Reacties

Appeltaart bakken in ovenschaal of ander model — 32 reacties

 1. Het model maakt me niet uit en ik lust alles! Deze ziet er heerlijk uit! Leuk, zo'n baktraditie. Mijn vader bakte in de jaren 50, 60 en zeventig van de vorige eeuw elke zaterdag een groot krenten-rozijnenbrood, was ook heerlijk!

 2. De laatste jaren ga ik vooral voor variaties van appelcake. Appeltaart glutenvrij vind ik een gehannes. Appel/kruimel lukt wel goed. Ik heb zelfs een appeltaartenkookboek :-) Een van mijn eerste kokboeken. Ik lust er wel rozijnen in, maar doe dat bijna nooit. Noten heb ik er liever niet in. Dat wordt zo zwaar vind ik.
  En was de appeltaart lekker?

 3. Met pi-dag (14 maart) maken we altijd een aparte appeltaart. Met verjaardagen de meest creatieve taarten die je je kan bedenken...en verder vrij standaard of gewoon in een speciale bakvorm.Zondag is hier bakdag. Zoals zaterdag soepdag is.

 4. Hier juist graag rozijnen. En veel kaneel!
  Honing ipv suiker, glutenvrij meel en no egg (een ei-vervanger). Kokosolie ipv boter.
  Geraspte kokos erin is ook overheerlijk!

 5. Oh wat ziet die taart er lekker uit! Voor de smaak hoort er wat mij betreft absoluut roomboter in. Ik bak zelf graag een snelle appelkruimeltaart met havermout, maar dan niet met zo'n overbodig pak mix van Koopmans of Honig ;)

 6. Appeltaart bak ik vaak in een vierkante springvorm. Ik hou niet van noten in een appeltaart. Het lekkerst vind ik 'm met alleen appel, niet te veel rozijnen en wat custarpoeder door de vulling. En suiker & kaneel. Ik snij de appels in schijfjes. Flink veel appels en dan, voor je die ruitjes of reepjes deeg erop doet, de vulling flink aandrukken.

 7. Als ik 'appeltaart' vrij mag interpreteren als 'appelgebak' dan is mijn favoriet appelplaatkoek (anders dan de naam doet vermoeden, geen harde koek maar zacht gebak). In het beslag zit custard(poeder) en dat vind ik echt heel lekker. Daarnaast wil ik graag heel veel kaneel en een beetje citroensap of rasp (als ik verse citroenen in huis heb).

 8. Hahaha... de vorm kan me gestolen worden. Het gaat bij mij om de smaak! Ik houd van een krokante korst. Dat vind ik het belangrijkste. Niet die appeltaarten die al de hele dag staan en heel erg plakkerig zijn. Zoals ze toch het meeste worden gepresenteerd in een restaurantje of lunchroom.

 9. ouderwetse appeltaart heb ik nooit gebakken, ik durf het bijna niet te zeggen, daar ik wekelijks bak!
  Appelcake, appelplaatkoek, appeltaart met (wal)noten, kaneel ,bruine suiker, citroen erin en veel appel.
  Persoonlijk vind ik appelcake ( dit kan ook op een kleine plaat gebakken worden) met wat citroen het lekkerst, in de herfst/winter appeltaart met kaneel bruine suiker, wat citroen en eigen walnoten!!! en een dot lobbige slagroom!
  Rozijnen doe ik er soms in daar ik persoonlijk niet dol ben op rozijnen.

  Ik heb zelfs het appeltaart boek van Janneke Philippi!!! Super, ook heerlijk om onder het genot van een kom thee met een stuk appelcake in te lezen!! Onthaastmoment!!!

 10. Elke week ! wat heerlijk zeg. Zo lekker appeltaart en helemaal als hij nog een beetje warm is. Mij zou de vorm het model niet zoveel uitmaken ;) ze smaken toch wel.

 11. Eigenlijk bak ik te weinig appeltaart, ik zou sowieso wat meer willen bakken.
  En noten hoeven voor mij niet perse, maar rozijnen vind ik toch wel erg lekker!
  Een ruitje lukt mij niet altijd, ik krijg dat nooit zo netjes.

 12. Heerlijk appeltaart.
  Ik bak hem zelden zelf, aangezien vriendlief niet zo van appeltaart houdt.

  Mijn vader bakt hem meestal. Hij doet ook de ouderwetse ruitjes manier.

 13. Mmmm, lekker! Ik bak niet vaak appeltaart. Vind het erg veel werk en op een of ander manier heb ik altijd deeg tekort voor de bovenkant... Ik maak vaak een kwarktaart. In allerlei verschillende smaken zodat we elke zondag een andere smaak hebben!

  • Vroeger, op school leerde ik hoe ik het zonder zakjes en zo moest maken... Maar nu doe ik het altijd met een pak van dr. Oetker. Lekker makkelijk en vlug klaar! Ik ga meestal voor 't gemak...!

 14. Op vrijdag avond help ik mijn jongste dochter met het bezorgen van haar folders en heel vaak als we dan terug thuis komen rond 20:30 uur dan haalt mijn man en oudste net de appeltaart uit de oven en gaan we met zijn allen naar Holland got talent of iets anders kijken. Meestal maakt hij ruitjes en als ik de taart maak wordt het en soort van spinneweb omdat ik nooit genoeg beslag over heb.
  We eten de taart met appel en rozijntjes.
  En wat er absoluut niet in mag van mij is amandelspijs iekssss dan lust ik het niet meer.

  • He jakkes inderdaad. Amandelspijs vind ik er ook niet lekker in. Wat gezellig dat je man op vrijdagavond taart bakt en dat jullie dan samen tv kijken!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder