Reacties

Mieren in huis?! Net als ik? Zo kom je er vanaf! — 53 reacties

 1. Antimiertip van mijn zus : meng gelijke delen poedergist met bloemsuiker en strooi die op de loopplekken van de mieren. De mieren worden aangetrokken door het zoete goedje, eten ervan, nemen het mee naar hun nest en door de gist "ontploffen" de mieren. Niet echt diervriendelijk maar dit middel is tenminste een natuurlijk middel dat geen gevaar oplevert voor huisdieren en kinderen

 2. Ooit eens een gigantische mierenplaag in huis gehad, wat ik heb opgelost door een hele dikke laag mierenpoeder te strooien langs de kant, waar ze binnen kwamen.
  Nooit meer een mier in huis gezien!

  Wel had ik vorige week een muis in huis, die gelukkig werd gevangen door mijn lieve, aaibare katje, wat een tijger bleek te zijn met de muis in haar bekje, grommend liet ze mij weten, dat ik niet in de buurt moest komen.
  Ik ben gelukkig niet bang voor muisjes, ik vind ze wel schattig, maar buiten!!!
  Geen idee, hoe en waar het is binnen gekomen, alle hoeken en gaten afgezocht, maar niets van een opening kunnen vinden.
  Ik ben ernstig secuur met etenswaar, omdat ik geen ongedierte in welke vorm dan ook in huis wil, dus ik begrijp er dan ook niets van, waarom die muis in huis kwam.

  Maar goed, mierenpoeder was dus mijn oplossing en ook goot ik ieder voorjaar op de zandhoopjes tussen de tegels van het terras wat spiritus, wat ik dan in brand stak.
  Mieren werpen wat zand op boven hun nesten, waardoor je goed kunt zien, waar de nesten dicht bij huis zitten. Werkte ook goed...

  Groetjes Lily

  • Oh wat leuk dat het katje lief en aaibaar is geworden! Haar grote broer die nog bij ons woont is ook echt een tijger als het gaat om muizen en zelfs duiven...

   Goed om te horen dat het mierenpoeder goed werkte bij jou!

  • Ze is zo'n schatje, Nicole, het liefste en leukste katje, wat ik ooit gehad heb en ik heb toch al heel wat katten gehad, maar zij springt er bovenuit!
   Maar ja, ik was al verliefd op haar, toen ik de foto op je weblog zag ;)
   Vorige week had ze weer een muis te pakken, maar ik weet nu, waar ze vandaan komen: achter de koelkast zit een smalle spleet bij de plint tussen binnen en buitenmuur. Woningbouw vragen om dit dicht te maken!

   Nog even over mierenpoeder: vorig jaar had ik in een zak compost een enorm mierennest, mierenpoeder erin gestrooid en weg waren ze, dus ik vind mierenpoeder het best werken!

   Groetjes Lily

  • Op zich ook wel heel fijn dat ze de muizen vangt! Ik vind muizen eng en vies. Dus als de kat die binnenshuis pakt, ben ik alleen maar blij : ) Zolang hij er tenminste niet binnen mee gaat spelen.

   Dat mierenpoeder klinkt heel effectief!

 3. Oooh daar heb ik twee jaar geleden echt super veel last van gehad. Heb alle huis-tuin-en-keukenmiddeltjes geprobeerd maar ik kreeg het NIET voor elkaar om ze uit te roeien. Daarom uiteindelijk toch maar gewoon mierendoosjes neergezet en binnen een paar dagen had ik er geen last meer van.
  Ze zijn gewoon zo hardnekkig en kon totaal niet uitvinden waar ze vandaan kwamen. Goede tips had nog niet alles geprobeerd zoals peper bijvoorbeeld.

 4. Mierengif is vreselijk spul. Neonicotinoïden. Komt in in het milieu, de biosfeer en blijft daar zijn giftige werk doen.
  Helpt de hele insectenwereld om zeep inclusief bijen en vlinders en alles wat er van leeft. Ook onze insektenetende vogels als zwaluwen bijv. N I E T gebruiken.

  De andere tips zijn prima

 5. In het huis van mijn ouders zijn in de lente en zomer ook altijd zo veel mieren te vinden. Niet normaal. Hele handige tips en die zal ik zeker gaan delen met mijn moeder, zodra ze weer zoveel mieren in huis ziet, haha.

 6. wat een goeie tips en wat leg je het allemaal op een luchtige en leuke manier uit zeg. Wij leggen altijd stuivers neer en inderdaad cayenne peper. Maar dat van die krijt wist ik nog niet.

 7. Handig en goede tips. Ja..als het weer warm is dan komen alle dieren uit. Van mieren tot andere insecten. Vervelend! Wij hebben middeltjes tegen de mieren ook gekocht die van Kruidvat

 8. Oh, mieren. Grr....Vorig jaar stroomden ze ineens bij de deur mijn hal binnen en ik kwam er maar niet achter waar ze toch vandaan kwam. De hele hal, waar ik net grote schoonmaak had gehouden, vol stuivers en nootmuskaat (stinkt!), maar ze wandelden er vrolijk doorheen en verspreidden mijn middeltjes. Uiteindelijk stond ik midden in de nacht mieren weg te stofzuigen. Toen het eindelijk ging regenen, verdwenen ze als sneeuw voor de zon. En mierenlokdozen, dat leek ook te werken. Maar phoe, ik hoop dat het me dit jaar bespaard blijft.

 9. Ik leerde van een hovenier dat babypoeder(die voor de tere billetjes) ook goed helpt. Rond het nest strooien. Kan net als Vim weinig kwaad, behalve voor mieren dan.

 10. Talkpoeder langs de kieren en naden waar ze binnen komen. Werkt prima en diervriendelijk (ook als je nog huisdieren hebt, waarvan je niet wilt dat ze verkeerde stoffen binnenkrijgen).

 11. Hoi Nicole,

  wat een goed informatief stuk!
  Alle tips die er zijn zitten er in!
  Dank je wel...
  (Bij mij liggen een paar stuivers in de vensterbank)

  Groetjes van Marlou

  .

 12. Hallo Nicole, Beetje laat ben ik weer hier op je mooie logjes site met mooie weetjes. Van mieren heb ik niet zoveel in huis want zit 2 hoog. Wel van die vliegende mieren die af en toe binnen komen als mijn raam heerlijk openstaat. Maar ik ben een natuurmens en zal ze nooit doden hoe lastig ze soms kunnen zijn als je ze wel ontvangt. Er Ik heb op de natuur blogspot: De mens en de natuur er ook eens over geschreven. Kleine insectenleven: Mieren, en dan zal je lezen dat ze ook goed werk doen al zijn ze lastig als je ze in huis heeft. Vermijd het zoete los op de grond want daar houden ze van en je laatste tips zijn ook heel belangrijk.

  Bedankt voor je reactie ook op mijn woorden en wens je ook veel leesplezier op de mijne waar voor elk wat wils er is te vinden.

  • Ik las een tijdje terug het boek plaagdieren en dat kijkt ook op een positieve manier naar de dieren die wij vaak hinderlijk vinden. Het beschrijft hun functie en zo. Ik vond het een intrigerend boek.

 13. Hier liggen altijd stuivers bij de voor en achterdeur in de hoekjes en houd idd de mieren buiten. Al jaren
  Moet alleen opletten met de kleinkinderen want die vinden dat geld op de grond reuze interressant hihi

 14. Op dit moment zie ik wel eens een verdwaalde miet en die heb ik zo naar de eeuwige jachtvelden geholpen. Maar áls ze eenmaal de loop naar ons huis hebben brengt een mierenlokdoosje van welk merk dan ook ( ze doen allemaal hetzelfde) uitkomst.

 15. In huis geen last (wonen 9- hoog) maar in de caravan tijdens vakantie des te meer. Op de plekken waar de mieren binnenkomen,normale talk- of babypoeder strooien en binnen de kortste keren zijn ze verdwenen, het blijft een probaat middel. de huis van de mier droogt uit en ze komen ook niet terug!!

 16. Een probaat middel om in je tuin bij mierennesten , deze te bestrooien met VIM schuurpoeder met citroen. Om de mieren in het nest gaan dood. Weg mierennest.
  Je kan ook een mierenspoor bestrooien met VIM

 17. Koffiedik strooien in de nesten en kokend heet water met chloor in de gaten gieten. Hielp wel wat vooral het koffiedik, want je ziet ze bijna niet meer Alleen komen ze hier nu via het lint van de rolluik binnen. Dus ze zijn uit hun nest gejaagd en lopen nu tegen de muur op! Eindeloos gevecht elk jaar weer. Ik ga jullie tips opvolgen bedankt daarvoor!

 18. Wat een handige tips! Ik heb net een nieuw huis, en kwam er pas vlak na de koop achter dat het in de keukenkastjes krioelt van de mieren, die zijn dus gewoon expres niet open gedaan door de makelaar tijdens de bezichtiging… Dus heb de tips zoveel mogelijk gebruikt, extra schoongemaakt, mierendoosjes neer gezet maar was helaas nog niet genoeg. Dus extra tipje zeker als voorkomen niet meer kan, beter gewoon iemand laten komen om die mieren weg te halen, had geen zin om mieren in mijn gloednieuwe meubels te hebben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder