Reacties

Nieuwe rage: fidget spinner. Wat is er zo leuk aan?! — 39 reacties

 1. De vrouw die dit speeltje ontwikkeld heeft in 1993 voor haar drukke kindje, heeft het patent In 2005 opgegeven, want het kostte haar meer dan het opbracht. Daar zal ze nu wel. An balen, want verdient dus helemaal niets aan deze rage.

 2. Ik had er al plaatjs van gezien en vroeg me al af waarom die dingen zo interessant zijn. Ik heb er niks mee. Ik herken wel de behoefte van kinderen om iets te hebben waardoor ze zich beter kunnen concentreren op school. Voor mij hielp het om te tekenen. Dan kon ik beter luisteren. Dat werd maar door weinig leraren begrepen ;-)
  Een van mijn zoons vind het leuk om met een telefoonhoesje in de lucht te gooien als ie achter de PC zit. Grappig om te zien hoe volleerd zoiets eruit gaat zien.

 3. Leuk! Ik ben dol op alles wat draait! Mijn vader maakte vroeger van een houten naaigarenklosje kleine tolletjes met in de punt een piepklein apijkertje. Wij trokken met kleurpotloden allemaal streepjes op het tolletje en dat gaf bij het draaien een geweldig leuk effect.

 4. Ik vind het er best leuk uitzien. Ik heb vroeger als kind ook wel speelgoed gehad waarvan ik me later afgevraagd hebt hoe ik dat ooit leuk kon vinden. Is toch een andere belevingswereld van kinderen.

 5. Ik werk in het speciaal onderwijs maar vind ze persoonlijk vervelend. Kinderen worden er niet rustig van of ja ze gebruiken ze meer om er lekker mee te spelen elkaar trucjes te laten zien. Dus niet echt rustgevend hoor in de klas.
  Geef mij maar gewoon een tengel ;)

 6. Ik had er ook echt nog nooit van gehoord. Maar gisteren haalde ik mijn kleindochter van school, en ze vroeg onmiddelijk of ze een spinner mocht hebben. Dat heeft ze me dus eerst even uit moeten leggen. Volgende week ga ik er samen met haar 1 kopen, zelf betaalt ze de helft. Ze zei ook dat ze er in de klas niet mee mochten spelen en dat lijkt me heel logisch..

 7. Ik ken ze al langer. Als leerkracht zit ik op Facebook op leerkracht groepen en in Amerika zijn ze al maanden hot. Ik wist meteen wat het was toen de leerlingen er bij had de. Bij mij in de les mogen ze die dingen niet gebruiken. Ze hebben hun handen voor andere dingen nodig.
  Ze kunnen trouwens wel gevaarlijk zijn. De namaak widget spinners zijn van slechte kwaliteit en verliezen onderdelen....

 8. Ik vind ze superleuk, mijn neefjes hadden er elk ook eentje. Ik wil er nog 2 kopen, zodra ik een keer ergens kom waar die dingen niet weer uitverkocht blijken te zijn.
  Perfect om mee te fröbelen tijdens het tv kijken!

  • Het zal mijn innerlijke Calvinist wel zijn, maar dan denk ik: 'Kun je dan niet beter een trui breien/fröbelen? Dat heeft tenminste nog nut!

 9. Ik heb er onlangs gekocht voor de jongste zoon van 8. En naar mijn gevoel is dit een superding! Mijn zoon draait al sinds hij baby was, in zijn haren. Hij wordt daar rustig van. Maar hij kan zijn haren enkel heel kort hebben want hij draait z'n vingers in de haren en zit dan vast, wat resulteert in trekken aan de haren. Mijn vriendin (kapster) zei me dat hij op sommige plekken al tekenen vertoont van kaalheid... De fidget spinner zorgt ervoor dat hij niét meer aan zijn haren frult! Ik ben hier dus heel heel heeeeel blij mee????

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder