Vliegenkap Action gekocht: oude was stuk

Voedselkap Action

Vorig jaar kocht ik zo’n handige inklapbare vliegenkap ook wel voedselkap genoemd bij de Action. Hij was vrolijk geel, en hij had een pittoresk wit kanten randje aan de onderkant. Maar in de periode dat ik hem gebruikte, werd hij steeds smoezeliger. En op een kwade dag klapte iemand hem te onbenullig dicht en ging hij stuk.

Omdat we destijds toch de herfst in gingen, had ik op dat moment geen alternatief nodig. Maar nu het mei is, begon ik mijn vliegenkap/voedselkap toch te missen. Zeker op het platteland, heb je best veel last van vliegen. En dan is zo’n voedselkap om eten te beschermen toch wel erg handig.

Harde ronde vliegenkap van de Action

Omdat ik de vorige keer een vliegenkap bij de Action had gekocht, ging ik daar nu ook weer naartoe. Maar helaas: dit keer geen inklapbare vliegenkappen. Alleen zo’n harde, metalen kap. Bij gebrek aan beter heb ik die dan maar gekocht. Hij kostte 96 cent. Ik koos een saaie witte, omdat die het meest neutraal is.

N.B. Inmiddels staat op de site van de Action ook weer een inklapbare vliegenkap te koop voor 57 cent. Het voordeel van zo’n inklapbare voedselkap vind ik dat hij minder ruimte in neemt als je hem niet gebruikt.

N.B. Wist je dat de airfryer van de Action een positieve review kreeg van de Consumentenbond?

Hoe bescherm jij je eten tegen vliegen en dergelijke?

Similar Posts

23 Comments

  1. Ik wapper met mijn handen of eet het snel op.(proest) Misschien hebben wij gewoon niet zo veel vliegen. Dat kan natuurlijk ook. Maar met eentje zouden we hier nooit toekomen. Heb al wel eens bijna eentje gekocht omdat ik het zo gezellig vind staan maar dan toch maar weer niet.

  2. Bij mij gaat alles als het weer vliegentijd is in de koelkast. Voor het geld hoef je zo’n kap trouwens niet te laten liggen.

  3. Ik kocht zo’n 10 jaar geleden een grote (pizzabord formaat) en een wat kleinere vliegenkap. Vrij duur toen, ik meen zo’n 35 euro samen maar ze gaan nog wel 10 jaar mee. Produkten die zo kort meegaan zijn erg slecht voor het milieu!

  4. Ik vouw er gewoon een theedoek omheen, dat werkt ook. Maar van die dikke bromvliegen op mijn eten, ook al ga ik het daarna nog bakken… er zijn weinig dingen die me zo de eetlust benemen. Wel een prachtige vaas heb je daar staan zeg!

  5. precies hetzelfde als jij met een vliegenkap. Ik wil het ook nog wel eens afdekken met plastic folie. Maar dit vind ik zonde als het niet nodig is. Ik ga dan liever voor iets herbruikbaars :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.