Reacties

Toen roken nog gezond was... — 24 reacties

 1. Ik ben in 1981 begonnen met roken en heb tot 2006 met twee onderbrekingen gerookt. Nu rook ik dus al meer dan 6 jaar niet meer, gelukkig! Ik mis de stank niet en ik ben niet zo snel buiten adem. Helaas rookt onze oudste van 18 jaar wel (buiten, in ons huis wordt niet meer gerookt) De middelste van 16 gelukkig niet, die vindt het vies :)
  Groetjes,
  Thara

 2. Ik ben van 1952, in die tijd rookte vrijwel iedereen,ook op school, in de kantine en de leraren voor de klas rookten ook. Op mijn 20e ben ik gestopt omdat mijn toenmalige vriend het vreselijk vond. Hij had er echt last van. Gelukkig nooit meer mee begonnen, ook niet toen die vriend al lang weer verdwenen was.
  Mijn latere partners rookten niet en ook mijn dochters roken niet.

  • Apart eigenlijk, hoe roken er destijds gewoon bij hoorde! Mijn vader vertelde dat het in de jaren zestig ook gewoon een sociale vaardigheid was!

 3. Ja, die leuke creatieve "en tussendoor een Tivoli"-vrouw! Ik herinner me haar nog goed. Inmiddels wil ik nog steeds wel creatief zijn, maar ben ik zó blij dat ik niet meer rook: 13 jaar geleden definitief gestopt.... Nu alleen nog het extra gewicht eraf....

  • O wat is dat extra gewicht vreselijk he! Ik ben in november gestopt en krijg de kilo's er niet af. Dus het gaat ook niet meer gebeuren begrijp ik van jou?!? Maar inderdaad die gelukzaligheid over die onafhankelijkheid weegt wel zwaarder dan die 10 kilo!
   Groetje BrEkster

  • 10 Kilo?????????????? :-)

   (Was het daar maar bij gebleven................)

 4. Ja, ik heb heel veel Samson shaggies weggerookt en Malboro was idd heel stoer. PallMall werd door `de meisjes` gerookt en Belinda menthol was voor de tuttebellen op school. Dit is wat in mijn geheugen naar boven komt. Maar bij ons op de MAVO werd er door de leraren in de klas gerookt. Ik weet dat de leraar Duits behoorlijk pijp rookte en brave leerlingen mochten nog weleens een pakje pijptabak halen, bij de sigarenboer.

  Gelukkig heb ik 11 jaar geleden de shag aan de wilgen kunnen hangen, wat mij wel 25 kg extra heeft opgeleverd, maar inmiddels is dat weer weg.

  Onze kinderen zijn er nooit aan begonnen, zij hebben het altijd vies gevonden.

  • Ook bij jullie dus het 'verkeerde voorbeeld' geven, en dat kinderen desondanks niet zijn gaan roken. Bij mijn ouders ging het ook zo. Het haalt ergens de druk van de ketel w.b. de opvoeding: blijkbaar is het gedrag van ouders echt niet doorslaggevend voor het gedrag van de kinderen!

   Ik herinner me de pakjes van Belinda: is dat niet zo'n blondje met kort haar? Grappig dat dit voor 'tuttebellen' was!

 5. Rare actie van de EU sponsoren ... of het wel lekker gezond is om de zooi van een vliegtuig uitlaat op te snuiven ...
  Marion

 6. Toen onze kinderen nog jong waren hebben we als ouders beloofd; geen brommer en niet roken? Dan betalen wij je autorijlessen. En dat is gelukt, niemand rookt in ons gezin.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

 7. Ik heb gerookt en hoe!
  Tot ik 14 jaar geleden van mijn toenmalige vriend het boek van Allen Carr kreeg. Oh, en een Viva erbij, 'omdat ik ook iets leuks moest krijgen'. Het boek zette ik dan ook weg in de kast. Om een of andere reden begon ik het wat later te lezen en toen het boek uit was, betekende dat dus stoppen met roken. En dat heb ik toen maar gedaan.
  Nog steeds een van de beste beslissingen uit mijn leven!

  • Wat mooi dat een boek je zo heeft kunnen inspireren! Bij mij werk het zo met boeken over hardlopen! Als ik geen zin heb, helpt het lezen van zo'n boek.

 8. Ik was een zware roker, maar ik ben heel lang geleden in ene keer ermee gestopt. Het is zo lang geleden dat ik niet eens meer weet wanneer. Ik weet wel nog dat ik van het stoppen erg veel ontwenningsverschijnselen had, maar gewoon heb doorgezet.

 9. Ja, inderdaad absurd hoe roken toen gepromoot werd. Mijn ouders rookte ook, en veel. Ik heb ongeveer 13 jaar gerookt. Toen in een keer gestopt.

 10. Zelf heb ik ooit op de mavo een poging tot roken gedaan, maar de combinatie van zonde van het geld en het feit dat ik het vies vond maakte dat ik nooit ben gaan roken. Mijn vader pruimde tabak omdat hij asmatisch was en roken dus geen optie was : ) en mijn moeder heeft nooit gerookt. Mijn toenmalige man rookte wel en ook mijn dochter begon er redelijk vroeg mee. Haar vader deed tientallen pogingen om te stoppen, maar was daar niet succesvol in en ook zijn zoon, de halfbroer van mijn dochter rookt. Al zijn die alle twee zo 8 jaar geleden overgestapt op vapen, want veel gezonder. Over dat laatste heb ik zo mijn twijfels, want zoals we vele jaren geleden nog niet wisten wat de schadelijke gevolgen van roken waren, zo weten we dat nu over vapen ook niet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>