Reacties

Kun je een Kindle ebook op een Kobo eReader zetten? 10 stappen! — 25 reacties

 1. Waar kan ik de Kindle boeken downloaden?
  Ik kan ze zien in mijn bestellingen, maar ik kan tot niet via Amazon downloaden. ik heb een Kindle app op mijn computer en van daar uit kan ik de boeken wel lezen maar niet downloaden. Of vergis ik me, wat doe ik fout?

  • Hallo, ik heb je beschrijving gelezen hoe je de boeken van Amazon haalt, maar hier lukt het nog steeds niet, nadat je downloaden en overzetten gekozen hebt, krijg ik een popup scherm met de mededeling "Je hebt geen geregistreerde compatibele apparaten voor deze content. Koop een Kindle of download de gratis Kindle-leesapp"

 2. Klonk goed maar werkt niet bij mij. Krijg de melding: "could not concert the book because no supported source was found" Kostte me gelukkig maar 1 euro voor het boek dat ik nu niet kan lezen. Wel gek want de post is van april 2023.

  • Ik heb dit ook, heb het gevoel dat je dus wel een kindle moet hebben? Maargoed die heb ik juist niet vandaar dat ik heb op mijn kobo wil natuurlijk.

  • Kun je dan uitleggen hoe dat werkt, want precies wat Wen en Anniek beschrijven heb ik ook. Ik krijg niet de optie om een apparaat te selecteren, zelfs al download ik de Kindle app op de computer.

  • Als je de optie om een apparaat te selecteren niet krijgt, moet je dus eerst je computer, smartphone of ereader koppelen aan je Amazon account Audrey. Op de site van Amazon leggen ze uit hoe je een eReader kunt koppelen.

   Ik heb een stukje toegevoegd aan de post dat het hopelijk duidelijker maakt.

 3. Ik probeer ook mijn kindle ebook te downloaden op mijn mac doormiddel van slepen naar desktop. Helaas lult dit niet. Krijg alleen een .texClipping waar ik volgens mij niks mee kan. Enig idee hoe dit op te lossen?

  • Ik heb het ook geprobeerd, maar alleen met de gratis kindle app voor je telefoon en de gratis kindle download voor je pc kun je de kindle boeken lezen. Ik kan ze niet op mijn pc bureaublad slepen ( dell) en met mijn calibre aanpassen. Dus voor mij geen kindle meer. 🙄 Ik wil best betalen voor ebooks maar geen weet ik veel hoeveel apparaten om te lezen🤣 misschien toch maar weer terug naar papier😆

  • Dat is wonderlijk, want ik heb wel degelijk een Kindle boek op mijn Kobo eReader kunnen zetten. Het is een kwestie van het bestand omzetten naar een epub met Calibre.

  • Ja, maar dat komt omdat jij wel een kindle ereader hebt, en dan kan je volgens de medewerkster van Amazon, deze bestanden wel op je computer zetten. En zo ook verder naar kobo, je zou dan een geregistreerd kindle ereader gebruiker zijn. Maar als je geen kindle ereader hebt, krijg je hier van amazon geen toestemming om deze op je computer te zetten. En kan je de kindle boeken enkel lezen op de kindle app, en kan je ze niet downloaden. Zo zou het in zijn werk gaan volgens amazon, en zo ondervind ik het dus ook.

  • Oké, dankjewel voor je toelichting Wen. Ik heb inderdaad zowel een Kindle als een Kobo eReader. Dat verklaart waarom de methode bij mij wel werkt.

 4. De omweg werkt niet, als je op leveren of verwijderen op apparaat klikt moet je of een kindle reader kopen of de gratis app downloaden.
  Je kunt ze dus niet downloaden naar je pc en met Calibre converteren omdat je het sowieso niet op je p c kunt downloaden. Ik heb het zojuist geprobeerd.

 5. Ja, helaas bestaan die Kindle boeken uit meerdere bestanden, en het hoofdbestand verwijst naar de bijbehorende bestanden, je krijgt in Calibre dan alleen het hoofdbestand, maar zodra je dat probeert te openen krijg je een foutmelding en als je die goed doorleest zie je dat de verwijzingen niet meegenomen worden. Helaas. Ik heb ook geprobeerd om al die bestanden in een keer op te pakken en dan in Calibre te slepen maar dat werkt dus helaas niet. Dan pakt hij alleen het hoofdbestand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder