Reacties

Wat is een goed vliegengordijn? + beste vliegengordijn 2023 — 72 reacties

 1. Mijn buurvrouw heeft deze juist de deur uitgedaan omdat deze door de wespen als rustplaats werden aangezien. Dus is ze flink gestoken toen ze de 'rattenstaarten' aan de kant deed om er door te kunnen. Ikzelf heb deze ook gehad, beviel heel goed! Lekker zwaar maar toch zacht als je er in bikini langsloopt. Maar na twee jaar begonnen ze vreselijk te verharen dus toen ook maar weer opgeruimd. Ik ben ook nog steeds op zoek naar het ultieme!
  Ben benieuwd naar jou bevindingen.

  • Het is misschien nog beter als je de vliegengewoon vangt! , neem dan een frisdrankfles, snij de bovenkant er af op het middenstuk. De bovenkant zet je nu op de kop op de rest van de fles. Een vlieg kan nu via de flesopening wel naar binnen, maar niet makkelijk meer naar buiten.

   Doe een zoet geurende vloeistof in de fles met wat water. Gooi er een scheut alcohol bij zodat je geen hommels en bijen vangt.

   Zet dit in de buurt van de deuropening in de tuin. Je zal nu zien dat de vliegen niet meer naar binnen willen (geurspoor) omdat het geurspoor van de zoete vloeistof sterker is.
   https://nl.wikihow.com/Een-vliegenval-maken

 2. Ik heb bij de xenos 2 vliegengordijnen gehaald, 1 van stroken stof in leuke kleurtjes rood en roze, met bloemetjes en stippels. Maar omdat er wel drie centimeter ruimte tussen zit heb ik er nog een tegenaan genaaid. Deze bestaat uit heel dunne, witte koordjes.
  Het staat leuk en we hebben minder vliegen in huis. Ook wij wonen op het platteland en als de koeien naast je huis lopen (wat overigens heel gezellig is) word je niet vrolijk van de vliegen......

  • Wat een slimme oplossing Nina! En de vliegengordijnen van de Xenos zijn zo goedkoop dat je er best twee kunt kopen. Ik wou dat ik daar aan gedacht had!

 3. Ik zweer bij het gordijn met de magneetstrips. Geen vlieg, mug, wesp, bij meer in huis en mijn konijntjes lopen gezellig in en uit huis. Helemaal geweldig

  • Het is van 'fikszo' ik heb het via internet gekocht en het was ong. 40 euro, maar dan heb je ook wat!
   De magneetstrips werken prima en hij hangt al een aantal maanden hoor.

  • Aha, bedankt Desiree! Dat is ook de duurste versie van dit soort vliegengordijn die ik ken. Dus misschien is dit dan ook een hele goede kwaliteit. Ik houd hem in gedachten.

  • Nog even voor de volledigheid: ik heb hem gekocht bij vliegengordijnkopen.nl voor
   € 39,95 .

 4. Wij hádden altijd een schuifhor, de katten liepen er dwars doorheen, net zo vaak tot dat ding echt helemaal stuk was. Inmiddels een andere pui met openslaande deur. Zonder hor want die was echt belachelijk duur voor deze deur in niet-standaard maat. Ik trek gewoon mijn overgordijn een klein beetje dicht als het echt te gek wordt met vliegen. Dat werkt helemaal prima. Echt op het platteland woon ik niet maar toch wel dicht in de buurt van weilanden en ook de schapen lopen hier in de wijk. Veel vliegen dus.

 5. Ik heb geen vliegengordijn meer en ik wordt ook simpel van de vliegen.
  En de muggen trouwens.
  Dus ik ben ook nog op zoek naar een goed gordijn. Ik heb een dubbele deur die vaak opengaat naar het terras en dat maakt een effectief gordijn ook lastig.
  Ik ben dus zeker benieuwd naar je ervaringen!

 6. Wij hebben een varkensbedrijf, dus vliegen bij de vleet! Ik heb een vliegengordijn van kattenstaarten, maar omdat er nog veel te veel vliegen binnen zaten, heb ik een apparaat waar een spuitbus in kan die gedoseerd spuit.( kun je zelf instellen) En dit bevalt supergoed!! Het schijnt niet schadelijk te zijn voor mensen, het is op natuurlijke basis, dus dat hopen we dan maar. Ook die kleine vliegjes, waar het plafond altijd vol mee zat en die door geen ander vliegenspul doodgingen zie ik niet meer.
  Het is niet goedkoop, maar werkt geweldig!! ( en het scheelt een hoop schoonmaakwerk, want wat is vliegenpoep vies!)

 7. Ik heb hele dunne katoen gebruikt. Met vier dunne loodveters vanwege de wind. Er zitten korte lusjes aan om ze aan de roede te hangen.
  Ik heb twee gordijntjes gemaakt in plaats van een grote. Ik heb een lus van het rechter gordijn tussen de laatste lussen van het linkergordijn gedaan. Het kiert niet, maar ik kan er wel makkelijk doorheen lopen.
  Ik heb deuropening plus 20 gedaan. Ruimte om te vallen en om te overlappen.
  Kostte inclusief loodveters, garen en roede 35 euro. En een uurtje werk.

  • Dat lijkt me ook een heel goede!!
   Wij hebben al een aantal jaren kattenstaarten. Niet zo'n vrolijk gekleurde hoor, maar gewoon grijs/wit.
   We moesten ze op lengte knippen en dan de onderkant even dichtbranden. Ze zakten in het begin wel nog wat uit. Dus nog een keer afknippen en dichtbranden.
   We hebben ze nu denk ik voor het derde of vierde jaar hangen en ze zijn nog wel goed. Ze worden wel vies door het doorheen lopen. Ze zijn lastig te wassen, maar met een sopje in het babybadje kun je ze toch weer redelijk schoon krijgen.
   Ik ben tevreden met de mijne.
   Dus als deze versleten is koop ik denk ik wel weer zo een.
   Bij mijn broer hangt een mooie (en denk ik dure) van kralen en kettinkjes. Blijft heel goed hangen, maar ik vind het een hele zware om doorheen te lopen. Niet prettig met iets in je handen.

 8. Wij hebben zo'n duur kralengordijn en het bevalt heel goed. Is al 11 jaar oud dus als je per jaar rekent niet duur. En nog lang niet versleten

 9. ik zit er ook over om er zelf een te maken van dunne vitrage of katoen vind de meeste vliegengordijnen te duur, niet mooi of van slechte kwaliteit. ga trouwens ook de tip eens proberen die ik zag over een zakje water in de deur opening hangen eens proberen. niet duur en als het mislukt geen ramp.

 10. We hadden de bug blocker gekocht van de action , en de miracle door bij een bedrijf die alleen maar televisie reclame producten verkochten. Tot mij verbazing was het exact het zelfde product . Alleen op de doos stond een ander plaatje en die van de action was €7,- euro goedkoper. Produkt vinden wij als gezin geweldig werkt goed !!!

 11. Dankjewel voor het uitgebreid opschrijven van je bevindingen!! :-)
  En ook bedankt aan al je lezers die een reactie geplaatst hebben.

  Om er nog kort iets aan toe te voegen: het trucje met de opgehangen (doorzichtige) waterzak heb ik ook geprobeerd. Dit leek toch ergens een effect te hebben (vliegen die soms heel snel weer omdraaiden), maar er zaten alsnog redelijk wat vliegen binnen. Dus geen all-in-one oplossing.
  Hebben in een straal van 150m wel wat schapen lopen, maar geen hele kuddes en zitten ook niet echt op platteland-platteland.

  Bedankt voor alle neergetypte ervaringen! :-)

 12. ja mooi onderwerp ! Vliegen. Ook wij hebben dit jaar weer een nieuwe aangeschaft. Nu een van gaas noem ik het maar die in het midden open gaat en meteen door magneten weer zelf sluit. Op zich werkt het prima.De maat moesten we wel wat aanpassen het gordijn was eigenlijk voor onze deur wat te groot . maar het is gelukt. Vorig jaar hadden we er een met twee openingen deze werkten wat minder. ik moet zeggen dat ik die gekleurde wel heel erg leuk en vrolijk vind. Die zijn ook super zacht toch als je er door loopt.? Dat andere plaatje die herken ik nog van vroeger toen ik klein was. Die plastic strookje die wapperden ;)

 13. Ik heb al een paar jaar een zelfgemaakt vliegengordijn hangen. Gemaakt van 2 stroken lage vitrage van Kwantum. (Van die korte die je soms aan de bovenkant van de ramen ziet)
  Stroken in de lengte van de deur. Elkaar 20 cm laten overlappen en aan de bovenkant een tunneltje naaien. Gordijnspiraal erdoor en ophangen. De zijkanten heb ik met een sierpunaise halverwege vastgemaakt.
  Bijna geen last meer van vliegen en het staat een beetje bohémien.
  ????

 14. Ik heb een magneethor van Ki Tec aangeschaft . Dit was de enige leverancier met grotere maten die ook nog op maat werd geleverd . 2,5 mter bij 1,25 mtr voor een redelijke prijs ( 70 euro ) .Het systeem werkt super zoals ook wordt beweert op de site . Ophangen was ook zo gepiept . Echt een aanrader .

 15. Hallo Allemaal,
  Wij zijn ook opzoek naar iets voor de deur voor de vliegen en zeker de muggen!
  Nu lijkt een vliegengordijn het handigst maar houdt deze ook muggen tegen??
  Hoor graag jullie ervaringen, alvast dank!

 16. Leuke blog met handige tips! Dit zijn dingen waar ikzelf nog niet aan had gedacht. Wat ik naast functionaliteit ook belangrijk vindt is of het past bij je interieur. Komen de kleuren overeen? Komen materialen terug? Zo vormen ze een geheel met je interieur!

  • Dat is inderdaad wel een nadeel Hilly. Je hebt wel van die gordijnen waar huisdieren ook doorheen kunnen, maar die zijn dan wel weer minder effectief tegen de vliegen vaak.

  • Mwah... hij was helaas niet helemaal vliegenproof genoeg voor mij. Het hielp ook niet dat de kinderen voortdurend in en uit liepen. Ik weet dus niet of ik hem echt kan aanraden. Ik denk dat er betere systemen zijn.

 17. wij hebben een liv2 kleurig pvc gordijn van de praxis, gister gekocht en opgehangen en alles moet nog even uitzakken maar het ziet er vooralsnog goed uit. Probleem is nog wel dat we in de deur ook een kattenluik hebben, in ons vorige gordijn hadden we dat er uit geknipt zodat de slierten niet mee het kattenluik ingingen maar eigenlijk vind ik dat zonde. Heeft iemand tips of ideeën?

  • whahahaha ja dat wel, hier zijn nul kinderen, maar toch nog op zoek, ik ga uiteindelijk voor een dure denk ik... van kralen ;-) Dank je wel voor jouw antwoord!

   X

  • Graag gedaan. Een vriendin van mij heeft een heel goed gordijn, daar was ik twee weken geleden op bezoek. Het is met een soort heel zware kralen, en ze zijn er heel tevreden over. Ik zal haar eens even appen waar ze dat heeft gekocht en of het een naam heeft, en kom er dan op terug. Misschien heb je er wat aan.

  • Oh nee, dat hoeft niet hoor, vrienden van ons hebben er ook zo eentje, en als je het op google in tikt, kralengordijn, komen ze vanzelf omhoog, de hoogste prijs die ik zag in de snelheid zelf, was 122 euro... Dank je wel.

   je hebt ze ook met patronen, ze zijn al oud, zwaar, maar wel echt effectief. :D

 18. Die staarten zijn het beste vind ik persoonlijk. Als je dan een topje aan hebt schuur je er niet langs. De hond vind ze ook vele leuker dan die met zo een metale dingetje. Daar heeft die namelijk schrik van. Weer goede tips. Is iedere lente een moeilijke keuze.

 19. Wij hebben ook 2 vliegengordijn. Dan heel anders dan bij op je blog. Wij hebben lussen touwen vliegengordijn. Wij zitten namelijk aan de kleine slootje. Daar komen veel insecten op af.

 20. Een hordeur zou ik ook heel erg fijn vinden, maar die dingen zijn zó duur!
  Mijn buren hebben katten, dus ik zet sowieso de deur niet graag open, want dan heb ik die beesten binnen. Nu dacht ik dus: zo'n hordeur lost dat ook gelijk op, maar ik realiseer me dankzij deze post dat die katten mijn dure hordeur waarschijnlijk zouden slopen... Ook geen oplossing dus.

  • Dat lijkt me wel vervelend Naomi. Dat je je deur niet kunt openzetten omdat je dan katten van de buren binnenkrijgt. Zou kattenschrik kunnen helpen? Dat vinden ze vies ruiken.

 21. ha Nicole,

  ja... belangrijk blogje!
  Ik had het magnetische ding van de Action. Het was te kort, maar daar heeft Henry wat aan gedaan.
  En uiteindelijk ging het stuk.

  Dat gordijn van jou zou ik ook wel willen, maar dan in het blauw.
  Ik ga het opzoeken.

  Tot later!
  Marlou

 22. Ik vind de tip van huisdier en hordeur erg handig. Wij zaten van de zomer in Winterswijk toen hadden we ook veel last van vliegen.

 23. Wij kochten op basis van de reviews bij bol een magnetisch vliegengordijn. Werkte zelfs bij huisdieren, zo stond er. Toch bleek hij niet hufterproof; binnen twee weken was hij hier kapot (doordat een van de kinderen hem iets te wild open rukte geloof ik). Nu hangt er dus een halfgaar vliegengordijn, onder het mom van iets is beter dan niets. Geïnspireerd door je artikel ga ik toch maar weer eens op zoek ..

 24. Wij hadden eerst een schuifhor, waarbij de hor aan de zijkant oprolde als je hem opendeed. Deze heeft het een jaar volgehouden. De katten gingen onder de hor door, waardoor hij onderin ging scheuren. Toen de scheur groter werd ging ook de hond er onderdoor. Uiteindelijk was hij stuk. Daarna hebben wij een gazen hor met vijf van die lange flappen genomen. Deze viel echter iedere keer, ondanks dat hij goed vast werd gezet, aan de bovenkant uit elkaar, waardoor het hele ding steeds naar beneden viel. Nu hebben we even niets. We zijn nu weer op zoek naar iets anders.

 25. Intussen heb ik ontdekt dat je vliegengordijnen met magneetjes erop hebt en vliegengordijnen met magneetjes erin. Ja, het verschil moet je goed voor kijken, ook als je een nieuwe bestelt. Ik had als eerste eentje met de magneetjes in de zoom (om het zo maar te omschrijven) en die werkt perfect, die hangt er het jaar rond en nu al 2 jaar, gaat perfect. Toen wilde ik er nog eentje voor een ander deur, ik had het verschil nog niet in de gaten en daar had ik later spijt van. De tweede bleek eentje met de magneetjes los op de zoom en dan sluit de deur niet perfect maar er blijft ruimte open. Bovendien moet je zowat handmatige de magneetjes aan elkaar klikken want het gaat snel scheef. Geen succes dus. Toevallig heb ik vandaag de mislukking verwijderd en eentje met magneetjes in de zoom opgehangen. Hopelijk ben ik nu over deze net zo tevreden als de eerste...

 26. Nooit bij stil gestaan dat er zo veel soorten vlieg gordijnen bestaan. Het doet mij altijd denken aan de camping. Ik gebruik bij mijn balkon de luxaflex als vlieg gordijn. Helpt een klein beetje

 27. Haha een waterzakje ophangen in de deuropening?? Nou daar zie ikmijzelf al steeds tegenaan lopen. Die vlieg lacht zich krom.
  We hebben een rolhor die je zo voor de deuropening schuift. Erg handig en ziet er netjes uit. Houd ook heel veel pluisjes buiten de deur in t voorjaar.

 28. Ik heb hordeuren. In de woonkamer en in de slaapkamer. Die in woonkamer doe ik zelden dicht. Er zitten gewoon weinig vliegen. Die in de slaapkamer is 's zomers altijd dicht, tegen de muggen. En dat werkt heel goed.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder