Wat is een goed vliegengordijn? + beste vliegengordijn 2023

Wat is een goed vliegengordijn?

Zoek je een goed vliegengordijn?

Lees nu mijn ervaringen!

Veel vliegen op het platteland

Op het platteland hebben we behoorlijk last van vliegen. Combineer dat met kinderen die voortdurend deuren laten openstaan, en je snapt vast mijn probleem!

Dus ben ik nog steeds op zoek naar dat ultieme gordijn dat vliegen buiten houdt. Het vliegengordijn van de Action, de Bug Blocker, werkte weliswaar even, maar ging al snel kapot.

En het lag niet aan de prijs! In de reacties op mijn review van dit gordijn tegen vliegen las ik dat de duurdere versie van de Blokker en Marskramer net zo snel kapot gaat.

Maar wat is dan wel een goed vliegengordijn? En waar moet je op letten bij aanschaf?

Vliegengordijn kopen: aandachtspunten en opties

1. Let op de ruimte tussen de strengen/stroken/lamellen

Sommige vliegengordijn zijn vooral decoratief. Bijvoorbeeld die kleurige kralengordijnen van de Xenos. Bij dit soort decoratief gordijn tegen vliegen is de ruimte tussen de strengen meestal te groot. Vliegen vliegen er zo tussendoor!

Een klein beetje ruimte tussen de stroken is niet zo erg. Voor een vlieg ziet een gordijn met kleine ruimtes tussen de stroken van het gordijn er namelijk uit als een massieve wand! Maar als er teveel ruimte tussen zit, dan zien die stomme vliegen de opening helaas wel.

Een voorbeeld van zo’n mooi, maar ineffectief kralen vliegengordijn zie je hier onder.

vliegengordijn
Drie keer raden wie verblind door de mooie kleurtjes dit gordijn kocht…

2. Let op het gewicht van het vliegengordijn!

Het is belangrijk dat het gordijn tegen vliegen een beetje gewicht heeft. Dat voorkomt namelijk dat de strengen/slieren/lamellen bij wind naar binnen waaien en de vliegen alsnog schaterlachend naar binnen kunnen! Helaas valt daarom het leuke felgekleurde vintage gordijn tegen vliegen af. Hier onder zie je zo’n leuk plastic gordijn:

vintage vliegengordijn
Gewogen, en te licht bevonden.

3. Heb je huisdieren?

Bij de aanschaf van een vliegengordijn is het handig om rekening te houden huisdieren. Zo is een hordeur effectief tegen vliegen, maar lastig voor huisdieren. Ook vinden sómmige huisdieren (ja ik bedoel júllie, katten!) het leuk om hun nagels te scherpen aan een gordijn.

Zo’n magnetisch gordijn dat in het midden sluit met magneten wordt aanbevolen voor mensen met dieren. Huisdieren kunnen er namelijk makkelijk door heen lopen. In theorie is dat absoluut waar. Maar helaas, werkt dit soort gordijn dus niet goed.

Zo wordt het aangeprezen!
Zo wordt het aangeprezen!

4. Wat is je budget?

Vliegengordijnen variëren enorm in prijs vind ik. De goedkoopste heb je bij de Action voor 3 euro. En voor het duurste gordijn tegen vliegen betaal je zo 150,-.

N.B. als het gaat om een gordijn om vliegen tegen te houden is het slimmer om iets meer te betalen dan een hele goedkope te nemen, die vervolgens niet werkt. Ik spreek helaas uit ervaring.

5. Materialen van vliegengordijn

Ze worden in allerlei verschillende materialen verkocht.

 • Kralen
 • Plastic
 • PVC
 • Kattenstaarten
 • Gaas
 • Kunststof
 • Aluminium
 • Hulzen
 • Bamboe

Het duurdere type gordijn tegen vliegen is doorgaans van betere kwaliteit materiaal. Het betere kwaliteit gordijn herken je aan:

 • zwaarder gewicht,
 • dikker materiaal
 • steviger haken

6. Is het gordijn tegen vliegen makkelijk op te hangen?

Het goedkope vliegengordijn van de Action moet je vastmaken met bijgeleverde punaises. Het is dan dus wel handig als je deurkozijn zacht genoeg is om een punaise in te prikken.

Sommige gordijnen worden geleverd met een hangsysteem. Maar andere niet. Het is slim om daar op te letten! Voorkom dat je met een gordijn zit dat je niet kunt ophangen.

7. De maat

De meeste gordijnen tegen vliegen kun je heel simpel op maat knippen. Maar meet voordat je een dergelijk gordijn koopt even de hoogte en breedte van je deurkozijn op. Je moet er toch niet aan denken dat het bijvoorbeeld te kort is! Want daar helpt geen knippen meer aan.

8. Kant-en-klaar vliegengordijn of zelf in elkaar zetten?

Je zou het niet verwachten maar sommige gordijnen moet je thuis eerst nog in elkaar rijgen! Dat wordt natuurlijk wel heel mooi en uniek, maar niet iedereen heeft daar zin in. Check dus goed hoe het gordijn geleverd wordt: kant en klaar, of als een bouwpakketje.

9. Alternatieven voor vliegengordijnen

 • Een deurhor is een alternatief waar mensen erg lovend over zijn. Ze zijn alleen wel een stuk duurder. En je moet er handig genoeg voor zijn om ze te  monteren.
 • Plissé deurhor
 • Zware kwaliteit vitrage waar je aan de onderkant een loodveter in hangt. Ben je niet handig, dan kun je er ook van die tafelgewichtjes aan hangen! Dit is goedkoop. Maar het nadeel is dat je er niet makkelijk ‘door’ loopt. Het is echt een gordijn.
 • Zakje water in de deuropening hangen. Het schijnt dat de vlieg zichzelf dan uitvergroot ziet in het zakje water. Het idee is dat hij zo schrikt, dat hij snel weer weg gaat. Ik heb dit geprobeerd, maar bij ons werkte het voor geen meter.
 • Bij de Xenos koop je voor zo’n 2 euro vliegengaas in diverse maten. Het wordt geleverd met dubbelzijdige tape. Het is niet duur, en ik gebruik het voor onze zolderramen. Maar helaas, als gordijn tegen vliegen vond ik het drie keer niks.

10. Let op de kleur

Het schijnt dat vliegen een hekel hebben aan de kleur blauw. Toch kwam ik maar weinig blauwe gordijnen tegen. Maar als vliegen er een hekel aan hebben, zou ik zeggen: ga voor de kleur blauw!

Conclusie!

Als ik alle ervaringen over goede gordijnen tegen vliegen op een rijtje zet, dan heb ik de indruk dat het meest effectief de hordeur is. Vind je die te duur, kies dan voor een zware kwaliteit vliegengordijn. Liefst met een spiegelend effect en de kleur blauw er in.

Toch vliegen in huis? Lees dan mijn post over een vliegenkap.

Mijn toekomstige vliegengordijn kattenstaarten

Na alle research voor dit artikel, heb ik er zelf ook nog weer eentje besteld. Geïnspireerd op het vintage stroken gordijn dat ik zo mooi vond. Alleen is deze van kattenstaarten. Maar in ongeveer dezelfde kleuren. Ik kocht hem bij kleurmijninterieur.nl.

Kijk:

vliegengordijn kattenstaarten

Ik heb dit gordijn besteld in de maat 212 bij 90 cm. Inclusief verzendkosten was het 45,90. Niet zo duur als het duurste gordijn. Maar veel duurder dan ik normaal zou willen uitgeven.

Maar ja, nood breekt wet! En ik wil écht van die vliegenplaag af.

Ik hoop dat anderen iets aan deze post hebben. Ik vond dat er best weinig informatie over een goede kwaliteit gordijn tegen vliegen te vinden was. Maar nu vind je op Huisvlijt alles overzichtelijk bij elkaar!

Vliegengordijn update 2023

Het kattenstaarten vliegengordijn dat ik kocht in 2014 gebruik ik inmiddels toch niet meer. Het was in de praktijk toch best irritant om ‘door’ te lopen. Ook vond ik het best spuuglelijk. Ondanks de vrolijke kleurtjes.

Welk vliegengordijn werkt het beste?

Als je me nu vraagt: ‘Welk vliegengordijn werkt het beste?’ dan zou ik zeggen: koop een hordeur! Die houden vliegen en muggen het allerbeste tegen.

Maar ja, dat is technisch gezien geen gordijn tegen vliegen.

Het beste vliegengordijn

 • Heeft kleine openingen zodat vliegen en muggen er niet tussendoor kunnen.
 • Is zwaar genoeg om goed te blijven hangen.
 • Is handig in gebruik en daardoor efficiënt.
 • Is ook geschikt voor mensen met huisdieren.

Top 3 beste vliegengordijnen

De Consumentenbond heeft helaas geen test gedaan, maar op bol.com vind je veel beoordelingen van mensen die een product hebben gekocht.

Hieronder vind je 3 beoordelingen van gordijnen tegen vliegen.

(En dan niet van maar 2 mensen of zo. Ik heb er op gelet dat het aantal beoordelaars respectabel is)

 1. J-Pro Magnetisch vliegengordijn. Maar liefst 275 mensen beoordeelden dit gordijn, en gaven een gemiddeld een 4,8! (5 is het maximum). het beste vliegengordijn
 2. ForDig vliegengordijn. 63 mensen gaven een review van dit gordijn. Het gemiddelde cijfer is een 4,7 bij een maximum van 5. Het oogt saai, maar werkt blijkbaar goed:Screenshot 2022 02 24 at 12.46.30
 3. Op de derde plaats dit gordijn met hulzen met 31 reviews en een gemiddeld cijfer van 4,9. vliegengordijn

Hema vliegengordijn

Op het moment van deze update is er geen Hema vliegengordijn te koop bij de Hema. Maar met wat goede wil zou je dit glittergordijn als gordijn tegen vliegen kunnen gebruiken. Hoewel ik vrees dat het te licht is qua gewicht.

hema vliegengordijn

Xenos vliegengordijnen

Bij de Xenos is het aanbod vliegengordijnen veel beter dan bij de Hema. Je hebt keuze uit diverse soorten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een magnetisch gordijn, of eentje van macramé of een bamboe vliegengordijn. Zie hieronder:

bamboe vliegengordijn

Vliegengordijn waar te koop

Online vliegengordijnen kopen kun je o.a. bij:

 • bol.com
 • kleurmijninterieur.nl
 • Blokker
 • Xenos
 • Kwantum
 • Leenbakker
 • Vliegengordijn Action. Dit kost maar 2,99 maar ik heb mijn twijfels bij de kwaliteit. Je maakt het vliegengordijn van de Action namelijk met klittenband vast in de deuropening. Ik denk niet dat het goed blijft zitten bij dagelijks gebruik. Het werkt wellicht wel in een slaapkamer, waar je minder vaak in en uit loopt.action vliegengordijn

Wat is het beste vliegengordijn 2023?

Op basis van de reviews op bol.com is het beste vliegengordijn dit hulzen vliegengordijn.

Lees ook alles over mijn ervaringen met een klamboe tegen muggen!

Wat voor vliegengordijn heb jij? En kun je het aanraden?

Similar Posts

72 Comments

 1. Mijn buurvrouw heeft deze juist de deur uitgedaan omdat deze door de wespen als rustplaats werden aangezien. Dus is ze flink gestoken toen ze de ‘rattenstaarten’ aan de kant deed om er door te kunnen. Ikzelf heb deze ook gehad, beviel heel goed! Lekker zwaar maar toch zacht als je er in bikini langsloopt. Maar na twee jaar begonnen ze vreselijk te verharen dus toen ook maar weer opgeruimd. Ik ben ook nog steeds op zoek naar het ultieme!
  Ben benieuwd naar jou bevindingen.

  1. Het is misschien nog beter als je de vliegengewoon vangt! , neem dan een frisdrankfles, snij de bovenkant er af op het middenstuk. De bovenkant zet je nu op de kop op de rest van de fles. Een vlieg kan nu via de flesopening wel naar binnen, maar niet makkelijk meer naar buiten.

   Doe een zoet geurende vloeistof in de fles met wat water. Gooi er een scheut alcohol bij zodat je geen hommels en bijen vangt.

   Zet dit in de buurt van de deuropening in de tuin. Je zal nu zien dat de vliegen niet meer naar binnen willen (geurspoor) omdat het geurspoor van de zoete vloeistof sterker is.
   https://nl.wikihow.com/Een-vliegenval-maken

 2. Ik heb bij de xenos 2 vliegengordijnen gehaald, 1 van stroken stof in leuke kleurtjes rood en roze, met bloemetjes en stippels. Maar omdat er wel drie centimeter ruimte tussen zit heb ik er nog een tegenaan genaaid. Deze bestaat uit heel dunne, witte koordjes.
  Het staat leuk en we hebben minder vliegen in huis. Ook wij wonen op het platteland en als de koeien naast je huis lopen (wat overigens heel gezellig is) word je niet vrolijk van de vliegen……

  1. Wat een slimme oplossing Nina! En de vliegengordijnen van de Xenos zijn zo goedkoop dat je er best twee kunt kopen. Ik wou dat ik daar aan gedacht had!

 3. Ik zweer bij het gordijn met de magneetstrips. Geen vlieg, mug, wesp, bij meer in huis en mijn konijntjes lopen gezellig in en uit huis. Helemaal geweldig

  1. Het is van ‘fikszo’ ik heb het via internet gekocht en het was ong. 40 euro, maar dan heb je ook wat!
   De magneetstrips werken prima en hij hangt al een aantal maanden hoor.

  2. Aha, bedankt Desiree! Dat is ook de duurste versie van dit soort vliegengordijn die ik ken. Dus misschien is dit dan ook een hele goede kwaliteit. Ik houd hem in gedachten.

  3. Nog even voor de volledigheid: ik heb hem gekocht bij vliegengordijnkopen.nl voor
   € 39,95 .

 4. Wij hádden altijd een schuifhor, de katten liepen er dwars doorheen, net zo vaak tot dat ding echt helemaal stuk was. Inmiddels een andere pui met openslaande deur. Zonder hor want die was echt belachelijk duur voor deze deur in niet-standaard maat. Ik trek gewoon mijn overgordijn een klein beetje dicht als het echt te gek wordt met vliegen. Dat werkt helemaal prima. Echt op het platteland woon ik niet maar toch wel dicht in de buurt van weilanden en ook de schapen lopen hier in de wijk. Veel vliegen dus.

 5. Ik heb geen vliegengordijn meer en ik wordt ook simpel van de vliegen.
  En de muggen trouwens.
  Dus ik ben ook nog op zoek naar een goed gordijn. Ik heb een dubbele deur die vaak opengaat naar het terras en dat maakt een effectief gordijn ook lastig.
  Ik ben dus zeker benieuwd naar je ervaringen!

 6. Wij hebben een varkensbedrijf, dus vliegen bij de vleet! Ik heb een vliegengordijn van kattenstaarten, maar omdat er nog veel te veel vliegen binnen zaten, heb ik een apparaat waar een spuitbus in kan die gedoseerd spuit.( kun je zelf instellen) En dit bevalt supergoed!! Het schijnt niet schadelijk te zijn voor mensen, het is op natuurlijke basis, dus dat hopen we dan maar. Ook die kleine vliegjes, waar het plafond altijd vol mee zat en die door geen ander vliegenspul doodgingen zie ik niet meer.
  Het is niet goedkoop, maar werkt geweldig!! ( en het scheelt een hoop schoonmaakwerk, want wat is vliegenpoep vies!)

 7. Ik heb hele dunne katoen gebruikt. Met vier dunne loodveters vanwege de wind. Er zitten korte lusjes aan om ze aan de roede te hangen.
  Ik heb twee gordijntjes gemaakt in plaats van een grote. Ik heb een lus van het rechter gordijn tussen de laatste lussen van het linkergordijn gedaan. Het kiert niet, maar ik kan er wel makkelijk doorheen lopen.
  Ik heb deuropening plus 20 gedaan. Ruimte om te vallen en om te overlappen.
  Kostte inclusief loodveters, garen en roede 35 euro. En een uurtje werk.

  1. Dat lijkt me ook een heel goede!!
   Wij hebben al een aantal jaren kattenstaarten. Niet zo’n vrolijk gekleurde hoor, maar gewoon grijs/wit.
   We moesten ze op lengte knippen en dan de onderkant even dichtbranden. Ze zakten in het begin wel nog wat uit. Dus nog een keer afknippen en dichtbranden.
   We hebben ze nu denk ik voor het derde of vierde jaar hangen en ze zijn nog wel goed. Ze worden wel vies door het doorheen lopen. Ze zijn lastig te wassen, maar met een sopje in het babybadje kun je ze toch weer redelijk schoon krijgen.
   Ik ben tevreden met de mijne.
   Dus als deze versleten is koop ik denk ik wel weer zo een.
   Bij mijn broer hangt een mooie (en denk ik dure) van kralen en kettinkjes. Blijft heel goed hangen, maar ik vind het een hele zware om doorheen te lopen. Niet prettig met iets in je handen.

 8. Wij hebben zo’n duur kralengordijn en het bevalt heel goed. Is al 11 jaar oud dus als je per jaar rekent niet duur. En nog lang niet versleten

 9. ik zit er ook over om er zelf een te maken van dunne vitrage of katoen vind de meeste vliegengordijnen te duur, niet mooi of van slechte kwaliteit. ga trouwens ook de tip eens proberen die ik zag over een zakje water in de deur opening hangen eens proberen. niet duur en als het mislukt geen ramp.

 10. We hadden de bug blocker gekocht van de action , en de miracle door bij een bedrijf die alleen maar televisie reclame producten verkochten. Tot mij verbazing was het exact het zelfde product . Alleen op de doos stond een ander plaatje en die van de action was €7,- euro goedkoper. Produkt vinden wij als gezin geweldig werkt goed !!!

 11. Dankjewel voor het uitgebreid opschrijven van je bevindingen!! :-)
  En ook bedankt aan al je lezers die een reactie geplaatst hebben.

  Om er nog kort iets aan toe te voegen: het trucje met de opgehangen (doorzichtige) waterzak heb ik ook geprobeerd. Dit leek toch ergens een effect te hebben (vliegen die soms heel snel weer omdraaiden), maar er zaten alsnog redelijk wat vliegen binnen. Dus geen all-in-one oplossing.
  Hebben in een straal van 150m wel wat schapen lopen, maar geen hele kuddes en zitten ook niet echt op platteland-platteland.

  Bedankt voor alle neergetypte ervaringen! :-)

 12. ja mooi onderwerp ! Vliegen. Ook wij hebben dit jaar weer een nieuwe aangeschaft. Nu een van gaas noem ik het maar die in het midden open gaat en meteen door magneten weer zelf sluit. Op zich werkt het prima.De maat moesten we wel wat aanpassen het gordijn was eigenlijk voor onze deur wat te groot . maar het is gelukt. Vorig jaar hadden we er een met twee openingen deze werkten wat minder. ik moet zeggen dat ik die gekleurde wel heel erg leuk en vrolijk vind. Die zijn ook super zacht toch als je er door loopt.? Dat andere plaatje die herken ik nog van vroeger toen ik klein was. Die plastic strookje die wapperden ;)

 13. Probeer ook eens een van onze vliegengordijnen! We zijn benieuwd wat jullie daar van vinden! Leuke blog ;)

 14. Ik heb al een paar jaar een zelfgemaakt vliegengordijn hangen. Gemaakt van 2 stroken lage vitrage van Kwantum. (Van die korte die je soms aan de bovenkant van de ramen ziet)
  Stroken in de lengte van de deur. Elkaar 20 cm laten overlappen en aan de bovenkant een tunneltje naaien. Gordijnspiraal erdoor en ophangen. De zijkanten heb ik met een sierpunaise halverwege vastgemaakt.
  Bijna geen last meer van vliegen en het staat een beetje bohémien.
  ????

 15. Ik heb een magneethor van Ki Tec aangeschaft . Dit was de enige leverancier met grotere maten die ook nog op maat werd geleverd . 2,5 mter bij 1,25 mtr voor een redelijke prijs ( 70 euro ) .Het systeem werkt super zoals ook wordt beweert op de site . Ophangen was ook zo gepiept . Echt een aanrader .

 16. Hallo Allemaal,
  Wij zijn ook opzoek naar iets voor de deur voor de vliegen en zeker de muggen!
  Nu lijkt een vliegengordijn het handigst maar houdt deze ook muggen tegen??
  Hoor graag jullie ervaringen, alvast dank!

 17. Leuke blog met handige tips! Dit zijn dingen waar ikzelf nog niet aan had gedacht. Wat ik naast functionaliteit ook belangrijk vindt is of het past bij je interieur. Komen de kleuren overeen? Komen materialen terug? Zo vormen ze een geheel met je interieur!

 18. We hebben een deur met een hor.
  Soms komt er nog wel een vlieg binnen.
  Nadeel bij ons is dat poes niet naar binnen kan, in de gewone buitendeur zit een kattenluik.

  1. Dat is inderdaad wel een nadeel Hilly. Je hebt wel van die gordijnen waar huisdieren ook doorheen kunnen, maar die zijn dan wel weer minder effectief tegen de vliegen vaak.

 19. Hoe bevalt je ‘kleurmijninterieur’ kattenstaart gordijn? Anders bestel ik die ook :-)

  Groetjes en dank! Suzanne

  1. Mwah… hij was helaas niet helemaal vliegenproof genoeg voor mij. Het hielp ook niet dat de kinderen voortdurend in en uit liepen. Ik weet dus niet of ik hem echt kan aanraden. Ik denk dat er betere systemen zijn.

 20. wij hebben een liv2 kleurig pvc gordijn van de praxis, gister gekocht en opgehangen en alles moet nog even uitzakken maar het ziet er vooralsnog goed uit. Probleem is nog wel dat we in de deur ook een kattenluik hebben, in ons vorige gordijn hadden we dat er uit geknipt zodat de slierten niet mee het kattenluik ingingen maar eigenlijk vind ik dat zonde. Heeft iemand tips of ideeën?

  1. whahahaha ja dat wel, hier zijn nul kinderen, maar toch nog op zoek, ik ga uiteindelijk voor een dure denk ik… van kralen ;-) Dank je wel voor jouw antwoord!

   X

  2. Graag gedaan. Een vriendin van mij heeft een heel goed gordijn, daar was ik twee weken geleden op bezoek. Het is met een soort heel zware kralen, en ze zijn er heel tevreden over. Ik zal haar eens even appen waar ze dat heeft gekocht en of het een naam heeft, en kom er dan op terug. Misschien heb je er wat aan.

  3. Oh nee, dat hoeft niet hoor, vrienden van ons hebben er ook zo eentje, en als je het op google in tikt, kralengordijn, komen ze vanzelf omhoog, de hoogste prijs die ik zag in de snelheid zelf, was 122 euro… Dank je wel.

   je hebt ze ook met patronen, ze zijn al oud, zwaar, maar wel echt effectief. :D

 21. Die staarten zijn het beste vind ik persoonlijk. Als je dan een topje aan hebt schuur je er niet langs. De hond vind ze ook vele leuker dan die met zo een metale dingetje. Daar heeft die namelijk schrik van. Weer goede tips. Is iedere lente een moeilijke keuze.

 22. Wij hebben ook 2 vliegengordijn. Dan heel anders dan bij op je blog. Wij hebben lussen touwen vliegengordijn. Wij zitten namelijk aan de kleine slootje. Daar komen veel insecten op af.

 23. Een hordeur zou ik ook heel erg fijn vinden, maar die dingen zijn zó duur!
  Mijn buren hebben katten, dus ik zet sowieso de deur niet graag open, want dan heb ik die beesten binnen. Nu dacht ik dus: zo’n hordeur lost dat ook gelijk op, maar ik realiseer me dankzij deze post dat die katten mijn dure hordeur waarschijnlijk zouden slopen… Ook geen oplossing dus.

  1. Dat lijkt me wel vervelend Naomi. Dat je je deur niet kunt openzetten omdat je dan katten van de buren binnenkrijgt. Zou kattenschrik kunnen helpen? Dat vinden ze vies ruiken.

 24. ha Nicole,

  ja… belangrijk blogje!
  Ik had het magnetische ding van de Action. Het was te kort, maar daar heeft Henry wat aan gedaan.
  En uiteindelijk ging het stuk.

  Dat gordijn van jou zou ik ook wel willen, maar dan in het blauw.
  Ik ga het opzoeken.

  Tot later!
  Marlou

 25. Ik vind de tip van huisdier en hordeur erg handig. Wij zaten van de zomer in Winterswijk toen hadden we ook veel last van vliegen.

 26. Wij kochten op basis van de reviews bij bol een magnetisch vliegengordijn. Werkte zelfs bij huisdieren, zo stond er. Toch bleek hij niet hufterproof; binnen twee weken was hij hier kapot (doordat een van de kinderen hem iets te wild open rukte geloof ik). Nu hangt er dus een halfgaar vliegengordijn, onder het mom van iets is beter dan niets. Geïnspireerd door je artikel ga ik toch maar weer eens op zoek ..

 27. Wij hadden eerst een schuifhor, waarbij de hor aan de zijkant oprolde als je hem opendeed. Deze heeft het een jaar volgehouden. De katten gingen onder de hor door, waardoor hij onderin ging scheuren. Toen de scheur groter werd ging ook de hond er onderdoor. Uiteindelijk was hij stuk. Daarna hebben wij een gazen hor met vijf van die lange flappen genomen. Deze viel echter iedere keer, ondanks dat hij goed vast werd gezet, aan de bovenkant uit elkaar, waardoor het hele ding steeds naar beneden viel. Nu hebben we even niets. We zijn nu weer op zoek naar iets anders.

 28. Intussen heb ik ontdekt dat je vliegengordijnen met magneetjes erop hebt en vliegengordijnen met magneetjes erin. Ja, het verschil moet je goed voor kijken, ook als je een nieuwe bestelt. Ik had als eerste eentje met de magneetjes in de zoom (om het zo maar te omschrijven) en die werkt perfect, die hangt er het jaar rond en nu al 2 jaar, gaat perfect. Toen wilde ik er nog eentje voor een ander deur, ik had het verschil nog niet in de gaten en daar had ik later spijt van. De tweede bleek eentje met de magneetjes los op de zoom en dan sluit de deur niet perfect maar er blijft ruimte open. Bovendien moet je zowat handmatige de magneetjes aan elkaar klikken want het gaat snel scheef. Geen succes dus. Toevallig heb ik vandaag de mislukking verwijderd en eentje met magneetjes in de zoom opgehangen. Hopelijk ben ik nu over deze net zo tevreden als de eerste…

 29. Nooit bij stil gestaan dat er zo veel soorten vlieg gordijnen bestaan. Het doet mij altijd denken aan de camping. Ik gebruik bij mijn balkon de luxaflex als vlieg gordijn. Helpt een klein beetje

 30. Haha een waterzakje ophangen in de deuropening?? Nou daar zie ikmijzelf al steeds tegenaan lopen. Die vlieg lacht zich krom.
  We hebben een rolhor die je zo voor de deuropening schuift. Erg handig en ziet er netjes uit. Houd ook heel veel pluisjes buiten de deur in t voorjaar.

 31. Ik heb hordeuren. In de woonkamer en in de slaapkamer. Die in woonkamer doe ik zelden dicht. Er zitten gewoon weinig vliegen. Die in de slaapkamer is ‘s zomers altijd dicht, tegen de muggen. En dat werkt heel goed.

 32. Ze zijn wel handig inderdaad. Wij gaan nog opzoek naar een goeie voor in de caravan. Die mugggen wordt je vaak niet goed van haha

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.