Vliegenkap van de Action om je eten te beschermen

vliegenkap action
De vliegenkap van de Action beschermt het fruit voor mijn jongste zoon : )

Ik kocht een vliegenkap! Want met het mooie weer komen ook de vliegen, en andere ongenode gasten. Gedurende de herfst en winter kan ik fruit voor de kinderen gewoon mooi op de keukentafel uitstallen. Maar in de zomer durf ik dat niet. Want dan ben ik bang dat er vieze vliegen op gaan zitten en zo.

Action vliegenkap

Daarom kocht ik bij de Action een ‘food cover’ oftewel in goed Nederlands een voedselkap. Zo’n voedselkap wordt ook wel vliegenkap genoemd. Ik betaalde 55 cent voor deze voedselkap van de Action. Hij is er in diverse kleurtjes, maar ik koos voor zonnig geel!

Voedselkap: 2 soorten

Voedselkappen heb je doorgaans in 2 varianten:

 1. Een opvouwbare/inklapbare voedselkap
 2. Een ‘harde’ voedselkap. Hieronder een voorbeeld van zo’n harde voedselkap

  vliegenkap
  Paarse vliegenkap van 9,90 bij bol.com

Het grote nadeel van een harde voedselkap vind ik dat hij veel plek in neemt, als je hem niet nodig hebt. Daarom koos ik voor de opvouwbare variant. Ik moet wel zeggen dat de kwaliteit van de inklapbare voedselkap van de Action volgens mij van lik-mijn-vestje is, maar dat neem ik voor lief.

Het ding heeft toch weinig te lijden.

Vliegenkap kopen?

Als je een vliegenkap zoekt dan kun je zoeken op de volgende termen: vliegenkap, anti-vliegenkap, voedselkap, vliegenkap parasol en voedselparaplu! Ik koop mijn vliegenkappen meestal bij de Action, en als goede tweede bij de Xenos. Ook vind je vliegenkappen soms bij de Wibra. Wil je liever online een voedselkap kopen? Dat kan! Je vindt ze onder andere bij bol.com hoewel ze daar wel relatief duurder zijn.

Hieronder een overzicht van vier soorten vliegenkappen zoals je die vindt bij bol.com:

Op de site vliegenvangers.nl kwam ik deze twee voedselkappen nog tegen. Ik vind ze leuk vanwege het randje onderaan:

vliegenkap

Samen kosten deze 6,95.

Een heel ander type vliegenkap is deze van bamboe, met onderschaal die ik tegenkwam op biano.nl maar hij ook te koop bij Dille en Kamille.

Voedselkap

Deze kost 11,95.

Bij de Hema en bij de Ikea kon ik geen voedselkappen vinden.

Aandachtspunten bij aanschaf voedselkap

Waar wil je de vliegenkap voor gaan gebruiken? Om een eenpersoons maaltijd te beschermen? Neem in dat geval een voedselkap die breed genoeg is voor je grootste bord. Is hij bedoeld als bescherming voor een simpel kopje thee of een schoteltje met gebak? Dan is een kleinere vliegenkap voldoende.

Zelf een voedselkap maken?

Je kunt ook je eigen voedselkap maken van een oude lamp! Je hebt dan een lamp nodig in de vorm van een vliegenkap. Bekleed die met vitrage, en versier hem. Maar omdat vliegenkappen zo goedkoop zijn, moet je dit vooral doen om je het leuk vindt. Het is niet voordeliger dan gewoon kopen.

Hoe bescherm jij voedsel en drankjes op warmere dagen?

Similar Posts

24 Comments

 1. Deze vind ik zo handig. Zeker wanneer je aan het bbqen bent met al die vliegen die overal op gaan zitten. Ik gebruik ze regelmatig, maar heb ronde kapjes.

 2. wij hebben de “harde ” kappen al menig jaar en worden hier altijd gebruikt.
  Hier met de warme zomers die na1 april al beginnen heb je die dingen zeker nodig. Ik vond die gazen die jij nu gekocht heb snel “viezig”worden

 3. Ik heb zulke dingen gehad, maar gebruikte ze erg weinig waar we eerst woonden. Toen heb ik ze weg gedaan naar de kringloop. Nu wil ik ze weer kopen, want tjonge wat zijn er hier veel fruitvliegjes. Ook straks met de hondsdagen merk ik dat eten hier veel sneller bederft dan ik gewend ben.
  Bedankt voor de reminder. Ik koop niet vaak bij die winkel, maar wilde er juist naar toe vanwege een paar andere zaken op mijn lijstje.

 4. Hahaha vet handig! Wij hebben er gelukkig nooit echt last van, maar ik kan me voorstellen dat het ‘t proberen waard is!

 5. Ideel zijn ze. Ik neem ze ook mee op vakantie als we gaan kamperen. Je hebt ze in verschillende maten en leuke zomerse kleuren.

 6. haha dit is zo van vroeger, prachtig. ik leg altijd maar een bierviltje op mijn glas en mijn eten…snel opeten :)

 7. Mijn ouders hebben ook van die kapjes. Ik ga ook eens op zoek! Het is echt niet leuk om buiten te eten als er continu vervelende beestjes rond je eten hangt.

 8. Vroeger hadden wij ook zo’n vliegenkap. Zelf gebruik ik niets, maar heb ook niet zoveel last van rondvliegend ongedierte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.