Hoe verander ik mijn bureaublad achtergrond in 3 stappen?

bureaublad achtergrond

Hoe vind je mijn bureaublad achtergrond op mijn computer?

Bovenstaande achtergrond heeft mijn ‘middelste’ zoon voor mij ingesteld.

Bureaublad achtergrond instellen

Mijn middelste zoon heeft deze mooie bureaublad achtergrond op mijn computer geïnstalleerd! Mijn bureaublad is meteen een stuk netter. Het bureau heeft zelfs lades!

Programma’s en dergelijke staan netjes in de ‘kast.’ Lopende zaken prik ik op het prikbord. Ik ben er helemaal blij mee!

Bureaublad achtergrond computer instellen 2022

Dat was in 2015! Inmiddels kan ik zelf mijn bureaublad veranderen. Daar heb ik mijn kinderen niet meer voor nodig, want het is eigenlijk heel makkelijk.

Hieronder zie je hoe mijn bureaublad er nu uitziet:

bureaublad computer

Ik had toch behoefte aan meer ‘planken’. Maar als ik het zo bekijk vind ik het wel een rommeltje! Marie Kondo zou beslist fronsen. Ik moet echt eens wat dingen weggooien en opruimen. Declutteren dus.

Hoe verander ik mijn bureaublad achtergrond?

Wil jij je bureaublad achtergrond veranderen? Hoe je dit doet hangt af van je computer: heb je een Apple computer? Of een Windows computer? Zelf heb ik een Apple computer.

Bureaublad achtergrond veranderen op een Apple computer

Op support.apple.com leggen ze uit hoe je in 3 simpele stappen je achtergrond verandert.

 1. Kies het Apple-menu  > ‘Systeemvoorkeuren’.
 2. Klik op ‘Bureaublad en schermbeveiliging’.
 3. Selecteer in het paneel ‘Bureaublad’ aan de linkerkant een map met afbeeldingen en klik vervolgens op een afbeelding om uw bureaubladafbeelding te wijzigen.

Je kunt kiezen uit verschillende achtergronden, of je kunt er zelf eentje uploaden. De uitgebreide uitleg vind je hier.

Bureaublad achtergrond downloaden

Je kunt heel makkelijk zelf een mooie achtergrond downloaden. Kijk bijvoorbeeld op de gratis sites Pixabay en Pexels. Maar je kunt ook googlen op ‘wallpaper’. Ik downloadde onderstaande achtergrond op pexels.com.

En toen kreeg ik dit:

Bureaublad achtergrond veranderen apple

Tjsa.

Dit is een mooi voorbeeld van hoe je nog zulke leuke spullen kunt kopen, als de basis een zootje is, valt het effect toch tegen. Ook wel bekend als het spreekwoord:

Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding.

Oftewel, het is belangrijk om je bureaublad regelmatig op te ruimen.

Daarom ben ik toch maar weer terug gegaan naar mijn achtergrond met de planken.

Ik moet mijn spullen toch érgens netjes neerzetten.

Heb jij een Windows computer? Dan vind ik de uitleg op seniorweb een goede.

Bureaublad achtergrond collage maken

Wil je een bureaublad achtergrond collage maken? Bijvoorbeeld met foto’s van een fijne vakantie? Of met bemoedigende spreuken? Dat kun je onder andere doen met de gratis tools Canva en Google Photos.

Maak een collage en selecteer die als bureaublad voor je computer.

Deze collage maakte ik met gratis canva:

bureaublad achtergrond collage

Bureaublad achtergrond collage maken met Google photos

In onderstaand filmpje maken ze een collage met Google photos.

Achtergrond van je gezin? Nee, dank je.

Er zijn mensen die als achtergrond hun gezin hebben. Mijn man heeft dat bijvoorbeeld. Ik vind dat altijd weer erg lief om te zien. Maar zelf kies ik daar bewust niet voor. Ik zie mijn kinderen voortdurend.

Als ik aan het werk ben, vind ik het prettig om even wat anders te zien.

Bureaublad achtergronden samenvattend

Ben je tevreden over jouw bureaublad? Er zijn eindeloos veel bureaublad achtergronden waaruit je kunt kiezen. Maar als ik één ding heb geleerd dan is het wel dit: een achtergrond kan nog zo mooi zijn, als je bureaublad er onoverzichtelijk van wordt is hij niet handig.

Goede bureaublad achtergronden

 • Helpen je om je bureaublad netjes te houden
 • Zijn rustgevend. Dat is ook meteen de reden dat ik zelf niet zo gauw voor een bureaublad collage zou kiezen. Te onrustig en onoverzichtelijk.
 • Zorgen voor inspiratie
 • Kunnen een herinnering/reminder zijn waar en voor wie je het allemaal doet
 • Het is leuk als ze gratis zijn ; )

Bureaublad achtergronden thema’s

Er zijn heel veel leuke thema’s om op te zoeken! Zoals

 • achtergrond natuur
 • achtergrond dieren
 • bureaublad achtergrond lente
 • achtergrond zomer
 • achtergrond herfst
 • achtergrond winter
 • achtergrond bloemen

Computer achtergrond make-over

In 2015 schreef ik onderstaande post over mijn computer achtergrond!

Mijn computer achtergrond was een zootje geworden. Overal slingerden bestanden en afbeeldingen rond. Ik wilde het netter maken. En vooral beter georganiseerd.

Dus zocht ik naar een nieuwe achtergrond voor mijn computerscherm. Daarbij had ik de volgende criteria:

 1. Rustige computer achtergrond
 2. Mooie en gezellige achtergrond
 3. Achtergrond die het mogelijk maakt om dingen te ordenen

Eerst viel ik voor een gezellige witte achtergrond met twee stoeltjes en een paar planken, maar die bleek toch te onrustig. Kijk dat was deze:

desktop

En deze wilde ik eigenlijk ook heel graag, maar was al helemaal veels te druk:

huisvlijt

Hieronder zie je wat het wel is geworden.

Bureau achtergrond voor de make-over!

bureau achtergrond

Bureau achtergrond na de make-over!

bureau achtergrond

Ik vond deze desktop achtergrond op www.wallpapercave.com. Mijn spullen staan nu netjes geordend bij elkaar op verschillende planken.

Leestip

Verjaardagskalender maken

Hoe ziet jouw computer bureaublad er uit? Is het opgeruimd? Wat is je achtergrond?

Similar Posts

64 Comments

 1. Die is leuk! Op mijn bureaublad staan drie leuke hondjes.Dat ziet er nog wel vrolijk en fris uit, maar op mijn échte bureaublad is het een……rommeltje zullen we maar zeggen. Ik wilde dat ik die ook met een paar muisklikken netjes kon krijgen…

 2. Ik moest eerst even kijken hoe het in elkaar zit. Ik vind het een heel leuk idee! Het ziet er erg netjes uit. Mijn bureaublad is een foto van onze kinderen. Wel wissel ik regelmatig van foto. Naar het seizoen van het jaar.

 3. Het ziet er goed georganiseerd uit :-)
  Bij mij is en mag het een ietsje voller. Er staat altijd een foto op die ik op dat moment mooi vind, meestal een van kleinzoon. Ik wissel regelmatig, want zo’n klein kind verandert natuurlijk nogal eens.

  Hoe krijg je eigenlijk die link ‘…..recently posted etc. in een reactie?
  Bedankt alvast.

  1. Dat is een goede vraag Gerda. Dat wordt geregeld door de plug in Commentluv. Ik zit nu te denken dat je je daar dan moet aanmelden waarschijnlijk.

 4. Haha, ik dacht eerst: wow, die heeft een grote kamer met alleen een bureau erin :P Maar toen zag ik dat je de achtergrond van je beeldscherm bedoelde :D Heel grappig!!

 5. Wat een leuk idee, dat bureaublad. Staat netjes, en beter dan wanneer alles maar op een rijtje staat.
  Maar ik houd helemaal niet van pictogrammen op mijn bureaublad, ga ze eens opruimen denk, en dan weer een leuke foto van de kinderen erop zetten, Dat houdt het ook netjes

 6. Wat een leuk bureaublad. Zo heb ik ze nog nooit gezien. Handig dat je lopende zaken op het prikbord kunt “hangen”. Ons bureaublad is gewoon het standaard bureaublad, niks speciaals.

 7. Oh wat grappig, zo’n bureaublad.
  Mijn bureaublad is een foto die ik een tijd geleden op het strand maakte, hoog vanaf een duin genomen… heerlijk rustig… maar misschien wordt het wel eens tijd voor een nieuw plaatje…
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  1. Ik had voorheen altijd mijn trouwfoto op mijn bureaublad,maar die is ingeruild voor een foto van mijn dochter toen ze een jaar was. Verder verander ik hem bijna nooit, wordt wel eens tijd 😁😁😁

  1. Ik maak een printscreen van beide en kleef die dan naast elkaar in een afbeelding. Die gebruik dan als achtergrond. Super motiverend voor mezelf. Ik zet de computer aan, zie direct wat ik moet doen en mooi daarnaast… “Hoeveel dagen tot het volgende verlof, olé, olé.” Ik heb wel een groot scherm, dat scheelt.

  1. Dank je Myriam! Mijn man zat altijd te mopperen dat ik het veel te vol had en dat het een rommeltje was. Dat kan hij nu dus niet meer zeggen.

 8. Haha, wat grappig! Ik heb op het moment een foto van de Amerikaanse vlag, in een prachtig blauwe lucht, gemaakt tijdens mijn Florida-reis. Ik heb hem het liefst altijd zo rustig mogelijk, dat leidt het minst af.

 9. Dat heeft je zoon goed gedaan.
  Ik denk meteen: “Opgeruimd staat netjes!” :-)
  Natuurlijk heb ik zoals elke jonge mama een foto van mijn baby op mijn bureaublad staan. (Origineel.)

 10. Mijn hondje is mijn bureau blad. En er staan maar een paar dingen op. Jou bureau blad vind ik iets te druk. Ik zou wat dingen weg doen.

 11. Mijn bureaublad bevat geen hinderlijke icoontjes. Gewoon alleen een foto, dat is genoeg.

  Love As Always
  Dimario

 12. Jij hebt er wel veel icoontjes op staan, als ik het vergelijk met mijn bureaublad. Ik wil er zo min mogelijk op hebben staan. En tja, vast niet verrassend: ik heb altijd een polderplaatje als achtergrond. Wel één met veel blauwe lucht, zodat daar alle icoontjes op staan en wat eronder staat goed leesbaar is.

 13. Ik heb een standaard afbeelding van palmbomen en vooral veel blauw. Ik ben het zo gewend dat ik het niet meer wil veranderen haha! Alhoewel een 3D achtergrond mij wel heel gaaf lijkt hoor.

 14. Ik heb als bureaubladfoto wel mijn gezin + schoonzoons + 3 kleinkinderen (en het 4e kleinkind in de bolle buik van mijn jongste dochter), inclusief mijzelf. Ik heb ook een tijdlang een leuke foto gehad van de kleinkinderen.

 15. Ik kijk al vanaf dag 1 dat ik begon met bloggen(dit jaar 11 jaar geleden) naar een lamp uit het stadhuis in Wenen. Zwart/wit eromheen de icoontjes gedrapeerd. Heerlijk rustig beeld.

 16. Ik vind je achtergrond uit 2015 echt geweldig! Ik heb zelf een foto van mijn moodbord over mijn blog. Dat is een makkelijke en fijne reminder.

 17. Dat zijn veel mapjes op je bureaublad. Ik heb vaak een eigen gemaakte foto als achtergrond.

 18. Bij Windows gaat het me te makkelijk. Als je in de Verkenner met een rechtermuisknop op een foto klikt, dan krijg je o.m. de optie ‘Als bureaubladachtergrond gebruiken’. Deed dat een keer per ongeluk nadat ik 10 foto’s had geselecteerd om te bewerken. Gevolg: Elke 10 seconde een andere foto als bureablad.

  Zelf heb ik een foto uit de buurt (midden in de stad: https://ximaar.files.wordpress.com/2020/01/bureaublad-2.jpg ) die ik mooi vind. Eerder was het een Duits stuwmeer. Mij maakt het niet veel uit. Doorgaans zie ik het bureablad maar weinig. Gebruik ‘m wel in plaats van de Windowstegels aangezien ik met snelkoppelingen op het bureaublad meer kan. Heb de bureaubladpictogrammen dan ook op flink groot staan.

 19. Oeh! Wat veel! Ik heb even geteld; ik heb 13 pictogrammen op mijn bureaublad staan. Die staan aan de linkerkant. Rechts heb ik vier mapjes staan waar documenten in staan. En meer heb ik niet. Maar ik ben dan ook een neurotische opruim-muts, he? Op mijn telefoon heb ik ook maar één scherm met mapjes met pictogrammen. Als achtergrond op mijn laptop heb ik gewoon een standaardachtergrond. Die achtergrond zie je toch niet als je aan het werk bent?

 20. Hahahaha, wat een leuk bureaublad zeg met die kast en planken. Ik heb er echt nooit bij stilgestaan dat je het ook zo kunt doen ☺️ ik heb een roze achtergrond met een quote: “Throw kindness around like confetti”. Lekker ‘corny’, maar ik hou ervan

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.