Reacties

Hoe verander ik mijn bureaublad achtergrond in 3 stappen? — 64 reacties

 1. Die is leuk! Op mijn bureaublad staan drie leuke hondjes.Dat ziet er nog wel vrolijk en fris uit, maar op mijn échte bureaublad is het een......rommeltje zullen we maar zeggen. Ik wilde dat ik die ook met een paar muisklikken netjes kon krijgen...

 2. Ik moest eerst even kijken hoe het in elkaar zit. Ik vind het een heel leuk idee! Het ziet er erg netjes uit. Mijn bureaublad is een foto van onze kinderen. Wel wissel ik regelmatig van foto. Naar het seizoen van het jaar.

 3. Het ziet er goed georganiseerd uit :-)
  Bij mij is en mag het een ietsje voller. Er staat altijd een foto op die ik op dat moment mooi vind, meestal een van kleinzoon. Ik wissel regelmatig, want zo'n klein kind verandert natuurlijk nogal eens.

  Hoe krijg je eigenlijk die link '.....recently posted etc. in een reactie?
  Bedankt alvast.

  • Dat is een goede vraag Gerda. Dat wordt geregeld door de plug in Commentluv. Ik zit nu te denken dat je je daar dan moet aanmelden waarschijnlijk.

 4. Haha, ik dacht eerst: wow, die heeft een grote kamer met alleen een bureau erin :P Maar toen zag ik dat je de achtergrond van je beeldscherm bedoelde :D Heel grappig!!

 5. Wat een leuk idee, dat bureaublad. Staat netjes, en beter dan wanneer alles maar op een rijtje staat.
  Maar ik houd helemaal niet van pictogrammen op mijn bureaublad, ga ze eens opruimen denk, en dan weer een leuke foto van de kinderen erop zetten, Dat houdt het ook netjes

 6. Oh wat grappig, zo'n bureaublad.
  Mijn bureaublad is een foto die ik een tijd geleden op het strand maakte, hoog vanaf een duin genomen... heerlijk rustig... maar misschien wordt het wel eens tijd voor een nieuw plaatje...
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  • Ik had voorheen altijd mijn trouwfoto op mijn bureaublad,maar die is ingeruild voor een foto van mijn dochter toen ze een jaar was. Verder verander ik hem bijna nooit, wordt wel eens tijd 😁😁😁

  • Ik maak een printscreen van beide en kleef die dan naast elkaar in een afbeelding. Die gebruik dan als achtergrond. Super motiverend voor mezelf. Ik zet de computer aan, zie direct wat ik moet doen en mooi daarnaast... "Hoeveel dagen tot het volgende verlof, olé, olé." Ik heb wel een groot scherm, dat scheelt.

  • Dank je Myriam! Mijn man zat altijd te mopperen dat ik het veel te vol had en dat het een rommeltje was. Dat kan hij nu dus niet meer zeggen.

 7. Haha, wat grappig! Ik heb op het moment een foto van de Amerikaanse vlag, in een prachtig blauwe lucht, gemaakt tijdens mijn Florida-reis. Ik heb hem het liefst altijd zo rustig mogelijk, dat leidt het minst af.

 8. Dat heeft je zoon goed gedaan.
  Ik denk meteen: "Opgeruimd staat netjes!" :-)
  Natuurlijk heb ik zoals elke jonge mama een foto van mijn baby op mijn bureaublad staan. (Origineel.)

 9. Jij hebt er wel veel icoontjes op staan, als ik het vergelijk met mijn bureaublad. Ik wil er zo min mogelijk op hebben staan. En tja, vast niet verrassend: ik heb altijd een polderplaatje als achtergrond. Wel één met veel blauwe lucht, zodat daar alle icoontjes op staan en wat eronder staat goed leesbaar is.

 10. Ik heb een standaard afbeelding van palmbomen en vooral veel blauw. Ik ben het zo gewend dat ik het niet meer wil veranderen haha! Alhoewel een 3D achtergrond mij wel heel gaaf lijkt hoor.

 11. Ik heb als bureaubladfoto wel mijn gezin + schoonzoons + 3 kleinkinderen (en het 4e kleinkind in de bolle buik van mijn jongste dochter), inclusief mijzelf. Ik heb ook een tijdlang een leuke foto gehad van de kleinkinderen.

 12. Ik kijk al vanaf dag 1 dat ik begon met bloggen(dit jaar 11 jaar geleden) naar een lamp uit het stadhuis in Wenen. Zwart/wit eromheen de icoontjes gedrapeerd. Heerlijk rustig beeld.

 13. Ik vind je achtergrond uit 2015 echt geweldig! Ik heb zelf een foto van mijn moodbord over mijn blog. Dat is een makkelijke en fijne reminder.

 14. Bij Windows gaat het me te makkelijk. Als je in de Verkenner met een rechtermuisknop op een foto klikt, dan krijg je o.m. de optie 'Als bureaubladachtergrond gebruiken'. Deed dat een keer per ongeluk nadat ik 10 foto's had geselecteerd om te bewerken. Gevolg: Elke 10 seconde een andere foto als bureablad.

  Zelf heb ik een foto uit de buurt (midden in de stad: https://ximaar.files.wordpress.com/2020/01/bureaublad-2.jpg ) die ik mooi vind. Eerder was het een Duits stuwmeer. Mij maakt het niet veel uit. Doorgaans zie ik het bureablad maar weinig. Gebruik 'm wel in plaats van de Windowstegels aangezien ik met snelkoppelingen op het bureaublad meer kan. Heb de bureaubladpictogrammen dan ook op flink groot staan.

 15. Oeh! Wat veel! Ik heb even geteld; ik heb 13 pictogrammen op mijn bureaublad staan. Die staan aan de linkerkant. Rechts heb ik vier mapjes staan waar documenten in staan. En meer heb ik niet. Maar ik ben dan ook een neurotische opruim-muts, he? Op mijn telefoon heb ik ook maar één scherm met mapjes met pictogrammen. Als achtergrond op mijn laptop heb ik gewoon een standaardachtergrond. Die achtergrond zie je toch niet als je aan het werk bent?

 16. Hahahaha, wat een leuk bureaublad zeg met die kast en planken. Ik heb er echt nooit bij stilgestaan dat je het ook zo kunt doen ☺️ ik heb een roze achtergrond met een quote: "Throw kindness around like confetti". Lekker 'corny', maar ik hou ervan

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder