Reacties

In welk fruit zit het minst suiker? Handige top 12! — 66 reacties

 1. Aardbei en bessen (diepvries) in de yoghurt smorgens, en verder op de dag een appel. In de pruimentijd pruimen, die vind ik erg lekker. Ik ben niet zo voor het kopen van fruit wat hier niet groeit, dat komt omdat ik de vervoerskosten meetel als vervuiling van de wereld Ik probeer zoveel mogelijk lokaal te kopen. Lokaal, dat is met een cirkel van max 100 km om mijn huis. Daar groeien geen bananen of sinaasappels. Wel allerlei appels peren kersen bessen aardbeien en druiven(ik werk zelf op een wijngaard).
  In mijn tuin staan bessenstruiken, een pruimenboom, een appelboom en een walnotenboom.

 2. Rekening houden met suiker doe ik te weinig, maar ik weet soms ook niet meer wat ik moet geloven.
  De een zegt 'eet helemaal geen suiker meer', dan lees ik weer 'je lichaam heeft suiker nodig'. Vervolgens lees ik dat je niet elke dag druiven mag eten en twee dagen erna is het niet erg om dagelijks wat druiven te pakken.
  Ik pak gewoon wat ik lekker vind (met mate, dat dan weer wel), want ik leef maar 1x :p haha. Liefs.x

  • Ja, vermoeiend is dat hè?! Al die voedsel hypes. Op druiven zit weer relatief veel bestrijdingsmiddel zeggen ze, dus wellicht komt daar dat advies vandaan.

   Maar ik word er soms ook wel een beetje moedeloos van.

 3. Wij eten heel veel aardbeien, kiwi's bananen en af en toe een appel. Ik heb liever dat mijn dochtertje goed snoept dan continu snoepjes eet. Dus in de ochtend meestal lekker banaan of kiwi en in de middag lekker veel aardbeien.

 4. Wij eten veel aardbeien! Ophelia is er dol op. Verder hebben wij nooit sappen in huis. We drinken meestal thee, water, koffie of melk/karnemelk. We halen alleen sap als we bezoek krijgen en krijgt Ophelia alleen een beetje sap en dan is de verhouding vaak 1/5 sap en rest water...mijn zoontje wil ik eigenlijk helemaal geen sap geven. Hij vindt water lekker en zo wil ik dat graag houden. Ben wel blij dat ze steeds meer rekening hoiden met de hoeveel suikers in drinkpakjes voor kinderen!

  • Ja, het is volgens mij echt wel een aan het verbeteren. Fijn dat jouw kinderen sap en water drinken. En bij sap kun je de hoeveelheid toegevoegde sap steeds minder maken en heb je de hoeveelheid suiker goed in de hand.

 5. Suiker in fruit maak ik me niet druk om. Bananen zijn erg gezond en ik blijf ze lekker eten. Wat ik wel gemerkt heb is dat ik niet goed reageer op smoothies. Dan wordt de suiker uit het fruit te snel opgenomen. Gewoon stukken fruit maakt dan weer niet uit. Vruchtensap vind ik ook niet fijn. Maar gewoon lekker fruit eten, lijkt me heel gezond. Ik verbaas me meer over al die bewerkte producten waar suiker(s) in zitten. Een van mijn zoons verdraagt suiker niet goed, maar je ontkomt er niet aan of je moet echt alles zelf maken.

  • Interessant dat de manier waarop fruit verwerkt wordt dus zoveel uitmaakt voor de vertering VeggieMo. En goed dat je weet wat goed gaat, en wat niet.

 6. Ach, weet je, al vanaf dat ik puber ben zie / hoor ik meiden / vrouwen (in mijn ogen) eten zo labelen. Dan is dit weer niet goed, dan is dat weer niet goed, dan mag je weer bepaalde dingen niet samen eten (of juist wel) en de aardappel wordt al 30 jaar verguisd.

  Ik geloof in alles met mate (behalve misschien groenten en koolhydraten). En ik denk dat een appel gezonder is dan een suikerklontje, alleen moet je natuurlijk geen 10 stuks fruit op een dag gaan eten.

  Ik eet gemiddeld 1 stuk fruit per dag (ben geen fruiteter) en 's morgens een klein handje rozijnen door de pap. Geen idee of het genoeg / gezond / niet te suikerig of te bla is. Ik vind het echter prima zo.

 7. Het advies van de WHO gaat over TOEGEVOEGDE suikers, niet over suiker in het algemeen. Want ook koolhydraten zijn suikers, alleen grotere. Toegevoegde suiker is meestal een monosacharide die erg snel opgenomen wordt.
  Fruit wordt gewoon geadviseerd zonder beperkingen binnen een gevarieerd eetpatroon anders dan de gewone: te veel en eenzijdig is ook niet goed.

 8. Als er geen suiker in zit, dan is er wel iets anders niet goed: bestrijdingsmiddelen, e-nummers, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, te veel zout, te veel verkeerde vetten, -anti-bioticaresten, hormonen, een stofje wat er van nature inzit maar de kans op kanker vergroot, blablabla. Wat vooral gezond is, is je gezonde verstand gebruiken, want er is geen voedingsmiddel wat niet door de een of andere stroming tot ongezond bestempeld id. Maar weet je wat pas ongezond is? Niet eten, daar ga je dood aan....

  • Daar zeg je me wat Kaat: 'Er is geen voedingsmiddel dat niet door een of andere stroming tot ongezond bestempeld is'.

   Je zet me aan het denken, want nu probeer ik een voedingsmiddel te verzinnen dat nog oké is : )

 9. Oei.... en ik eet juist appels en bananen. Wist niet dat daar zoveel suikers inzaten. Ik let er zelf niet heel goed op. Al doe ik geen suiker meer in de thee en zijn mijn 3 kleine glaasjes tegenwoordig nog maar 1 klein glaasje.

 10. Ik eet gewoon 2 stuks/porties fruit per dag. Als ik zin heb in aardbeien, eet ik aardbeien. Wil ik een banaan, neem ik een banaan. Als je gevarieerd fruit eet en niet meer dan 2 à 3 porties per dag, kun je 't volgens mij niet verkeerd doen.

 11. 7 suikerklontjes 110 kcal? Moet dat niet veel meer zijn? Eigenlijk ben ik ervan overtuigd dat twee stuks fruit gewoon gezond is. In ieder geval veel beter dan snoep, koek of andere troep :-)

 12. Ik ben gek op fruit. Elke ochtend eet ik een banaan door mijn yoghurt en muesli heen. Ik wist dat daar veel suiker in zit, maar niet dat daar het meeste in zit. Het aardbeienseizoen komt er ook weer aan, en daar ben ik ook gek op. Daar zit gelukkig weer minder suiker in zo te zien. Ik houd er eigenlijk geen rekening mee. Fruitsappen drink ik niet, en voeg geen suiker toe aan mijn koffie of thee.

 13. Ik dacht ik kijk meteen hoeveel suiker in mijn frambozen zit die ik net voor een cake gebruikte. Staan ze niet in de tabel... Ik denk altijd maar zo: je kunt beter fruit eten met suiker erin dan een snoepje ;).

 14. Ik dacht dat er in aalbessen heel weinig suiker zat. Maar due zijn nog niet in de winkel denk ik. Ik ben er ook mee besmet geraakt, maar ik merk ook dat minder suiker mij gezondheidsvoordelen oplevert.

 15. Goed artikel! Ik ben ook bewust bezig met suiker en was me bewust van het feit dat natuurlijke suikers net zo behandeld worden door je lichaam als 'gewone' suikers. Dat je als vrouw 25 gram mocht was mij niet bekend! Ik schrok ook best wel van de hoeveelheid suiker in een banaan en appel. Die worden hier namelijk best wel veel gegeten!

  • Op zich zijn appels en bananen gewoon heel gezond, want het is fruit en daar zitten veel voedingsstoffen in. Het is alleen dat het ingrediënt 'suiker' wat minder leuk is : )

 16. Oh, fantastisch. Ik ben gek op aardbeien, maar op de één of andere manier dacht ik altijd dat daar veel suiker in zat. Niet dus. goed om te weten volgend jaar in het aardbeienseizoen:).

 17. Handig om te weten hoeveel suiker in zit. Kokosnoot is heel weinig. Ik dacht altijd wel meer suiker in zat... Aardbeien vind ik niet lekker. Wel gezond. Andere ook wel..... Kijk eens naar banaan zit ook veel suiker erin.

 18. Twee stuks fruit per dag is aanbevolen.
  Maar er zit meer suiker in dan je denkt, blijkt al uit je lijstje.
  Mandarijnen: 9,2 gram en druiven: 16 gram zijn mijn favorieten, net die met meer suiker. Hans

 19. Ik eet nooit echt fruit, mag ik wel vaker doen! Kokosnoot vind ik lekker btw, de hele lijst wel eigenlijk! Ik wist niet dat fruitsuikers net zo ongezond waren als gewone suikers.

 20. Ik probeer altijd voldoende fruit te eten, maar het schiet er soms bij in. Ik had het gevoel dat er in aardbeien meer suikers zouden zitten, dus vind het een interessante ontdekking dat ie op nummer 1 staat!

 21. Ik vind het jammer dat er zoveel suiker zit in een glas verse sinaasappelsap, want dat vind ik heerlijk! Maar omdat het niet zo gezond is, zie ik het echt als een traktatie. Verder probeer ik, nu zeker in de winter, wel twee stuks fruit op een dag te eten en let ik niet heel erg op hoeveel suiker erin zit eigenlijk.

 22. Ik hou geen rekening met suikers, want suikers zijn ook energie leveranciers en die heb je ook nodig om de dag door te brengen. Nou ja.. ik hou geen rekening met suikers in fruit dan. Ik eet lekker één tot twee stuks fruit per dag.

  Love as always
  Dimario

 23. Ik probeer bewust bezig te zijn met mijn voeding. Ik eet natuurlijk hierbij ook suikers. Maar zoveel mogelijk van natuurlijke producten, zoals fruit. Het liefste eet ik ook aardbeien, mandarijnen en bananen. Topartikel, bedankt hiervoor.

 24. Ah.. nee, hoor. Daar houd ik me dus helemaal niet bezig. Alsjeblieft, zeg. Ik doe nergens suiker in. Moet ik nou ook nog op gaan letten wat voor fruit ik eet? Dat doe ik dus niet. Eten moet toch ook nog gewoon lekker zijn?

 25. Ik vind het best vermoeiend dat haast niks meer 'mag'. Fruit is ongezond, melk is niet goed, vet niet, suiker niet. Terwijl het volgens mij gewoon gaat om met mate iets eten of drinken. Ik lust graag bananen, mandarijnen en druiven. En eigenlijk let ik nooit op suikers. Ik gebruik ook niet zo veel suiker denk ik (ik drink mijn koffie zwart, drink meestal water, ben niet zo'n snoeper) dus ik let er eigenlijk nooit op.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder