kast ook wat geliefde kleren die al oud zijn maar te klein, te wachten op slankere tijden : -)

 6. Hij is prachtig! En mijn oudste kledingstuk? Hm, geen idee. Maar niet zo oud. Ik wissel nogal vaak van maat, dus kleding gaat dan ook minder lang mee.

 7. Een grijs T-Shirt met George Michael erop.
  Gekocht in Londen op schoolreisje
  Ik was toen 15 en ben nu 51 !
  Het is mijn slaapshirt inmiddels geworden
  36 jaar, pfff.

 8. Ik heb nog een bloesje dat ik van mijn moeder kreeg (dus tweedehands) dat ik vaak aanhad naar mijn werk toen ik nog in Breda woonde. Ik ben in 2007 daar weg gegaan. En dat bloesje is nog steeds mooi!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.