Hoe vind je mijn fidget ring?!

fidget ring

Ik zat op Facebook te kijken naar mensen die net als ik hun grijze haren laten uitgroeien, toen er ineens een advertentie van Olivia Jewelry voor een fidget ring voorbij kwam.

Hoewel ik nog nooit van een dergelijke ring had gehoord, werd mijn aandacht erdoor getrokken omdat hij mooie gekleurde steentjes had!

Enfin, lang verhaal kort, voor ik het wist had ik hem gekocht.

Impulscontrole versus zelfbeheersing: 10 versus 1.

Het is allemaal de schuld van het zogenoemde 'shiny object syndrome!'

Hoewel het met impulsaankopen vaak slecht afloopt, blijkt mijn fidget ring, ondanks mijn gebrek aan zelfbeheersing, een goede aankoop.

Wat is een fidget ring?

Om te  begrijpen wat dit voor soort ring is, moet ik eerst een andere vraag beantwoorden, namelijk:

'Wat betekent fidget?'

Het Engelse woord fidget of fidgeting betekent friemelen. Met andere woorden: een fidget ring is een friemelring. Het is een ring die speciaal gemaakt is om ermee te kunnen friemelen. Dit kan helpen bij innerlijke onrust en een zenuwachtig gevoel. Hij wordt dan ook wel een anti-stress ring of een anxiety ring genoemd.

Een fidget ring kan je bijvoorbeeld helpen om niet meer nagels te bijten als je gestresst bent. In plaats van aan je nagels te kauwen, ga je friemelen aan je anxiety ring. Dat is een behoud voor je nagels en het geeft je onrust een uitlaatklep.

Mijn fidget ring

Er zijn eindeloos veel soorten anti-stress ringen. Ik kocht de mijne dus min of meer per ongeluk bij Olivia Jewelry. De anxiety ring die ik kocht heet daar Rainbow Fidget Ring. Eén van de redenen dat ik hem zo impulsief kocht is omdat hij iedereen past.

Multifunctioneel

Eén van de dingen die ik zo leuk vind aan deze anti-stress ring is dat je hem op verschillende manieren kunt dragen. Ik draag hem natuurlijk het liefst met alle kleuren van de regenboog, maar je kunt ook heel eenvoudig slechts 1 kleurtje laten zien:

Fidget Ring 1

Presentatie van Olivia Jewelry

De presentatie van Olivia Jewelry is ook nog eens erg leuk! De ring werd bezorgd in een mooi roze doosje, dat ik kon openen met een laatje. In dat laatje lag vervolgens de ring.

Fidget Ring 2

Deze anti stress ring wordt ook verkocht als een 'ring voor je dochter'.

Fidget Ring 3

De ring kan dus ook nog eens veel sentimentele waarde hebben.

Praktische informatie

Deze regenboog ring is gemaakt van s925 sterling zilver. Ze beloven dat hij hypoallergeen en nikkelvrij is, en nooit zijn kleuren of glans zal verliezen. Ik betaalde in totaal 49 USD voor twee ringetjes; ik heb er ook eentje voor mijn jongste dochter besteld. Dat komt neer op ruim 43 euro voor twee fidget ringen.

Mijn conclusie

Ik ben erg blij met mijn mooie ringetje. Ik ben er echt voor 'gevallen,' en voor hetzelfde geld was het een enorme miskoop. Ik houd van de mooie regenboogkleuren. Friemelen doe ik er eigenlijk weinig mee, maar daarvoor kocht ik hem dan ook niet ; )

Fidget ring kopen

Je kunt een fidget ring kopen op bijvoorbeeld Etsy Nederland! Zoals deze:

anti angst ring
Maar ook op bol.com. Maar de anti stress ring op bol.com vind ik persoonlijk niet mooi. Als ze nou die hadden laten zien op Facebook dan had ik hem nooit gekocht!

fidget ring kopen

De fidget spinner

Herinner jij je nog de rage van de fidget spinner? Dat was een zogenoemde fidget toy. Ook bedoeld om onrust te kanaliseren. Mijn jongste zoon wilde er destijds graag eentje hebben. Hieronder zie je hem met zijn fidget spinner.

fidget spinner

Er blijken enorm veel zogenoemde fidget toys te zijn. Bij bol.com koop je onderstaand pakket met fidget toys, met onder andere een fidget cube:

fidget toys

Allemaal speledingetjes om mee te friemelen en te frunniken.

Mijn innerlijk calvinist vindt, dat als je dan toch iets met je handen wilt doen, je beter iets nuttigs kunt doen. Zoals haken.

Of breien!

Wat draag jij om je vingers?

Similar Posts

14 Comments

 1. Mooie ring en ook de gedachte er achter. Zelf heb ik een tijd geleden nieuwe ringen gekocht, omdat mijn vingers dikker werden. Jammer van de antieke exemplaren met herinnering

 2. Ik vind hem prachtig. Zou hem zo willen kopen, ware het niet dat ik net een nieuwe ring heb laten maken van de trouwring van mijn moeder. De laat ik nog wel eens zien

 3. Ik vind 'm prachtig! En ik heb dan geen officiële fidget-ring, maar ik gebruik mijn ring ook zo. Ik ben dan ook heel blij dat ik een nieuwe heb gekocht toen mijn oude niet meer paste.

  P.S: Ik was je even 'kwijt'. Op de één of andere manier verschijnen je berichten niet meer in mijn reader.

 4. O, ik had het geschreven, dat je berichten niet meer in mijn reader verschijnen en spontaan zijn ze er nu weer! Probleem opgelost;).

 5. een friemelring is nieuw voor mij...

  zelf draag ik geen ring meer, het is een mooi sieraad, maar bij bepaalde werkzaamheden draag je die toch beter niet

  Prettige dag

 6. Ik draag alleen de trouwring nog. De rest en dat zijn er veel ligt helaas in een kistje omdat ik ze niet meer kan dragen i.v.m. gewrichtsklachten. Ik was in mijn jonge jaren dol op ringen.

 7. Helemaal geen een,het is veels te lastig, misschien alleen voor speciale gelegenheden.dan heb ik een paar gouden ringen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.