Voedselkap/ vliegenkap van de Action om je eten te beschermen

vliegenkap action
De vliegenkap van de Action beschermt het fruit voor mijn jongste zoon : )

Met het mooie weer komen ook de vliegen, en andere ongenode gasten.

Gedurende de herfst en winter kan ik fruit voor de kinderen gewoon mooi op de keukentafel uitstallen. Maar in de zomer durf ik dat niet. Want dan ben ik bang dat er vieze vliegen op gaan zitten en zo.

Action vliegenkap

Daarom kocht ik bij de Action een ‘food cover’ oftewel in goed Nederlands een voedselkap. Zo’n voedselkap wordt ook wel vliegenkap genoemd. Ik betaalde 55 cent voor deze voedselkap van de Action. Hij is er in diverse kleurtjes, maar ik koos voor zonnig geel!

Voedselkap: 2 soorten

Voedselkappen heb je doorgaans in 2 varianten:

 1. Een opvouwbare/inklapbare voedselkap
 2. Een ‘harde’ voedselkap. Hieronder een voorbeeld van zo’n harde voedselkap

  vliegenkap
   Paarse vliegenkap van 9,90 bij bol.com

Het grote nadeel van een harde voedselkap vind ik dat hij veel plek in neemt, als je hem niet nodig hebt. Daarom koos ik voor de opvouwbare variant. Ik moet wel zeggen dat de kwaliteit van de inklapbare voedselkap van de Action volgens mij van lik-mijn-vestje is, maar dat neem ik voor lief.

Het ding heeft toch weinig te lijden.

Hoe bescherm jij voedsel en drankjes op warmere dagen?

24 Responses to Voedselkap/ vliegenkap van de Action om je eten te beschermen

 1. Deze vind ik zo handig. Zeker wanneer je aan het bbqen bent met al die vliegen die overal op gaan zitten. Ik gebruik ze regelmatig, maar heb ronde kapjes.

 2. wij hebben de “harde ” kappen al menig jaar en worden hier altijd gebruikt.
  Hier met de warme zomers die na1 april al beginnen heb je die dingen zeker nodig. Ik vond die gazen die jij nu gekocht heb snel “viezig”worden

 3. Ik heb zulke dingen gehad, maar gebruikte ze erg weinig waar we eerst woonden. Toen heb ik ze weg gedaan naar de kringloop. Nu wil ik ze weer kopen, want tjonge wat zijn er hier veel fruitvliegjes. Ook straks met de hondsdagen merk ik dat eten hier veel sneller bederft dan ik gewend ben.
  Bedankt voor de reminder. Ik koop niet vaak bij die winkel, maar wilde er juist naar toe vanwege een paar andere zaken op mijn lijstje.

 4. Ideel zijn ze. Ik neem ze ook mee op vakantie als we gaan kamperen. Je hebt ze in verschillende maten en leuke zomerse kleuren.

 5. Mijn ouders hebben ook van die kapjes. Ik ga ook eens op zoek! Het is echt niet leuk om buiten te eten als er continu vervelende beestjes rond je eten hangt.

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.